Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Εφτά λεπτά, μια ιστορία ολόκληρη

25 Iουλίου 2004, Λίμα, Περού, τελικός Κόπα Αμέρικα.
Αντίπαλες δυο από τις μεγαλύτερες εθνικές ομάδες του πλανήτη. Η Αργεντινή των Σαβιόλα, Ζανέτι, Τέβεζ, Κίλι Γκονζάλεζ, Μαστσεράνο, Αγιάλα, Σορίν και Ντ’Αλεσάντρο εναντίον της Βραζιλίας των Αντριάνο, Λουιζάο, Μαικόν, Φαμπιάνο, Μπαπτίστα, Ντιέγκο και Έντου.

bra_arg2004

Στο 86ο λεπτό, το σκορ είναι 1-1. 22 δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής σφυρίξει την λήξη του αγώνα (και της διοργάνωσης) ο Αντριάνο βρίσκεται σε κατάσταση έκστασης, πανηγυρίζοντας με την φανέλα στον αέρα την ισοφάριση σε 2-2.

Ενδιάμεσα απολαμβάνουμε εφτά απολαυστικά λεπτά βγαλμένα από μια οποιαδήποτε αλάνα της Λατινικής Αμερικής, με τους Αργεντινούς (με πρωτεργάτη φυσικά τον Κάρλος Τέβεζ) να κάνουν αρχικά το 2-1 και να προσπαθούν στη συνέχεια να κρατήσουν το σκορ, ξεφτιλίζοντας τους αιώνιους εχθρούς τους με κολπάκια και ντριπλίτσες στο κόρνερ, και τους Βραζιλιάνους να βαράνε στο ψαχνό, προσπαθώντας είτε να κλέψουν την μπάλα για μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια, είτε να ικανοποιήσουν τα στιγμιαία νεύρα ενός ολόκληρου λαού που βλέπει τους μισητούς γείτονες αγκαλιά με ένα ακόμα Κόπα Αμέρικα.

Το χορταστικό βίντεο συνεχίζεται με τον παραδοσιακό λατινοαμερικάνικο τρόπο, δηλαδή συμπλοκές μεταξύ των παικτών των δυο αντιπάλων, και ολοκληρώνεται με τη διαδικασία των πέναλτι που τελικά βρίσκει νικήτρια τη Βραζιλία.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιστορίες για το τζάκι, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Παίζοντας μπάλα ως τα γεράματα

Όταν φτάνεις στα 80 σου, αν φτάσεις δηλαδή, αρχίζεις να σκέφτεσαι λίγο διαφορετικά τη ζωή. Να μετράς αντίστροφα μέχρι το τέλος, να σκέφτεσαι πού θα στείλεις τα εγγόνια σου να σπουδάσουν ή πώς θα τα καλοπαντρέψεις ή γιατί δεν έκανες παιδιά τελικά. Σίγουρα όχι πάντως την μπάλα. Εκτός αν ήσουν ο Τέρσιο Μαριάνο ντε Ρεζέντε, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ντρίμπλες, μαγικά και αλκοόλ: η καριέρα και η ζωή του Ορέστε Κορμπάτα

Αν κάποιος έχει την τύχη να επισκεφτεί ένα από τα πιο ιστορικά γήπεδα του κόσμου, το Ελ Σιλίντρο, την έδρα της Ράσινγκ Κλουμπ θα δει ότι ο ένας δρόμος δίπλα του μετονομάστηκε σε οδό Ντιέγκο Μιλίτο. Αν τύχει και πάει από την αντίθετη πλευρά του γηπέδου θα βρει ένα άλλο δρομάκι, πιο στενό, πετρόστρωτο, με […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *