Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας

souvlakia

Μ’ενα πολύ μεγάλο ντέρμπι θα ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα της Super League, αφού η κλήρωση της Πέμπτης, έβγαλε το ζευγάρι Λεβαδειακός-Νέα Καβάλα, στην πρεμιέρα. Για λόγους αποφυγής της ταλαιπωρίας αρκετών ανθρώπων, οι δυο ομάδες δεν θα αναμετρηθούν με τον κλασσικό, συμβατικό, ποδοσφαιρικό τρόπο αλλά θα το παίξουν στο τάβλι. Τον Λεβαδειακό, θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του, Γιάννης Κομπότης και την Καβάλα, ο δικός της, Μάκης Ψωμιάδης.

Καθώς η κληρωτίδα, έβγαλε ως γηπεδούχο τον Λεβαδειακό, ο αγώνας θα διεξαχθεί στο στέκι του Γιάννη Κομπότη, ένα παραδοσιακό ψητοπωλείο, στο κέντρο της Λιβαδειάς με το πολυδιάστατο όνομα “Σωτηρία”. Το γεγονός αυτό δεν θα επηρεάσει πολλά πράγματα, καθώς το εισιτήριο θα κοστολογηθεί κανονικά στα 30 και τα 40 ευρώ, όπως συνηθίζεται στο υπερπολυτελές γήπεδο της Λιβαδιάς, με μοναδική εξαίρεση την ύπαρξη φτηνών εισιτηρίων (20 ευρώ) για όποιον θέλει να κάτσει όρθιος δίπλα στον τοίχο, αρκεί να μην ενοχλεί τα γκαρσόνια. Τα τραπέζια δίπλα απ’αυτό που θα γίνει η μάχη, θα καλυφτούν από τους κουμπάρους και τους κουμπάρους των κουμπάρων, των δυο αντιπάλων, κοινώς από τους μισούς παράγοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι δυο αντίπαλοι επικοινώνησαν άμεσα μετά το τέλος της κλήρωσης, για όλα τα σχετικά, όπως συνηθίζεται στις κληρώσεις των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στο πλαίσιο της ιδιαίτερα τυπικής αυτής διαδικασίας, αντάλλαξαν φακέλους με στοιχεία των ομάδων τους και ρύθμισαν τις τελευταίες λεπτομέρειες του αγώνα. Ο φάκελος του Λεβαδειακού περιλάμβανε μόνο έναν χάρτη της πόλης, με σαφείς οδηγίες πως να βρει κάποιος το ψητοπωλείο, χωρίς να χρειαστεί να ψάξει κάποιον στον δρόμο να ρωτήσει, Κυριακάτικα. Ο αντίστοιχος της Καβάλας, περιείχε ένα απ’τα διαδικαστικά χαρτιά που είχε μοιράσει η Super League κατά την κλήρωση, στο οποίο από πίσω είχε γραφτεί στο πόδι, τι ήθελε στα σάντουιτς του ο Μάκης Ψωμιάδης, με διπλή υπογράμμιση στην λέξη τζατζίκι.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι δυο πλευρές συμφώνησαν να παιχτούν όλα τα παιχνίδια κανονικά, με μοναδική εξαίρεση το “Φεύγα”, που θα παίζεται δυο φορές σε κάθε κύκλο, γιατί το όνομα του αρέσει πολύ στον Μάκαρο. Με απλά λόγια, η σειρά καθορίστηκε: Πόρτες, πλακωτό, φεύγα, φεύγα, πόρτες, πλακωτό κ.ο.κ.

Πριν την έναρξη του αγώνα, οι δυο αποστολές θα ανταλλάξουν τα αντιπροσωπευτικά τους λάβαρα, όπως επιτάσσει το βιβλίο του Χρήστου Ζαμπούνη για το σαβουάρ βιβρ, στο κεφάλαιο “Δημόσιες σχέσεις σε βρώμικους κύκλους”. Η αποστολή του Μάκη Ψωμιάδη θα δωρίσει ένα κουτί φτηνά πούρα Αβάνας ενώ αυτή του Γιάννη Κομπότη, μια μερίδα σουβλάκια με μπόλικο κρεμμύδι.

Για λόγους αδιαφάνειας, το παιχνίδι θα μεταδοθεί μόνο ραδιοφωνικά. Την περιγραφή του, θα αναλάβει έκτακτα ο Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος, ο οποίος λόγω συνήθειας, θα αποκαλεί ένα απ’τα πούλια της Καβάλας, “Ρομάριο”.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Καβάλα, Λεβαδειακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τα ελληνικά drones

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να μην έχει μάθει για τα γεγονότα στον αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία και το τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι που μπήκε στο γήπεδο με την σημαία της “Μεγάλης” Αλβανίας και προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο, ξύλο και διακοπή του αγώνα. Με βάση αυτή την καταπληκτική ιδέα προβοκάτσιας και τρολαρίσματος, η ομάδα του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χορεύοντας στα χαλίκια

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ. Είναι δύσκολο έως απίθανο να βρεις έναν ημιεπαγγελματία ή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που να μπορεί να μπει σε κάποιο γήπεδο και να διαλύσει διάσημους (και φτασμένους) ποδοσφαιριστές. Ίσως κάποτε -όταν το ποδόσφαιρο δεν ήταν γεμάτο παίκτες-αθλητές- να ήταν εφικτό. Στις μέρες μας δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Στο μπάσκετ έχουν υπάρξει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Το μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας”

  1. Ο/Η xristos λέει:

    Με τη παραμικρή ευκαιρία ανεβάζετε πιτόγυρα, καλαμάκια (τα αθηναϊκά σουβλάκια), μερίδες. Θα το ξανασκεφτώ πολύ προτού ξανανοίξω το σομπρέρο νηστικός:)

  2. Ο/Η Chris λέει:

    xaxaxa den yparxeis duendes agori mou xaxaxaxaa

  3. Ο/Η Termite λέει:

    ΑΨΟΓΟΣ ΠΕΤΡΑΝ!!!

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  4. Ο/Η balkou λέει:

    Ναι ρε παιδιά… Όχι άλλο σουβλάκι… 🙂

  5. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Σωστά.
    Πιάσε ένα γιαουρτλού 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *