Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Λόγια του…κώλου


Στην Αργεντινή οι οργανωμένοι οπαδοί, οι μπαραμπράβας με τ’ όνομα, έχουν πολλές φορές σχεδόν θεσμικό ρόλο στις ομάδες. Εκτός από λαϊκά δικαστήρια μετά από ήττες και στήριξη προέδρων σε εκλογές απολαμβάνουν και διάφορα προνόμια όπως έχουμε δει στο παρελθόν. Ο Φαμπιάν Άσμαν (ναι γράφεται ακριβώς όπως το νομίζετε… Assman) είναι το επόμενο hot όνομα τερματοφύλακα μετά τον Ουστάρι και αγωνίζεται στην Ιντεπεντιέντε, μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Αργεντινής που όμως είναι μακρυά από επιτυχίες τα τελευταία χρόνια.

Οι οπαδοί της ομάδας λοιπόν πήγαν για μια…συνάντηση με τους παίκτες στην προπόνηση και γράφτηκαν πολλά. Ο Άσμαν ανέλαβε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα ή μήπως όχι; Διέψευσε τα λεγόμενα του προπονητή του ότι οι οπαδοί ζήτησαν χρήματα (!!) λέγοντας “Ήρθαν για να δουν τι συμβαίνει, όχι για να ζητήσουν λεφτά και απλά μας είπαν τις απόψεις τους”. Ο Φαμπιάν είπε ότι η συζήτηση έγινε χωρίς απειλές και σε πολύ καλό κλίμα και ότι οι οπαδοί πρέπει να καταλάβουν ότι ξεκινάει μια καινούρια εποχή με ένα καινούριο τεχνικό τιμ και ότι είναι νωρίς να ζητάνε εξηγήσεις από την 1η αγωνιστική.

Ο 22χρονος τερματοφύλακας έκλεισε όμως με μεγάλη ατάκα. “Αν οι οπαδοί χρειάζονται χρήματα για κάποια ανάγκη ή για κάποιο ταξίδι, δεν μας κοστίζει τίποτα να τους βοηθήσουμε. Δεν είναι ότι μας κλέβουν το πορτοφόλι, τα λεφτά τα βγάζουμε με τη δουλειά μας”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το πρωτάθλημα των τριάντα ομάδων

Κατά καιρούς έχουμε αναφερθεί σε διάφορα κωμικοτραγικά πρωταθλήματα της Ν. Αμερικής και το πώς λειτουργούν. Αυτή την εβδομάδα νομίζω ότι βρήκαμε τον νικητή. Ο ισόβιος δικτάτορας/πρόεδρος της αντίστοιχης ΕΠΟ της Αργεντινής, ο γίγας Δον Χούλιο Γκροντόνα (που είναι κάτι σαν τον δικό μας “σωλήνα”, αλλά σε ακόμα χειρότερο) και οι συν αυτώ αποφάσισαν να προτείνουν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Τάσος Κάκος της Αργεντινής

Την ίδια μέρα που ο πιο διάσημος Έλληνας διαιτητής Τάσος Κάκος έγινε για μια ακόμα φορά το πρόσωπο της ημέρας στο ελληνικό ποδόσφαιρο (αναγκάζοντας αυτόν τον άγιο άνθρωπο Σάββα Θεοδωρίδη να μιλήσει για πρώτη φορά στη ζωή του για διαιτητές), ο “κορυφαίος” διαιτητής της Αργεντινής Πάμπλο Λουνάτι (τουλάχιστον για το 2012) μάζευε τα φώτα της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *