Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το πούλμαν δεν άντεξε

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δυο ειδών γκολ. Αυτά που μπαίνουν στις καθυστερήσεις του αγώνα και κρίνουν τον νικητή. Κι όλα τα υπόλοιπα!

Στο Χαριλάου, των τελευταίων χρόνων, εμφανίζονται δυο ειδών αντίπαλοι. Αυτοί που έρχονται να παίξουν μπάλα και πριν τον αγώνα στα αποδυτήρια έχουν σχεδιάσει κι ένα σύστημα επίθεσης ακόμα και για το διάστημα που το σκορ είναι ισόπαλο. Κι αυτοί που το σύστημα τους ονομάζεται “πούλμαν-πούλμαν-περιφερόμενος επιθετικός” και το αυτοκινητάκι-φορείο είναι ο δωδέκατος τους παίκτης. Ο Γιάννης Μαντζουράκης, πιστός στην ποδοσφαιρική κοσμοθεωρία του – την οποία αν το ποδόσφαιρο είχε “ζωή”, θα την είχε ξεράσει με το ζόρι, από αγανάκτηση -, δεν (πρέπει να) ανέφερε ούτε μια φορά την λέξη ‘επίθεση’ στους παίκτες του.

Στην ζωή υπάρχουν δυο ειδών άνθρωποι. Αυτοί που ένα οποιοδήποτε προσωπικό λάθος τους διαλύει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση. Κι αυτοί που έχουν πλήρη επίγνωση των ικανοτήτων τους ανεξαρτήτως των κακών στιγμών που μπορεί να τους συμβούν. Ο Σεμπάστιαν ‘Λόκο’ Αμπρέου, δεν φαίνεται να ..νιώθει τον ντόρο που προηγήθηκε όλη την εβδομάδα και τι σημαίνει η Ελληνική έκφραση “μην ‘καεί’ η ψυχολογία του επιθετικού”!

Στην διαιτησία υπάρχουν τριών ειδών διαιτητές. Αυτοί που βλέπουν και καταλογίζουν. Αυτοί που βλέπουν και φοβούνται να καταλογίσουν. Κι αυτοί που δεν είμαστε σίγουροι αν είδαν, αλλά γνωρίζουμε σίγουρα ότι δεν καταλόγισαν (δυο φορές σ’ ένα ημίχρονο)! Ευτυχώς ή δυστυχώς – αναλόγως πόσο κακοπροαίρετος είσαι εσύ που διαβάζεις αυτήν την σειρά – για τον διαιτητή Τριτσώνη, η ανεπάρκεια του δεν στοίχισε (κι άλλους) βαθμούς. Γιατί δεύτερη φορά ‘κορόιδο’ μέσα σε έξι μέρες γεμάτες διαιτητικές συζητήσεις, είναι υπερβολικό ακόμα και για τον Άρη!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Skoda Ξάνθη, Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Στο μυαλό του Κλαούντιο Ρανιέρι και όχι μόνο

Είναι γνωστό ότι στο sombrero κάνουμε πρώτα απ’όλα ρεπορτάζ, αλλά αυτή τη φορά ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας. Υπερβαίνοντας τα καθιερωμένα, αυτή τη φορά μπήκαμε στο μυαλό 8 μεγάλων προσωπικοτήτων της εγχώριας και της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής και σας παρουσιάζουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα τις (ίσως όχι και τόσο) ενδόμυχες σκέψεις τους. Ξεκινάμε λοιπόν και ιδού: Ο επιτυχημένος Κλαούντιο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο τελευταίος χορός του ερασιτεχνικού αθλητισμού (ή μήπως όχι)

Δύο μήνες καραντίνας σε κάνουν να σκεφτείς πολλά και να φτάσεις, κάποιες φορές, ακόμα και στα όρια με τον εαυτό σου. Θα βαρεθείς, θα εκνευριστείς, θα γίνεις περίεργος. Περισσότερο απ’ όσο είσαι, μερικές φορές. Αυτή είναι η κακή πλευρά. Υπάρχει όμως και η καλή. Αυτή που σε βάζει να σκεφτείς και να φέρεις απέναντί σου […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 σχόλια σχετικά με το “Το πούλμαν δεν άντεξε”

  1. Ο/Η Eidur λέει:

    Μπραβο στον Αρη το αξιζε..
    2ο γκολ ο Αμπρεου που φαινεται οτι φετος θα κρινει τα ματς !!

    με πηγε και ταμειο το ματς..κλασσικο 1-0 στο Κλ.Β xD

  2. Ο/Η dentaris λέει:

    Nα μας πουν οι Πανουτσοκαρπετοπουλοι για το “παλτο ” τον Αμπρεου!

    Το χθεσινο ματς ειναι διαιτητικα πεντακαθαρη σφαγη,ας μη μας ξεγελαει το νικηφορο αποτελεσμα για τον ΑΡΗ..

    Οσο για την Ξανθη,μονο τυχαιο δεν ειναι που η ομαδα αυτη στερειται ποδοσφαιρικης αξιοπρεπειαςκαι ποδοσφαιρικης οντοτητας,παρα την αδιαλειπτη 17ετη παρουσια της στη μεγαλη κατηγορια.
    Γιατι μπορει με την Εγνατια Οδο η αποσταση των πολεων να μειωθηκε,αλλα στη συνειδηση του φιλαθλου κοσμου η Ξανθη απεχει,ετη φωτος απο τον ΠΑΣ,και αμφιιβαλλω αν θα τον φτασει ποτε!

  3. Ο/Η dentaris λέει:

    Διορθωση:”οπαδικης οντοτητας” και οχι ποδοσφαιρικης.

  4. Ο/Η duendes λέει:

    @Eidur, στα 2 γκολ του Αμπρέου, συμπεριλαμβάνεις και το ..αυτογκόλ; 🙂

    @dentaris, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην είδε καμία απ’τις δυο παραβάσεις (δεν έχω δει καν την φάση του Κάμπορα)!
    Όσο για την Ξάνθη δεν έχω τι άλλο να σχολιάσω. Μου ήταν αντιπαθής για αρκετούς λόγους, έτσι κι αλλιώς. Μακάρι με τέτοια νοοτροπία (ίδια μ’αυτήν που κατέβηκε και στο ΟΑΚΑ πριν λίγο καιρό) να κινδυνέψει.

  5. Ο/Η Eidur λέει:

    @duendes,εννοειται !! την εχει την κεφαλια απ’οτι φαινεται 😀

    ρε παιδια τι καλο εχουν οι φανελες του Αρη και τις τραβανε ολοι;

  6. Ο/Η duendes λέει:

    Απλά, είναι μερικώς αόρατες και δεν καταλαβαίνει ο διαιτητής αν υπάρχει παράβαση!

    Αλλά όπως λέει και ο ..Πατήρ, αυτές οι συζητήσεις είναι “αηδίες”.

  7. Ο/Η matador4 λέει:

    Περιεργως δεν ειδα να σχολιαζετε οτι η κεφαλια θυμιζε αυτην του Μεσι στο τελικο του τσ.λου.
    Παλτο τον εβγαζαν οι καρπετοπανουτσοι?Φαινετε δεν ειναι πελατης του Μποτου ή καποιου αλλου κολλητου τους μανατζερ…

  8. Ο/Η Elaith λέει:

    Παιδιά ο Γκρούντιγκ το βαλε το γκολ, ποιος Αμπρέου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *