Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας 2009

Ο ανταγωνισμός μεγάλος αλλά οι υποψήφιοι τρεις. Οι καλύτερες φωτογραφίες για τα φετινά ποδο-oscars:

Από την ταινία «Δακρυσμένο τρένο»

Μία υπερταχεία εκτελεί καθημερινά το δρομολόγιο Λάρισα – Αθήνα – Λάρισα, ώσπου μιά μέρα αποφασίζουν να την βάλουν στο μετρό.
Η υγρασία από τις γαλαρίες χτυπά τα μέταλλα του τρένου που αρχίζουν να σκουριάζουν. Η σκηνή όπου σταγόνες νερού τρέχουν απ το παρμπρίζ της μηχανής ανήκει σίγουρα στις πιο δυνατές στιγμές του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ρεσιτάλ ερμηνείας από τον μηχανοδηγό στη σκηνή που χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο και για την οποία τώρα ζητάει αποζημίωση 1 εκατομμύριο Ευρώ από τους παραγωγούς.

Από την ταινία «Η πολυκατοικία»

Δυο άσπονδοι εχθροί, ο Βασίλης Μπόκας κι ο Μίλτος Πλατές μένουν στην ίδια πολυκατοικία, έχουν όμως κοινή νοικάρισσα, τη γλυκιά ζωντοχήρα Σούλα Κλαουζούρα. Κανείς από τους δυο τους δεν θέλει να μένει στον κάτω όροφο κι έτσι επιστρατεύουν τη γοητεία τους προκειμένου να πείσουν τη νοικάρισσά τους να τους δώσει το ρετιρέ. Τελικά ο Μπόκας με τη συνδρομή του πρωτεξαδέλφου του Γιαννάκη Ρικέλμε καταφέρνει να συγκινήσει τη ζωντοχήρα και η ζωή του Πλατέ γίνεται μαρτύριο. Πρωταγωνιστούν: Σεβαστιανός Μπατάλιας, Ροδρίγος Παλάσιος, Διέγο Καληνύχτας ενώ το ρόλο του μπεκρή ενσαρκώνει θαυμάσια ο Αριέλ Ορτέγκα.

Από την ταινία «Ο Φωτοχάλιας».


Ο Μπάμπης, ένας νεαρός από την Τούμπα με πολλά όνειρα ανακαλύπτει ότι έχει κλίση στη φωτογραφία. Οι γονείς του τον κυνηγάνε επειδή δεν δουλεύει και είναι όλη μέρα πάνω από ευρυγώνιους φακούς και παίζει με διαφράγματα. Αυτός όμως επιμένει ότι ψάχνει το κάδρο για το πρώτο του έργο που θα τον κάνει και διάσημο. Μια μέρα περνώντας έξω από το Καυτανζόγλειο βλέπει ένα ψηλόλιγνο αγόρι και αμέσως διαπιστώνει ότι βρήκε θέμα για τη φωτογραφία του. Ταινία καλλιτεχνικής αναζήτησης, που μαγεύει με τη φωτογραφία της. Καταπληκτικός στο ρόλο του μοντέλου ο Κώστας Χαλκιάς. Στο ρόλο του δασκάλου φωτογραφίας ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδο-oscars 2009

2 σχόλια σχετικά με το “Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας 2009”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Πολύ δύσκολη απόφαση, μεταξύ 1ου και 3ου.

    Στο νήμα κερδίζει το τρένο, απλά και μόνο γιατί αντιπαθώ τρομερά το μοντέλο από τον ‘Φωτοχάλια’, από προηγούμενους ρόλους του.

  2. Ο/Η charlie λέει:

    Δακρυσμένο Τρένο χαλαρά και εύκολα. Φουσκώνουν τα πατώματα από τη συγκίνηση όταν βλέπουμε το φοβερό αυτό ψυχόδραμα. Μπράβο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *