Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Καταργήστε τις βουβουζέλες! Στοπ.

Το ομολογώ. Δεν έχω παρακολουθήσει ούτε ένα ολόκληρο ημίχρονο από το φετινό Confederations Cup. Δεν είναι ότι δεν προσπάθησα. Η πρώτη – όπως αποδείχτηκε και τελευταία – απόπειρα μου να παρακολουθήσω ένα παιχνίδι, όμως, τερματίστηκε σε λιγότερα από πέντε λεπτά, λόγω της απίστευτης ηχορύπανσης, που με ωθούσε να θέλω να κάνω κακό σε πολλούς ανθρώπους που δεν γνωρίζω. Η επιλογή της παρακολούθησης με κλειστό τον ήχο απορρίφτηκε άμεσα, καθώς το να κάτσεις καλοκαιριάτικα, να δεις Νότια Αφρική – Νέα Ζηλανδία, χωρίς ήχο, είναι το τελευταίο στάδιο πριν την παραφροσύνη!

Με την ελπίδα ότι μέχρι του χρόνου, οι παγκόσμιες διαμαρτυρίες θα οργανωθούν καλύτερα και δεν θα περιοριστούν σε σχετικά blogs και γκρουπ στο φέισμπουκ, αποφάσισα να παρακολουθήσω την διοργάνωση μέσω των highlights που ανεβάζουν στο ίντερνετ, κάποιοι αλτρουιστές άνθρωποι, τους οποίους εκτιμώ όσο ελάχιστους σ’αυτόν τον κόσμο για την συνεισφορά τους στην παγκόσμια γνώση και διασκέδαση αλλά και των καθημερινών σχολίων, των Άγγλων αθλητικογράφων, που έχουν έναν μοναδικό τρόπο να σατιρίζουν τα πάντα αφ’υψηλού, όταν δεν αναπολούν την μοναδική διάκριση της εθνικής τους ομάδας, πριν 43 ολόκληρα χρόνια.

Από την πρώτη εβδομάδα της – εντελώς ανούσιας, αν αφαιρέσουμε τον παράγοντα “πολλά λεφτά” – διοργάνωσης, ξεχώρισε και η παρακάτω αστεία στιγμή, κατά την οποία τέσσερις Βραζιλιάνοι δείχνουν ταυτόχρονα στον Άγγλο διαιτητή, τι ακριβώς συνέβη στην φάση που έκρινε το παιχνίδι με την Αίγυπτο. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο κύριος Webb θα αλλάξει την αρχική απόφαση του, που ήταν ‘κόρνερ’ και θα υποδείξει το πέναλτι, οι φιλότιμοι Αιγύπτιοι θα διαμαρτυρηθούν ότι κάποιος μαρτυριάρης που είδε το ριπλέι του το ψιθύρισε μέσω του ακουστικού του, η ομοσπονδία της χώρας θα παραπονεθεί επίσημα, καθώς κάτι τέτοιο δεν θεωρείται νόμιμο, σ’ολο τον ποδοσφαιρικό κόσμο θα λογομαχήσουν οι υπέρμαχοι και οι εχθροί της τηλεοπτικής βοήθειας στον διαιτητή και στο τέλος – αφού δεν θα γίνει τίποτα ουσιαστικό – θα κερδίσουν οι Βραζιλιάνοι, γιατί και καλύτερες ‘άκρες’ έχουν και πουλάνε περισσότερο.

SOCCER-CONFEDERATIONS/BRAZIL

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η φωτογραφία της εβδομάδας, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι Άραβες του Ισραήλ

Κοιτώντας κάτι άσχετα πράγματα για χαμένους ποδοσφαιρικούς ήρωες, το μάτι έπεσε στην είδηση ότι ο Γιαννάκης (ο) Παπαδόπουλος παίζει πια σε μια ομάδα του Ισραήλ που λέγεται Μπνέι Σακχνίν. Η μεγάλη εκείνη ελπίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου που στο τελευταίο του πέρασμα από τον Άρη ίδρωνε πριν περάσει το δεκάλεπτο, πήγε σε μια ποδοσφαιρική εσχατιά. Όμως […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Πιο Ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα του Κόσμου

Είδα την είδηση το Σάββατο και περίμενα να τελειώσει η αγωνιστική αυτό το Σαββατοκύριακο για να δω αν θα συνεχίσει να ισχύει το ίδιο καταπληκτικό φαινόμενο. Ευτυχώς, η πραγματικότητα δε μας διέψευσε. Πλέον, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι η Αλγερία (σε πλήρη αντίθεση με την Ελλάδα) έχει το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου. Τέσσερις […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Καταργήστε τις βουβουζέλες! Στοπ.”

  1. Ο/Η antiopap λέει:

    Με σκότωσες, δεν το ήξερα.. Και εγώ δεν άντεχα να δώ ούτε μισάωρο.. Δεν κουράζονται οι τρισάθλιοι? Και οι παίκτες τι λένε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *