Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μύθοι της Δημιουργίας: Ρομάριο

Την τρίτη μέρα της Ποδοσφαιρικής Δημιουργίας, ο Ποδοσφαιρικός Θεός έστειλε στον Ρομάριο προσωπική πρόσκληση για να τον επισκεφτεί. Ο Ρομάριο έφτασε αργά το μεσημέρι, αργοπορημένος και σχεδόν μεθυσμένος.

Και ο Ρομάριο ρώτησε τον Ποδοσφαιρικό Θεό: “Γιατί με κουβάλησες εδώ πρωί-πρωί;”
Και ο Ποδοσφαιρικός Θεός αποκρίθηκε: “Σήμερα μοιράζω την αίσθηση του γκολ κι έχω πολύ μεγάλα σχέδια για σένα. Θα γίνεις ο μεγαλύτερος γκολτζής όλων των εποχών. Θα σκοράρεις με το κεφάλι, με την πλάτη γυρισμένη, με το γόνατο, πεσμένος, με τη φτέρνα, με ψαλιδάκι, με τη μύτη του παπουτσιού, με μακρινά σουτ, με τακουνάκι, με φάλτσο, ανάμεσα απ’ όλη την αντίπαλη άμυνα. Θα σκοράρεις με όποιον τρόπο μπορείς να φανταστείς. Με τρόπους που ο αμυντικός δεν θα μπορεί να προβλέψει και ο τερματοφύλακας δεν θα μπορεί να σταματήσει. Το όνομα σου θα γίνει συνώνυμο της έννοιας γκολ. Σε κάποιες χώρες όταν σκοράρουν θα λένε ‘Ρομάριο’! Θα είσαι στην κορυφή, θα σε μνημονεύουν για εκατοντάδες χρόνια, θα σε λατρεύουν δισεκατομμύρια, θα σε τιμούν με κάθε ευκαιρία. Θα πετύχεις περισσότερα από 2.000 γκολ στην καριέρα σου. Νούμερο αστρονομικό! Εξωγήινο! Θεϊκό!”

Και ο Ρομάριο, με μια ματιά γεμάτη δυσπιστία και επιφύλαξη, ρώτησε: “Και τι πρέπει να κάνω για να τα καταφέρω όλα αυτά;”
Και ο Θεός ανταπάντησε: “Θα δουλέψεις. Θα μοχθήσεις. Θα προσπαθήσεις. Θα κάνεις καθημερινή προπόνηση για πολλές ώρες. Θα ζεις αθλητικά και αγωνιστικά. Θα έχεις πνεύμα καθαρό και αμόλυντο. Θα γυμνάζεσαι συνεχώς κι όταν νιώθεις ότι έχεις φτάσει στα όρια σου, θα κοπιάζεις παραπάνω! Θα είσαι πρότυπο αθλητή”.

Και τότε ο Ρομάριο ρώτησε ξανά: “Και δεν μου λες, με ελάχιστη προπόνηση και καθόλου γυμναστική, τι απ’αυτά μπορώ να καταφέρω;”

Romario_1000
(O Ρομάριο σκοράρει με πέναλτι το γκολ νούμερο 1.000 – σύμφωνα πάντα με τις δικές του μετρήσεις – τον Μάιο του 2007)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιστορίες για το τζάκι, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής, Προσωπογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια χώρα, τέσσερις διοργανώσεις και μια πανδημία: Η απίστευτη ποδοσφαιρική σεζόν της Αργεντινής

Όποιοι δεν παρακολουθούν φανατικά το ποδόσφαιρο της Αργεντινής, άντε στο τσακίρ κέφι κανένα Superclasico, ίσως δεν γνωρίζουν ότι δεν είχε πρωτάθλημα για περίπου έναν χρόνο. Από την άλλη όμως, πιθανότατα ακούνε αποτελέσματα και δεν μπορούν να καταλάβουν τι γίνεται. Γι’ αυτό, ως κοινωνική προσφορά, θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει σε μια από τις […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ρίκι, το ταλέντο του και το Thug Life

Δεν πέρασε πάνω από ένας χρόνος από τότε που ο μεγάλος Ρομπέρτο Μπάτζιο έδινε συνέντευξη στην Κοριέρε ντελο Σπορτ. Ανάμεσα σε άλλα σημεία, επανέλαβε την αγάπη του για το ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής. Ο Μπάτζιο αγαπάει την Μπόκα και όταν ρωτήθηκε για το αν βλέπει κάποιον διάδοχό του είπε: “τον Ρίκι Σεντουριόν, αλλά πρέπει να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *