Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

“Ροναλντίνιο, Κακά, Αντριάνο και γκολ”

29 Iουνίου 2005, Φρανκφούρτη, Γερμανία, τελικός του Confederations Cup.
H Αργεντινή των Ζανέτι, Τέβεζ, Αιμάρ, Ρικέλμε και Φιγκερόα (και Γκαλέτι) απέναντι στη Βραζιλία των Αντριάνο, Ροναλντίνιο, Ρομπίνιο, Κακά και Ζουνίνιο (και Ζιλμπέρτο Σίλβα).

Οι Βραζιλιάνοι είναι εμφανώς ανώτεροι από την αρχή του αγώνα και καταφέρνουν να προηγηθούν με 3-0, χάρη στα γκολ των Αντριάνο, Κακά και Ροναλντίνιο. Στο 16:39 του δευτέρου ημιχρόνου οι Αργεντίνοι θα χάσουν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου. Εξήντα τέσσερα δευτερόλεπτα αργότερα κι αφού αυτή θα αλλάξει μερικές δεκάδες φορές πόδια που φοράνε μπλε κάλτσες – θυμίζοντας εν μέρει στους έχοντες καλή μνήμη ένα γκολ της μεγάλης Βραζιλίας του 1970 – η μπάλα θα βρεθεί για τέταρτη φορά στα δίχτυα του Λουξ και ο Αντριάνο θα αγγίξει την κορυφή της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Σήμερα, μερικά χρόνια μετά από εκείνο το βράδυ, έχοντας δει την εξέλιξη και του Αντριάνο και της εθνικής Βραζιλίας, μπορούμε με ένα μείγμα μελαγχολίας και θλίψης να σχολιάσουμε ότι εκείνο το παιχνίδι και γενικότερα εκείνη η διοργάνωση ήταν – μέχρι τώρα τουλάχιστον – η τελευταία μεγάλη παράσταση και των δυο. Δυστυχώς.

adriano

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

19 αποβολές και ένας τηλεοπτικός θάνατος

Υπάρχουν παιχνίδια που μένουν στην ιστορία για το ποδόσφαιρο που προσέφεραν, υπάρχουν και παιχνίδια που γίνονται θρυλικά για άλλους λόγους. Ένα τέτοιο έγινε σαν σήμερα το 1971 στα πλαίσια του Κόπα Λιμπερταδόρες. Εκείνα τα χρόνια, το Λιμπερταδόρες είχε ομίλους (εικοσικάτι χρόνια πιο πριν από τα γατάκια του Τσάμπιονς Λιγκ) με γεωγραφικά κριτήρια. Ο πρώτος όμιλος […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η διαφορά τερμάτων και το μικρό Μαρακανάσο

Τα συγκλονιστικά ματς συνεχίστηκαν και χθες στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες. Αυτή τη φορά ο χαμός έγινε στον 2ο όμιλο. Εκεί που η Ουνιόν Εσπανιόλα από τη Χιλή είχε ήδη περάσει με 9 βαθμούς και υποδεχόταν την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε από το Εκουαδόρ. Στο άλλο ματς η πρωταθλήτρια Αργεντινής Σαν Λορένσο υποδεχόταν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το ““Ροναλντίνιο, Κακά, Αντριάνο και γκολ””

  1. Ο/Η STAGGER LEE λέει:

    Μεγάλο κόμπλεξ κατωτερώτητας οι αργεντίνοι !!
    πέρυσι η πρόπερσι με φούλ ομάδα απέναντι στην μισή βραζιλία..πάλι χάσανε στο κόπα αμέρικα !!
    δεν νομίζω ντιέγκο να κάνει κάτι να αλλάξει την κατάσταση !! εκτός εαν ..μετά απο μάρτιν”χάνω 3 πέναλτι με διαφορετικό τρόπο στον ίδιο αγώνα΄΄ παλέρμο..να φωνάξει και τον κανίγια (μπορεί να κάνω κ λάθος ..πάντως με αυτόν είναι η τελευταία νίκη της αργεντινής !!

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Η τελευταία νίκη της Αργεντινής είναι το 2005. Το “κόμπλεξ” πάντως δεν φαίνεται ούτε στις συλλογικές διοργανώσεις, ούτε στις μικρότερες εθνικές. Απλά στους τελευταίους αγώνες είτε η Αργεντινή είχε πολύ μέτρια ομάδα, είτε (κυρίως) η Βραζιλία είχε καλύτερη ομάδα. Στο τελευταίο παιχνίδι π.χ. (το 0-0 στη Βραζιλία) η Αργεντινή ήταν πολύ καλύτερη και ο Ντούνγκα παραλίγο να πάρει πόδι γιατί η ομάδα του είχε κλειστεί στην άμυνα ουσιαστικά. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα κάποιου “κόμπλεξ”, απλά των συνθηκών του εκάστοτε αγώνα. Όπως και τώρα που η Βραζιλία είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

  3. Ο/Η matador4 λέει:

    Γιατρε μου γιατι μικρος υποστηριζα παντα την Βραζιλια σε αυτα τα ματς ,αλλα και στα μουντιαλ αλλα τα τελευταια χρονια ειμαι με την Αργεντινη?
    Μην ειναι οτι ορισμενοι απο τους Μπραζιλ,αφου φουσκωσουν το λογαριασμο τους μεχρι να σκασει παρατανε ουσιαστικα τη μπαλα,ή ειναι ωσει παρων?
    Μην ειναι ο Μεσσι?
    Μην ειναι η Μποκα και το Μπο,πονερα,με τις ξεχσηκωτικες συνθηματαρες τους,οχι μονο αυτων αλλα και των αιωνιων της Ριβερ?
    ΟΕΟ?Perche mio dottore?

  4. Ο/Η duendes λέει:

    Μην …είσαι εσύ ο γκαντέμης που ψάχνουν τα τελευταία χρόνια οι Αρχεντίνοι; 🙂

  5. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Μια από τα ίδια matador. Δεν είναι ότι υποστηρίζω Αργεντινή αλλά κατά κάποιο τρόπο θέλω να νικήσει, κυρίως λόγω Μέσσι. Και συγγνώμη κύριε Ντούνγκα αλλά δεν μπορώ να είμαι πλέον οπαδός μιας ομάδας η οποία κλείνεται στο μισό γήπεδο με οποιονδήποτε αντίπαλο και της οποίας αναντικατάστατο μέλος είναι ο ΤΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΣΙΛΒΑ! ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

  6. Ο/Η Chris λέει:

    Gia kapoion logo pote den yposthriksa mia apo tis doksasmenes Brazil h Argentina. Na’nai kala h italikh sxolh k h scuadra azzura (me Baggio, Barezi, Maldini ktl). Opote ws podosfairofilos k oxi opados 8elw apla na ginei ena kalo paixnidi.
    O Dunga exei kanei tn Vrazilia pio eyrwpaikh omada me tn tropo pou paizei (ara k ligotero entypwsiakh) enw o Diego den exei kanei kati stous Argentinous, paizoun dld opws kseroun na paizoun xwris polla, taktikes k alla tetoia ashmanta gia tn coach Maradona. K epeidh kalo einai to 8eama k oi triples alla akoma kalytero to apotelesma stn prokrimatikh fash, pisteyw pws h Selesao exei ena provadisma, eksaitias tou Dunga. Gt o Diego oso fantastikos paixths htan, allo toso kargiozhs paramenei san proswpikothta.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *