Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ελληνική αθλητικογραφία

Όπως ενημερωθήκαμε, “το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. κηρύσσει για την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008 δίωρη στάση εργασίας από 13:00 έως 15:00 για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ (Τύπο, Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς σταθμούς, ειδησεογραφικά sites και portals), στα Γραφεία Τύπου, την ΕΡΤ, τα ΝΠΔΔ, τις επιχειρήσεις του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και στο Ελληνικό Δημόσιο”.

Γι’ αυτό κι εμείς, σαν αντίδραση στην υποβαθμισμένη δημοσιογραφία αυτής της χώρας την οποία ανέχονται καθημερινά εκατομμύρια συνάνθρωποι μας, την ώρα της στάσης εργασίας παραθέτουμε ένα αυθεντικό μαργαριτάρι σύγχρονης Ελληνικής αθλητικογραφίας, από αυτά που σε κάνουν να προβληματίζεσαι αν ο σουρεαλισμός ενταγμένος στην απλή, καθημερινή ενημέρωση σου είναι τέχνη ή τραγωδία.

Ακολουθεί έπος της Ελληνικής αθλητικογραφίας, ρεσιτάλ ευθύτητας και έγκυρης ενημέρωσης, πρότυπο συνέντευξης για κάθε ανερχόμενο δημοσιογράφο:

“Η τηλεφωνική μας επικοινωνία, χθες το απόγευμα, με τον Χοσέ Μαρία Όρομπιτς (μάνατζερ του Γεράρδ, που ενδιέφερε το καλοκαίρι τον ΠΑΟΚ) ήταν δύσκολη, γιατί τα αγγλικά του δεν ήταν καλά… Εν πάση περιπτώσει ήταν ευγενέστατος και προσπάθησε να μας εξυπηρετήσει…

– Μπορείτε να μας πείτε εάν ο Γεράρδ θα έρθει στον ΠΑΟΚ;
«Δεν το ξέρω. Δεν είναι σίγουρο. Είναι πιθανόν να έρθει στον ΠΑΟΚ, αλλά έχουμε προτάσεις και από μια Ισπανική και μια Μεξικανική ομάδα που τις μελετάμε, άρα τίποτα δεν είναι σίγουρο».

– Δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθει στον ΠΑΟΚ;
«Όχι, συζητάμε με τον ΠΑΟΚ, όπως συζητάμε και με τις άλλες δύο ομάδες που σας είπα. Ο παίκτης είναι σε διακοπές τώρα (σ.σ. στη Αμερική). Επαναλαμβάνω είναι πιθανόν να έρθει στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι σίγουρο».

– Πότε θα αποφασίσετε οριστικά εάν ο παίκτης θα υπογράψει στον ΠΑΟΚ;
«Ευχαριστώ, δεν θέλω να μιλήσω άλλο γι’ αυτό το θέμα. Εάν θέλετε μιλήστε με τον ΠΑΟΚ. Εγώ μίλησα λίγο γι’ αυτό το θέμα και θεωρώ ότι αρκεί αυτό».

– Δεν γνωρίζετε πότε θα υπάρχει οριστική εξέλιξη δηλαδή…
«Μπορεί και μετά από 2-3 βδομάδες να αποφασίσουμε».

– Μας λέτε λοιπόν ότι είναι πιθανόν να έρθει στον ΠΑΟΚ, αλλά όχι σίγουρο, γιατί έχει προτάσεις και από Ισπανία και Μεξικό…
«Εάν θέλετε τηλεφωνήστε μου μετά από 2-3 μέρες. Είναι πιθανόν να σας πω περισσότερα. Τώρα δεν μπορώ να σας τίποτα άλλο. Ευχαριστώ». “

Σάκης Γκίνας, ‘Αθλητική Μακεδονίας-Θράκης’, 6/6/2008
Το τηλέφωνο έκλεισε.
Ο Χοσέ Μαρία Όρομπιτς σοκαρισμένος και με κλάματα στα μάτια εξομολογήθηκε στην μητέρα του κάθε σκανδαλιά που είχε κάνει στην ζωή του.
Ο Σάκης Γκίνας, με χαμόγελο απόλυτης ικανοποίησης για την τέλεση του δημοσιογραφικού του έργου, ξεκίνησε να γράφει το εγκυρότατο κείμενο του με τις ξεκάθαρες απαντήσεις του μάνατζερ.
Τα κόκαλα του Γουτεμβέργιου έτριξαν..
Μια απορία μόνο παρέμεινε άλυτη: “Θα έρθει τελικά ο Γεράρδ στον ΠΑΟΚ;”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η Ομάδα και το Μπραντ

Παρακολουθώντας τις ερμηνείες της είδησης της απόλυσης του Ντέιβιντ Μόις από τη Γιουνάιτεντ στα αγγλικά ΜΜΕ υπήρξε κάτι που μου χτύπησε πολύ άσχημα. Τόσο τα κανάλια όσο και οι εφημερίδες εστίασαν πάρα πολύ στο οικονομικό κομμάτι. Μάλιστα το BBC και το ITV (το μεγαλύτερο ιδιωτικό κανάλι της Αγγλίας) είχαν βάλει ως τίτλο της είδησης ‘Saving […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες

Η Μπόκα αντιμετώπιζε χθες την Μπαρσελόνα (του Εκουαδόρ) στα πλαίσια της φάσης των γκρουπ στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Η αρκετά μέτρια ομάδα του Μπιάνκι κέρδιζε με το ισχνό 1-0 και στο 84′ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν σε μια ταχύτατη αντεπίθεση. Ο Καρούσο της Μπόκα κάνει το τάκλιν, δεν βρίσκει μπάλα κι ο Βραζιλιάνος διαιτητής Ριμπέιρο δείχνει προς […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ελληνική αθλητικογραφία”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Μιά άλλη απορία έχω εγώ:
    γιατί ποτέ αυτές οι στάσεις εργασίας δεν γίνονται πάνω στα βραδινά δελτία ειδήσεων των καναλιών;
    Η απεργία απεργία και το μπαγιόκο μπαγιόκο, έτσι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *