Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ένα πρωταθληματάκι για το κοράκι

Μάλλον λίγο χλωμό να παίζεται η διαφήμιση της Cosmote στην Αργεντινή, αλλά ο παραπάνω οπαδός της Σαν Λορένσο είναι αρκετά πιθανό να πάρει το δώρο του γι’ αυτά τα Χριστούγεννα (πώς κάνουν γιορτές εκεί με 30+ βαθμούς Κελσίου…) από την ομάδα του.

Ο πρώτος αγώνας μπαράζ που έγινε χθες τα είχε όλα. Γκολ, αποβολή, διαμαρτυρίες για τη διαιτησία, φοβερή ατμόσφαιρα, σπασμένα καθίσματα. Η Σαν Λορένσο πιο έμπειρη κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της Τίγκρε με 2-1. Μέσα σε ένα δίλεπτο στο πρώτο ημίχρονο έβαλε δυο γκολ με πρωταγωνιστή τον “Πίτου” Μπαριέντος (αν πραγματικά τον ήθελε η ΑΕΚ έπρεπε να είχε κινηθεί νωρίτερα) με ένα γκολ και μία ασίστ.


Η Τίγκρε δεν τα παράτησε και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Και πώς να μην το κάνει άλλωστε, όταν ο προπονητής της (εκεί που ο δήθεν καθωσπρεπισμός δεν έχει θέση) κατέβηκε με t-shirt που έγραφε “Απόψε, ότι χρειαστεί” δίνοντας το μήνυμα στους παίκτες του να τα δώσουν όλα. Και πώς να τα παρατήσει, όταν οι οπαδοί της που και στο 2-0 ακούγονταν ακόμα περισσότερο είχαν σηκωμένα χαρτόνια που έγραφαν “Αφού μπορούμε να το ονειρευτούμε, μπορούμε να το κάνουμε”.

Η Σαν Λορένσο που στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερη (και ζήτησε και ένα πέναλτυ) και μπορούσε να είχε κάνει και το 3-0 φάνηκε λίγο κουρασμένη και κάπως πεσμένη στο δεύτερο ημίχρονο. Η Τίγκρε ανέβηκε και με τον Λάσαρο σκόραρε ένα πολύ όμορφο γκολ μειώνοντας σε 2-1. Στη συνέχεια προσπάθησε, είχε τον έλεγχο αλλά δεν έκανε μεγάλες φάσεις. Το ματς ουσιαστικά τέλειωσε πριν λήξει, όταν ο τερματοφύλακας της Τίγκρε Ίσλας έριξε μια μπούφλα (μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί) στον Μπαριέντος και πήρε απευθείας κόκκινη (η Σαν Λορένσο ζήτησε κι εδώ πέναλτυ).

Η Σαν Λορένσο με νίκη επί της Μπόκα το Σάββατο στέφεται πρωταθλήτρια, αλλά με Χ μπλέκει καθώς τότε η Μπόκα θα αντιμετωπίζει σε τελευταίο ματς την αδιάφορη Τίγκρε. Η Τίγκρε ελπίζει σε νίκη της Μπόκα, ώστε με δική της νίκη μετά να πάρει το πρωτάθλημα σε (νέα) τριπλή ισοβαθμία.

YΓ Κλου του αγώνα, η δολοφονία του… αθώου πτηνού από το σουτ του αμυντικού της Σαν Λορένσο Αγκίρε:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ημιτελικοί χωρίς αιχμαλώτους

Το όνειρο των αυθεντικών ποδοσφαιρόφιλων έγινε πραγματικότητα. Τα ημιτελικά του φετινού Κόπα Σουνταμερικάνα θα έχουν ένα ζευγάρι που ανεβάζει στα ύψη το ενδιαφέρον. Μπόκα και Ρίβερ (κατά χρονική σειρά) ξεπέρασαν τους αντιπάλους τους χθες σήμερα το πρωί και θα φέρουν την ατμόσφαιρα του σούπερ-κλάσικο στο δεύτερο σημαντικότερο διεθνές κύπελλο της Ν. Αμερικής. Η Μπόκα ταξίδεψε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ισαμπελίνο Γκραντίν: Ο ποδοσφαιριστής που τα έβαλε με το ρατσισμό

Η ανθρωπότητα έχει κάνει τεράστια βήματα κατά τους τελευταίους αιώνες. Προχώρησε τεχνολογικά και επιστημονικά, δεν ξεπέρασε όμως ακόμα άλλα πολύ σοβαρά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι και ο ρατσισμός. Ο ρατσισμός που υπάρχει και στο ποδόσφαιρο, στις εξέδρες και όχι μόνο. Ακόμα κι έτσι όμως, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται και εκεί έχουν γίνει άλματα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *