Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Σωβρακοφανέλες 2009-10

Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που ασχολείται αρκετά με τις φανέλες των ομάδων. Μια από τις αγαπημένες μου ασχολίες, εκτός από το να διαβάζω ότι η ομάδα μου αγόρασε τον νέο Όουεν και να μουτζωρώνω τα χέρια μου από την εφημερίδα σε κάποια παραλία, είναι να παρακολουθώ τις καινούριες φανέλες που βγαίνουν.  Κι ενώ ο φίλος EXARCHIOTIS έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν με τις χειρότερες φανέλες, ας δούμε τι έγινε φέτος στον κόσμο της μόδας του ποδοσφαίρου.

Στην Ισπανία η Οσασούνα κυκλοφόρησε μια εμφάνιση που φοριέται άνετα σε όλα τα ρέιβ πάρτυ της Παμπλόνα:

osasuna

Aντίθετα στη Χιλή είναι της μόδας οι ποδοσφαιριστές να φωτογραφίζονται σαν εξώφυλλο ταινίας του Σκορτσέζε όπως στην περίπτωση της Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα:

universidad-catolica

Oι οπαδοί των Πούμας στο Μεξικό πανηγύρισαν με την καρδιά τους το πρωτάθλημα φέτος, αλλά τα χαμόγελά τους πάγωσαν πιθανότατα βλέποντας την εμφάνιση της ομάδας. Το σήμα τους είναι όντως αυτό (μοιάζει με το σήμα των Τρανσφόρμερς), αλλά το υπόλοιπο έργο τέχνης είναι της Πούμα. Ειδικά αυτό το V με τις γρίλιες που λανσάρει φέτος η Πούμα σε πάρα πολλές ομάδες δεν βλέπεται και γι’ αυτό κι ο ατυχής ποδοσφαιριστής κοιτάζει αλλού:

pumas

Η Adidas λάνσαρε τον μασαζοκορσέ στηθόδεσμό σε αρκετές από τις φετινές τις φανέλες, όπως της Τσέλσι:

chelseakit

Στην Λυών αντίθετα τους αρέσει το… ντεγκραντέ:

lyon-kit

Στην Μπεσίκτας η μεσαία εμφάνιση μοιάζει με τρισδιάστατη σκακιέρα (στρίψτε λίγο το κεφάλι σας και θα το καταλάβετε):

besiktas

Στην Αγγλία τα αρνητικά φώτα της δημοσιότητας επικεντρώθηκαν στο φιάσκο της φανέλας της Έβερτον, και στο νέο χτύπημα της μοίρας στους οπαδούς της Νιουκάστλ:

newcastle

Ενδιαφέρον παρουσιάζει κι ο τρόπος παρουσίασης της εμφάνισης. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται συχνά πυκνά γυναίκες. Εκτός από το παράδειγμα της Βέλεζ που το έκανε και πέρσι και φέτος, το ακολούθησε κι η Ράσινγκ Σανταντέρ παρουσιάζοντας μια εμφάνιση που θυμίζει τον Ρίντλερ από τον Μπάτμαν:

racing

Το παράδειγμα των… δροσερών παρουσιών συνέχισε κι η Σταντάρ Λιέγης που έβαλε και έναν χαρτογιακά στη φωτό με αποτέλεσμα η φωτό να μοιάζει με διαφημιστικό από escort service της οποίας τα κορίτσια πραγματοποιούν κάθε επιθυμία σου:

standard

Βέβαια για να είμαστε σωστοί, το know-how το έχει η Λανούς που στο παρελθόν έχει παρουσιάσει φανέλες… ζωγραφιστές καθώς οι δροσερές παρουσίες έβγαιναν ολοτσίτσιδες με body painted την εμφάνιση. Φέτος αρκέστηκε σε ποδοσφαιριστές και κοπέλες:

lanuscamiseta

Τα κόλπα του μάρκετινγκ όμως δεν περιορίζονται σε αυτό. Στην Μπενφίκα η ομάδα αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στους οπαδούς να αποφασίσουν για τα χρώματα της 2ης εμφάνισης, ενώ αντίθετα στη Χετάφε ο τζανκ-φουντ σπόνσορας ζήτησε να είναι… ντουμπλ-φας (!!), έτσι ώστε αν πανηγυρίσει κανείς να διαφημίζεται η εταιρία:

burger-king-getafe-kit-12

Φυσικά δεν υπάρχουν μόνο άσχημες ή αποτυχημένες εμφανίσεις, απλά στεκόμαστε κυρίως σε αυτές. Πολλές από τις καινούριες φετινές είναι αρκετά ωραίες, π.χ. Ίντερ, Γιουβέντους, Μπαρσελόνα, Λίβερπουλ, Ατλέτικο Μαδριτής και άλλες. Συνήθως το απλό είναι και το πιο ωραίο. Το χειρότερο είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι αθλητικές εταιρίες έχουν 3-4 έτοιμα σχέδια φασόν τα οποία και τα φοράνε σχεδόν όλες οι ομάδες. Λίγες ομάδες καταφέρνουν να διατηρούν ιδιαιτερότητα στις εμφανίσεις τους. Για το τέλος κρατάμε το καταπληκτικό βίντεο που διαφημίζει την τρίτη εμφάνιση της Παλμέιρας:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Για ψώνια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Φοβού τους Κινέζους και δώρα φέροντας

Είναι καλό τα μικρά πρωταθλήματα να έχουν χρήματα. Να καλύπτονται οι όποιες ανάγκες, να υπάρχει καλύτερη οργάνωση, έτσι ώστε και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές-εργαζόμενοι να δουλεύουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον, αλλά και οι θεατές-πελάτες να παρακολουθούν ένα καλύτερο προϊόν. Έτσι λοιπόν, θεωρητικά η συμφωνία της Β’ Εθνικής στην Πορτογαλία με έναν μεγάλο σπόνσορα δεν ακούγεται […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σομπρεροδιαγωνισμός Νο2: Εμείς γιορτάζουμε (ξανά), εσείς ντύνεστε (ξανά)

Μπορεί οι περισσότεροι από εσάς να ανακαλύψατε το Σομπρέρο χάρη στα social media, η ραχοκοκαλιά όμως όλης αυτής της προσπάθειας ήταν και παραμένει το μέρος στο οποίο ανεβαίνουν τα κείμενα μας, κοινώς το σάιτ στο οποίο βρίσκετε τώρα. Η μόδα των blogs μπορεί να έχει ξεφτίσει εδώ και αρκετό καιρό και αυτή η σελίδα να μοιάζει πλέον λίγο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

10 σχόλια σχετικά με το “Σωβρακοφανέλες 2009-10”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ντρέπομαι τώρα βέβαια γιατί υπηρέτησα και ναυτικό, αλλά έχουν περάσει 22 χρόνια από τότε και το αλτσχάϊμερ δεν μ αφήνει να θυμηθώ.
    Εμένα αυτές οι γρίλιες της PUMA που λες, μου θυμίζουν το ναυτικό μαντήλι (καταλάβατε τί εννοώ) που δένεται μπροστά και πέφτει πίσω σαν κοντή μπέρτα 🙂

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Ξέχασα τη φανέλα του τερματοφύλακα της Πούμα… Δεν υπάρχει πουθενά. Η γαλάζια είναι σαν ναυτάκι, η δε ροζ αν την έβαζα θα καίγονταν τα μισά πίξελ της οθόνης

  3. Ο/Η balkou λέει:

    Πάλι καλά που της Οσασούνα δεν είναι σαν τα τι-σερτ που πουλούν εκεί πέρα για τις ταυρομαχίες του Σαν Φερμίν. (κάτι σαν αυτή της Αθλέτικ η “κετσαπάτη”)

  4. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Η δεξια φανελα της Μπεσικτας τα σπαει.

  5. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ναι, ναι.
    Πρωτότυπη 🙂

  6. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Και η δεξιά πλευρά της στολής της Σανταντέρ τα σπάει 🙂 🙂 🙂

  7. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    😛
    Ειμαι φαν της Addidas, τα σπαει και η εμφανιση σαν σχεδιαση, ε δεν θελω πολυ για να πω οτι ειναι απο τις ωραιοτερες ασπρομαυρες στολες…

  8. Ο/Η Elaith λέει:

    Umbro και τα μυαλά στις ραφές…

  9. Ο/Η charlie λέει:

    ΕΠΟΣ το βίντεο της Παλμέιρας (που είναι η ομάδα των Ιταλών του Σ. Πάουλο, παλιά λεγόταν Παλέστρα Ιτάλια)

  10. Ο/Η balkou λέει:

    το γήπεδο της εξακολουθεί να λέγεται έτσι, νομίζω…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *