Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

“Ο αγωνιστικός χώρος δεν μας βοήθησε”

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στο ποδόσφαιρο (αν εξαιρέσουμε το κατενάτσιο, τις βουβουζέλες, τις σκόπιμες καθυστερήσεις, τις… καλά σταματάω) από το λασπωμένο γήπεδο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα παιχνίδι στο γήπεδο του Κορυδαλλού, πριν αρκετά χρόνια, όταν μετά από βροχή ο αγωνιστικός χώρος ήταν τόσο χάλια που ούτε ελικόπτερο δεν θα μπορούσε να προσγειωθεί για τις… ανάγκες της περιοχής. Η κατάσταση ήταν τόσο τραγική που, μέχρι να με πάρει ο ύπνος τουλάχιστον, δεν είχαν αλλαχθεί πάνω από τρεις πάσες χωρίς η μπάλα να κολλήσει στην λάσπη.

Δυστυχώς όμως – ή ευτυχώς, για τις μπάμιες και τους κατασκευαστές του Fiat Multipla – στη γη υπάρχει απίστευτη ποικιλία γούστου και κάποιοι μαζοχιστές τη βρίσκουν παίζοντας μπάλα σε λασποτόπια! Αυτές τις μέρες μάλιστα, στο εξωτικό Hyrynsalmi της Φινλανδίας, το οποίο μάλλον έχει την καλύτερη λασπούρα στο βόρειο ημισφαίριο, διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Λάσπης, στο οποίο συμμετέχουν 325 ομάδες και 5000 ‘αθλητές’ από διάφορες χώρες. Αν έχεις χρόνο για χάσιμο περισσότερες πληροφορίες για το άθλημα και τους κανόνες του μπορείς να βρεις στη wikipedia.

muddy_football

Το σίγουρο είναι ότι το ποδόσφαιρο λάσπης περνάει αυτόματα στην 3η θέση της προσωπικής μου λίστας των πιο ηλίθιων σπορ, πίσω από το κέρλινγκ, στο οποίο κάτι νοικοκυρές σφουγγαρίζουν τον πάγο για να γλιστρήσει ένα αντικείμενο και κάποιοι ψυχοπαθείς πληρώνουν για να το δούνε, και το ‘ακραίο σιδέρωμα‘, το οποίο είναι αυτό ακριβώς που φαντάζεστε και το αντίστοιχο Μουντιάλ του πιθανόν να περιλαμβάνει καλό σιδέρωμα ζόρικου πουκάμισου στη μεσαία λωρίδα του περιφερειακού της Θεσσαλονίκης σε ώρα αιχμής.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Εκτός θέματος, Η φωτογραφία της εβδομάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όταν λυγίζουν οι σκληροί

Ο Φερνάντο Ρίκσεν είναι ένας από αυτούς τους παίκτες που αγαπήθηκαν λιγότερο για το ποδοσφαιρικό ταλέντο, αλλά περισσότερο για την μαχητικότητά τους και ενίοτε για το βρώμικο παιχνίδι τους. Ο Ολλανδός μπακ-χαφ έκανε το όνομά του γνωστό από την παρουσία του στους Ρέιντζερς όπου και αγαπήθηκε αρκετά στα χρόνια που έμεινε στη Γλασκώβη. Η ζωή […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *