Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Φιλικά για τυφλούς

prasinh_b

Με τρελλαίνει ο λόγος που γίνονται τα καλοκαιρινά φιλικά των ελληνικών ομάδων.
Κανονικά τα φιλικά αυτά θα έπρεπε να έχουν στόχο το δέσιμο της ομάδας και τον εντοπισμό αδυναμιών εκτός αρχικού σχεδιασμού προκειμένου να μπουν κάποιες τελευταίες «πινελιές»
Για τις ελληνικές ομάδες τα φιλικά αυτά έχουν σαν στόχο να καλυφθούν με τσαρλατανιές τα ήδη εντοπισμένα απ τον αρχικό σχεδιασμό κενά και ή δυνατόν να κοροϊδέψουμε μέχρι να αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις προκειμένου να γλυτώσουμε χρήματα.
Αν θέλεις το καλό της ομάδας σου όχι μόνο δεν πρέπει να επιθυμείς νίκες σ αυτά τα φιλικά αλλά αν είναι δυνατόν συντριβές που θα σηκώνουν τους νεκρούς απ τους τάφους, θα ρίχνουν την κίνηση των διαρκείας και θα υποχρεώνουν τους ιθύνοντες να επιστρέφουν έντρομοι στο αρχικό πλάνο και να καλύπτουν τα κενά τους.
Δηλαδή θέλετε να μου πείτε τώρα πως ο Τεν Κάτε περίμενε το φιλικό με τη Βασιλεία για να καταλάβει πως έχει πρόβλημα στο κέντρο και στα δεξιά της άμυνας; Από πέρυσι το καλοκαίρι τα ίδια προβλήματα έχει, τώρα τα διαπίστωσε; Όχι βέβαια, απλά προσπάθησε με ψευτομπαλώματα να γλυτώσει κάποια λεφτά για τα αφεντικά του (ενδεχομένως να ήταν αυτή η εντολή). Θα μου πεις τώρα, σε οποιοδήποτε άλλη σοβαρή χώρα, ένα τέτοιο παιχνίδι και ένα τέτοιο αποτέλεσμα δεν θα απασχολούσε κανέναν. Στην Ελλάδα όμως που δεν θέλουμε να χάνουμε ούτε στο τάβλι, δεν τα σηκώνουμε κάτι τέτοια και με βάση την τσουρούτικη λογική των διοικήσεων καλά κάνουμε. Απ τη στιγμή που οι μεταγραφές γίνονται με γνώμονα την κίνηση των διαρκείας, θέλει διαρκή γκρίνια και αγώνα μέχρι να καλυφθούν όλες οι αδυναμίες.
Εχασε η κάτοχος του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ Σαχτιάρ απ την Γιανγκ Μπόϊς ας πούμε. Δεν κουνήθηκε φύλλο. Εχασε ο Παναθηναϊκός απ τη Βασιλεία και την άλλη μέρα διαβάζουμε για δεξί μπακ και στόπερ. Αυτή είναι η μαγεία της συμμετοχής των Ελλήνων φιλάθλων στα δρώμενα φίλοι μου. Γιατί όλος ο σχεδιασμός (ο ποιός ; ) γίνεται για την δική τους απόλυτη ικανοποίηση.
Κανείς δεν έχει πλάνο, κανείς δεν ενδιαφέρεται να φτιάξει ομάδα. Ολοι κινούνται γύρω από ένα παιχνίδι προθέσεων : οι διοικήσεις να ξεγελάσουν και να εισπράξουν απ τα διαρκείας και οι φίλαθλοι να αγανακτήσουν απ τις παραλίες όταν βλέπουν πως η ομαδάρα που φαντασιώνονται χάνει από κάτι ομάδες που επίσης φαντασιώνονται πως τις έχει για 5 γκολ.
Και η ζωή συνεχίζεται …

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δώσε μου μεταγραφές, ελληνικό ποδόσφαιρο, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σούπερ Λίγκα: 2049

Έχουμε μπει για τα καλά στη νέα κινηματογραφική σεζόν, βαδίζοντας ολοταχώς για τα Όσκαρ και το El Sombrero δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο. Είδαμε πρώτοι την νέα σπουδαία φουτουριστική ελληνική ταινία “Σούπερ Λίγκα: 2049” και ο κλήρος της παρουσίασης έπεσε σε εμένα (όχι ότι με χάλασε βέβαια). Ποιος Λάνθιμος με τα “Ιερά του ελάφια” […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ντύσου σαν Έλληνας παράγοντας

Στο πρόσφατο παρελθόν ασχοληθήκαμε με το φαινόμενο των ποδοσφαιριστών-κλαρινογαμπρών. Έτσι, όποιος από εσάς σκοπεύει να κάνει καριέρα ως ποδοσφαιριστής θα ξέρει πώς πρέπει να ντυθεί. Κι αν κάποιος θέλει να γίνει παράγοντας; Να σας αφήσουμε έτσι; Για τον λόγο αυτό παρουσιάζουμε τις τοπ τάσεις της μόδας τα τελευταία 40 περίπου χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *