Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

R.I.P. Μπόμπυ

bobby_robson_11

18 χρόνια ήταν πάρα πολλά. Τόσα άντεξε ο σερ Μπόμπυ Ρόμπσον στη μάχη του κόντρα στον καρκίνο. Σήμερα το πρωί έσβησε ειρηνικά στην αγκαλιά της γυναίκας και των παιδιών του, έχοντας λίγο πριν ομολογήσει την ήττα του: σε λίγο δεν θα υπάρχω πιά. Θα πεθάνω όπως όλοι θα πεθάνουν μια μέρα. Αλλά θέλω να ξέρετε πως απόλαυσα κάθε στιγμή της ζωής μου.
Ο άνθρωπος που δούλεψε με επιτυχία περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον βρεττανό προπονητή εκτός «νησιού», έφυγε σήμερα αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στον κόσμο του ποδοσφαίρου.
Οσο για κείνους που είχαν την τύχη και την τιμή να δουλέψουν μαζί του, δεν θα δυσκολευτούν να μας πουν τα καλύτερα λόγια. Ακόμα κι αυτός, ο τρελλός και αυτοκαταστροφικός Πολ Γκασκόϊν ποτέ δεν θύμωνε όταν άκουγε τον προπονητή του στην Εθνική Αγγλίας να τον αποκαλεί «πιο ανόητο από μια βούρτσα».
Ισως ο μόνος που δεν θα διατηρεί τις καλύτερες αναμνήσεις απ τον Αγγλο «σερ» να είναι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.
Όταν όλος ο πλανήτης υποκλινόταν στο «χέρι του Θεού», ο Μπόμπυ Ρόμπσον δεν δίστασε να εκφράσει αυτό που πίστευε ένας ολόκληρος λαός.
«Δεν ήταν το χέρι του Θεού. Ηταν το χέρι ενός καθάρματος»
Ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του. Και ποτέ δεν εγκατέλειψε το πλατύ του χαμόγελο. Αυτό που τον συντρόφευσε μέχρι σήμερα το πρωί. Μέχρι το τέλος και την αιωνιότητα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο αμφιλεγόμενος Ίγκορ Ακινφέεφ

Αρχές του δευτέρου ημιχρόνου στο τελευταίο παιχνίδι του 1ου ομίλου του Confederations Cup. Ρωσία και Μεξικό είναι στο 1-1, ένα σκορ που δεν βολεύει τους οικοδεσπότες Ρώσους, που θέλουν μόνο τη νίκη και γι’αυτό πιέζουν. Στο 52ο λεπτό ένας μέσος των Μεξικάνων σε μια προσπάθεια να διώξει τη μπάλα όσο πιο μακριά γίνεται από την […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Σκιά του Θεού

Το κείμενο αυτό το γράφω μετά από διάφορες συζητήσεις και μετά από παράκληση του Γαργαντούα. Επειδή δεν ήταν απλώς η κουβέντα της εβδομάδας, αλλά λόγω ντόρου και χρημάτων, το ντίαλ του αιώνα, σίγουρα έχετε διαβάσει ένα τρισεκατομμύριο πράγματα για τη μεταγραφή του Νεϋμάρ από την Μπαρσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμαίν. Επειδή το Σομπρέρο δεν είναι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “R.I.P. Μπόμπυ”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    Κύριος, Σερ στη γλώσσα του, μ’όλη τη σημασία της λέξης…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *