Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μπόκα-Ρίβερ

Όταν αποκαμωμένοι από τα χιλιόμετρα και τις χιλιάδες θερμίδες που καταναλώσατε αποφασίσετε να κάτσετε στο σπίτι, μπορείτε να περάσετε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα βλέποντας το πραγματικό superclasico μεταξύ Μπόκα και Ρίβερ.

Η αιώνια μάχη μεταξύ καλού και κακού, η μεγαλύτερη εφαρμογή του μανιχαϊσμού στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η 5η Ρίβερ πηγαίνει στην έδρα της 11ης Μπόκα. Ο αγαπημένος μας Φαμπιάνι πιθανότατα θα μείνει στον πάγκο αν ο Φαλκάο είναι 100% έτοιμος, ενώ το τελευταίο μεγάλο 10αρι περιμένει ένα θαύμα για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.
Σύνδεση με τα προηγούμενα, τα τελευταία 10 παιχνίδια στο Μπομπονέρα στο παρακάτω βίντεο:

Η Ρίβερ είναι υποτίθεται η ομάδα της τεχνικής, της φινέτσας, της υπεροχής. Η Μπόκα του πάθους, της ψυχής, της δύναμης. Η Μπόκα η ομάδα των πιο φτωχών, η πιο λαϊκή από τις δύο, ενώ η Ρίβερ η μεσοαστική ομάδα. Η Ρίβερ η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στη χώρα, η Μπόκα πλέον η ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς τίτλους. Αν θες να βρεις διαφορές το κάνεις εύκολα. Όλα αυτά μέχρι οι 22 παίκτες να πατήσουν το χορτάρι, μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει την έναρξη. Εκεί όλες οι συζητήσεις τελειώνουν. Από εκεί και πέρα αρχίζει ο χορός:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, βιντεοθεραπεία, Ιστορίες για το τζάκι, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι πέντε πιο ντροπιαστικές στιγμές της σεζόν so far

To ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από πανέμορφες εικόνες. Όπως έχουμε γράψει άλλωστε στο Sombrero, το ποδόσφαιρο είναι Τέχνη. Το έχουν περιγράψει σπουδαίες μορφές της λογοτεχνίας όπως ο Μάρκες, ο Γκαλεάνο και ο Καμύ και αν δε θέλετε να τους πιστέψετε (ή να τους διαβάσετε) απλά βάλτε ένα βίντεο με τα καλύτερα του Ζιντάν ή του Ρικέλμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από τον ξεπεσμό στην καταξίωση

Τέλος του πρωταθλήματος του 2012, Ιούλιος. Η Σαν Λορένσο ντε Αλμάγκρο ζει δραματικές στιγμές. Με προπονητή τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών, τον Σούλη Παπαδόπουλο της Αργεντινής, Ρικάρντο Καρούσο Λομπάρντι και με τη χρήση κάθε δεισιδαιμονίας που μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους κερδίζει στα μπαράζ την Ινστιτούτο και μένει στην Α’ Εθνική. Λίγες μέρες πιο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Μπόκα-Ρίβερ”

  1. Ο/Η Elaith λέει:

    Η λέξη κλειδί είναι το “υποτίθεται”
    🙂
    Άλλωστε κι οι δυο ομάδες στην Μπόκα ιδρύθηκαν.

    ΥΓ Τώρα είδα ότι το έσβησες, δεν υπήρχε λόγος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *