Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Γίναμε Ουγκάντα

aziz-okware-001

Ο εικονιζόμενος διαιτητής είναι ο 26χρονος Αζίζ Οκβάρε ο οποίος έχει φάει ξύλο αρκετές φορές στην καριέρα του. Ο ίδιος δεν φαίνεται να πτοείται. “Είναι μέρος του παιχνιδιού εδώ στην Ουγκάντα. Πάνω απ’ όλα πρέπει να το δέχεσαι. Με έχουν δείρει αρκετές φορές σε αγώνες. Όλα ξεκινάνε με τις διαμαρτυρίες ενός παίκτη. Συνήθως μόνο θα φωνάζει. Οι οπαδοί όμως συχνά γίνονται βίαιοι. Τα χειρότερα είναι τα παιχνίδια του Γυμνασίου γιατί αν πιστέψουν ότι  δεν έκανες κάτι καλά σου πετάνε πέτρες”.

Η εύλογη ερώτηση είναι γιατί τα υπομένει όλα αυτά ο Αζίζ. Ο ίδιος δίνει τρεις λόγους: “Πρώτον γιατί αγαπάω το ποδόσφαιρο. Δεύτερον γιατί θέλω να υπηρετώ την κοινότητά μου. Τέλος γιατί θέλω να μπω στους πίνακες της Σούπερ Λιγκ (σ.Σ. κάθε εξελιγμένη χώρα έχει πρωτάθλημα που το λένε Σούπερ Λιγκ τελικά)”.

Το μόνο πρόβλημα για τον Αζίζ είναι ότι δεν μπορεί να μπει στους πίνακες καθώς δεν έχει να πληρώσει τα χρήματα της εγγραφής στην Ομοσπονδία, ένα ποσό κοντά στα 30 Ευρώ. Έτσι, χάνει τα περίπου 10 λεπτά που πληρώνονται οι διαιτητές στην πρώτη κατηγορία και αναγκάζεται να μοιράζεται περίπου 5 λεπτά μαζί με τους επόπτες στα μικρά ματς που διαιτητεύει.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

10.000 μίλια για το όνειρο

Αν βρεθεί στα χέρια σου μια υδρόγειος και αρχίσεις να την περιεργάζεσαι, ίσως δεις κάπου στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας μερικά κομμάτια γης στον Ινδικό Ωκεανό. Το αρχιπέλαγος Τσάγκος αποτελείται από 7 κοραλλιογενή νησάκια (ατόλλες) και η πιο κοντινή χώρα είναι οι Μαλδίβες. Ιστορικά ήταν νησάκια που δεν ενδιέφεραν τους γειτονικούς νησιώτες, ούτε και αργότερα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένας ξεχωριστός τερματοφύλακας

“Ήμουν 10 χρονών όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα. Περπατούσα μέσα στο σπίτι ακουμπώντας αντικείμενα με συγκεκριμένη σειρά. Ακουμπούσα την πόρτα, μετά τον τοίχο, μετά το καδράκι. Μπορεί το μοτίβο να διέφερε μερικές φορές αλλά υπήρχε πάντα ένας ρυθμός που έπρεπε να ακολουθηθεί. Με ακρίβεια. Αν δεν γινόταν ή αν προσπαθούσα να αντισταθώ στην πρόκληση έπρεπε να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *