Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η Ελληνική φύση του Άγγλου πρωθυπουργού

Οι Άγγλοι, όπως έχουμε σχολιάσει πολλάκις, είναι μια περίεργη φάρα ανθρώπων. Ιδιαίτερη. Και ο χαρακτηρισμός αυτός δεν οφείλεται μόνο στο ότι οδηγάνε στη πλευρά του δρόμου που εμείς χρησιμοποιούμε για προσπέραση, στο ότι όταν θέλουν να βρίσουν τους μπάτσους τους τραγουδάνε “πόσο κακή σπατάλη των δημοτικών φόρων το να πληρώνουμε για τα καπέλα σας” ή στο ότι έχουν δυο βρύσες στις λεκάνες τους (!), μια για ζεστό και μια για κρύο νερό.

Γενικότερα, πρόκειται για μια εθνικότητα που σου προκαλεί εκνευρισμό. Εκνευρισμό την ημέρα, όταν είναι ξεμέθυστοι και μπορούν να σεβαστούν κάποιες βασικές αξίες της ζωής, με τρόπο αδιανόητο για τη δικιά σου παιδεία. Εκνευρισμό και το βράδυ, όταν μετά από αρκετές μπύρες γίνονται ζώα και αδυνατείς να τους εξηγήσεις πως δεν είναι τόσο παράλογο ένα μικρό μπουκαλάκι νερό να κοστίζει 4 ευρώ στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό.

Όταν λοιπόν αυτοί οι – 24 ώρες το 24ωρο – εκνευριστικοί και διαφορετικοί τύποι παρεκτρέπονται και γίνονται λίγο Έλληνες, εμείς κρυφογελάμε και το απολαμβάνουμε δείχνοντας τους με το καλαμάκι της φραπεδιάς μας. Και μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή που συνέβη τις προηγούμενες μέρες όταν την τοπική κοινή γνώμη απασχόλησε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Γκόρντον Μπράουν, χρέωνε στους Άγγλους φορολογούμενους σαν ‘εργασιακό έξοδο’ την συνδρομή του στο Sky Sports, χάρη στην οποία απολάμβανε μπαλίτσα.

Στο βίντεο τον βλέπουμε να προσπαθεί μάταια – και Ελληνικά – να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε σχετική ερώτηση ενοχλητικού δημοσιογράφου και σκεφτόμαστε το πόσο τυχεροί είμαστε που ο δικός μας πρωθυπουργός δεν θα χρειαστεί να φτάσει ποτέ σ’αυτήν την άβολη θέση,  όσο η κρατική τηλεόραση συνεχίζει να δείχνει ελεύθερα τα παιχνίδια της αγαπημένης του ομάδας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, Εκτός θέματος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η μάχη του Μπράμαλ Λέιν

Στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου υπάρχουν πολλά παιχνίδια που έμειναν αξέχαστα. Παιχνίδια που ανέδειξαν πρωταγωνιστές, που έφτιαξαν ήρωες, που έδωσαν τίτλους, που είχαν ανατροπές και συγκινήσεις. Υπάρχουν όλα αυτά, υπάρχει όμως και το διαβόητο παιχνίδι που έγινε στις 16 Μαρτίου του 2002 και έμεινε γνωστό ως η μάχη του Μπράμαλ Λέιν. Όπου Μπράμαλ Λέιν ένα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν οι Τσέχοι αγωνίστηκαν στο Μπάμπερ Μπριτζ (η ιστορία του Ρας Ρίγκμπι)

Όταν η κυβέρνηση της Τσεχοσλοβακίας διέλυσε ειρηνικά το Ομοσπονδιακό κράτος της χώρας, την 1η Ιανουαρίου του 1993, δημιουργώντας έτσι τις Σλοβακία και Τσεχία, στο μικρό χωριουδάκι Μπάμπερ Μπρίτζ -5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πρέστον (στην περιοχή του Λάνκασαϊρ)- κανένας απ’ τους περίπου 10.000 κατοίκους δεν είχε στο μυαλό του πως η μία απ’ τις δύο αυτές […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *