Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Όλα αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν

Ξεπερνάς το γεγονός ότι ο Αμπρέου, ο 23ος εν ενεργεία σκόρερ στον κόσμο, κατάφερε να χαραμίσει το πιο εύκολο τετ-α-τετ της χρονιάς, χωρίς καν να σουτάρει την μπάλα.

Ξεπερνάς το γεγονός ότι έχασες για τουλάχιστον δυο εβδομάδες τον Ναφτί, τον μοναδικό σοβαρό σου αμυντικό χαφ, από την στιγμή που είχε χτυπήσει και ο Νάτσο Γκαρσία.

Ξεπερνάς την κρυάδα της γρήγορης ισοφάρισης, λίγο πριν λήξει το ημίχρονο μάλιστα, η οποία – χέσε μας ρε Μέρφι με το κρυόκωλο χιούμορ σου – έρχεται με αυτογκόλ του ..Αμπρέου!

Ξεπερνάς το γεγονός ότι η πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μισό της επανάληψης (συνέχεια της καλής εμφάνισης του πρώτου ημιχρόνου) δεν μετουσιώνεται σε γκολ, καθώς ο ..Αμπρέου χάνει και δεύτερο άχαστο.

Ξεπερνάς τα λάθη της κουρασμένης άμυνας, που αφήνουν τον Κατσουράνη ανενόχλητο να σκοράρει κι έτσι σ’ αφήνουν πίσω στο σκορ λίγο πριν λήξει το παιχνίδι, πετώντας στα σκουπίδια την όλη θετική παρουσία.

Πόσο κουράγιο να έχει ένας κοινός οπαδός τηλεθεατής, για να ξεπεράσει και τον φόβο του – εξαιρετικού ως εκείνο το σημείο – διαιτητή Ντάκου, να υποδείξει στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, το πέναλτι του Σαριέγκι πάνω στον Κάμπορα, μέσα στην μικρή περιοχή; Τι να σχολιάσει, χωρίς να θεωρηθεί γραφικός, επειδή στέκεται στην “λάθος πλευρά ενός πολύ εντυπωσιακού για τα Ελληνικά δεδομένα αγώνα”;

Άλλη μια εξοργιστική Κυριακή, άλλο ένα γκολ του προσωπικού μαζοχισμού εναντίον της προσωπικής λογικής του “μην ασχολείσαι/χαλιέσαι τζάμπα”.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κι αν τελικά δεν σου αρέσει πραγματικά το ποδόσφαιρο;

Κλασσική μέρα που αρχικά όλοι συμφωνούν ότι το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο και μετά μαλώνουν για το ποιανού θα είναι το κόκκαλο. — el sombrero (@sombrerogr) February 25, 2015 Έφτασε για μια ακόμα χρονιά αυτή η περίοδος που κάτι άσχημο έχει συμβεί και όλη η χώρα είναι απογοητευμένη με το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπουδήποτε κι αν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

To παλάτι των ονείρων του Σοκόλ Κούστα

Ήταν 11 Δεκεμβρίου του 1990 όταν τέσσερις νεαροί απ’ το χωριό Αλίκο των Αγίων Σαράντα δέχονταν τα πυρά Αλβανών στρατιωτών στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα. Για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό που ήθελαν ήταν απλά να ζήσουν ελεύθεροι, μακριά από την τυραννία της δικής τους χώρας. Το τίμημα που πλήρωσαν ήταν η ίδια τους […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

22 σχόλια σχετικά με το “Όλα αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Και προφανώς έχεις ξεχάσει και το γεγονός πως ο Αμπρέου στο γκολ του Αρη ΔΕΝ είναι παθητικό οφ σάϊτ γιατί τραβάει αμυντικό επάνω του 😉
    Πολύ καλό παιχνίδι σήμερα, εξαιρετικός ρυθμός από δύο ομάδες που κυνήγησαν με πείσμα το γκολ μέχρι το τέλος.
    Μου άρεσαν ιδιαίτερα οι συνεργασίες των παικτών του Αρη σε μικρό χώρο.
    Γιά τον Παναθηναϊκό, όσο ο Μπαρμπαγιώργος θα. … ξεκινάει τα παιχνίδια από τον πάγκο, η ελπίδα να δούμε καλύτερη μπάλα μεγαλώνει.

  2. Ο/Η Constantinos λέει:

    Δεν είναι δύσκολο να ξεπεράσεις το πέναλτυ. Το ξεπερνάς όσο εύκολο ξεπέρασες το off side πρώτο γκολ. 🙂

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Τι ακριβώς τραβάει ο Αμπρέου στο πρώτο γκολ;;;
    Παθητικό οφσάιντ;;

    Ασχολίαστο!

  4. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ο Αμπρέου είναι οφ σάϊτ και μάλιστα όχι στην άλλη άκρη της περιοχής, η μπάλα περνάει από πάνω του και δύο αμυντικοί κινούνται πρώτα προς το μέρος του.
    Κι εμείς μέσοι οπαδοί τηλεθεατές είμαστε 🙂

  5. Ο/Η duendes λέει:

    Κάτσε Νικόλα, γιατί ήλπιζα ότι κάνεις πλάκα!

    http://www.youtube.com/watch?v=qFfQVa7Devk
    Σ’αυτήν την φάση (στην αρχή), που ο Αμπρέου κάνει ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΙΝΗΣΗ αρχικά με χαλαρό βηματισμό και η μπάλα κατευθύνεται ξεκάθαρα προς τον Νασούτι, εσύ βλέπεις παθητικό οφσάιντ επειδή οι αμυντικοί γυρνάνε να τρέξουν ..προς την μπάλα;;;

  6. Ο/Η charlie λέει:

    Το γκολ του ΆρΕΩς είναι κανονικότατο.

  7. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Οχι δεν κάνω πλάκα.
    Εγώ βλέπω τον Αμπρέου να κάνει και προσποίηση.
    Και δεν μ αρέσει ο συνδικαλισμός ούτε η διάθεση να υποτιμήσουμε τη γνώμη του άλλου.
    Εγώ βλέπω τον Αμπρέου να επηρεάζει τη φάση και η σημαία του επόπτη έπρεπε να σηκωθεί αμέσως. Ας αποφάσιζε ο διαιτητής να συνεχίσει το παιχνίδι αν το έκρινε σωστό.

  8. Ο/Η duendes λέει:

    Οκ, αφού ξαναβλέπεις την φάση και συνεχίζεις να βλέπεις παθητικό οφσάιντ, που έπρεπε να σφυριχτεί, τότε δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω.

  9. Ο/Η vaggelis λέει:

    Αν ο Άρης είχε καλύτερα σέντερ φορ από τον ανεκδιήγητο αμπρέου(που δεν γίνεται στο πρώτο τετ-α-τετ να μην μπορεί πλασάρει καν) και την όρθια κουράδα τον κόκε χτύπαγε τσ.λ. χωρίς υπερβολή.
    Το ματς μπορούσε να το πάρει πάλι αν ο μαζίνιο έβγαζε αμπρεου και κοκε στο ημίχρονο.
    Πραγματικά αυτοί οι 2 αν έχουν τσίπα πάνω τους πρέπει να ζητήσουν παραίτηση δεν νοείται να βγάζουν λεφτά τέτοιοι παίκτες από το ποδόσφαιρο.

    Υ.Γ.Βάζελος είμαι και το ίδιο ακριβώς πιστεύω και το σισέ.Δεν πιστεύω ότι φταίει ο τρόπος που τον “παίζει” ο παο,ο ίδιος είναι ανύπαρκτος ποδοσφαιρικά.

  10. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Με την ίδια λογική ας υποθέσουμε ότι ο Άρης είχε π.χ. 10 κόρνερ χθες. Άρα σε κάθε κόρνερ εχει τουλάχιστον 7 παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Τους οποίους μαρκάρουν με τη σειρά τους 7 παίκτες του ΠΑΟ προφανώς όχι με τα μάτια όπως ο Λίνο τον Τοροσίδη. Άρα σε κάθε κόρνερ απ’ τα 10 υπάρχουν 7 σωματικές επαφές αμυνομένων του ΠΑΟ σε επιτιθέμενους του Άρεως. Άρα: Επαφή=Παράβαση, Παράβαση μέσα στην περιοχή=Πέναλτυ, άρα ο Ντάκος δεν έδωσε 70 πέναλτυ (τουλάχιστον) στον Άρη χθες(10 κόρνερ, 7 επιτιθέμενοι στενα μαρκαρισμένοι καθότι κόρνερ από άλλους 7 του ΠΑΟ προβαίνοντας σε σωματική επαφή).

    Ο συνειρμός μου δεν έχει να κάνει με τον Άρη. Για ‘μένα είναι ντροπή να σφυρίζονται τετοια πέναλτυ και φυσικά δεν τη θεωρώ τη φάση πέναλτυ. Αν θεωρείται πέναλτυ τότε είστε αναγκασμένοι να συμφωνήσετε με τον παραπάνω συνειρμό…

    Υ.Γ, Κι επειδή μ’αρέσουν τέτοιου είδους συνειρμοί, για κάτι παρόμοιες καταστάσεις με αυτήν που αναφέρει ο Νίκος πολλές φορές έιχα εκφράσει τις ενστάσεις μου.

    π.χ. Υποθετικά , φανταστείτε στη σέντρα στο γκολ του Άρη (μιας κι έχουμε φρέσκο και απτό παράδειγμα)όλη τη ζώνη άμυνας (και όχι μόνο τους 2 που το έκαναν) να τρέχει να μαρκάρει τον Αμπρέου, δικαιολογημένα καθότι γίνεται μια ψηλή σέντρα μέσα στο “μπούγιο” και το μόνο “νταμάρι” που απειλεί με κεφαλιά στην προκειμένη ήταν ο Αμπρέου ο οποίος θεωρητικά είναι οφ-σάιντ καθότι δεν καλύπτεται. Αν έμπαινε γκολ μετά δε θα είχαν δίκιο όλοι οι αμυνόμενοι που θα ήταν αναγκασμένοι να μαρκάρουν έναν παίκτη που ήταν οφ-σάιντ αφήνωντας ακάλυπτους εντελώς τους υπόλοιπους;
    Απλά ρωτάω…

    Τέλος πάντων, το γκολ πάντως καθαρό και το “πέναλτυ” να ‘χαμε να λέγαμε…

    Όσο για την ανακοίνωση “Το φάντασμα του Λάμπρου, ζει και βασιλεύει”

  11. Ο/Η dentaris λέει:

    Ο,τι να’ναι…

    Μαρς πεναλτι στο 90′ στη μικρη περιοχη-ενα πεναλτι που δινεται σε ολες τις ποδοσφαιρικα πολιτισμενες χωρες του κοσμου-και εμεις συζηταμε για ενα πεντακαθαρο γκολ.
    Μπορουμε να μιλησουμε παικτικα-τι εκαναν οι δυο ομαδες,και κυριως τι ΔΕΝ εκανε ο Αρης για να καθαρισει το ματς.
    Η αληθεια ειναι οτι ο Αμπρεου αδικησε τον εαυτο του και την ομαδα,στερωντας της τη νικη και τους 3 βαθμους.
    Και ο Ντακος της στερησε και το Χ.
    Εποχες “Bαλιτσογιαννη” που ελεγε χθες και ενας φιλος.

    ΥΓ.Μερος της καταντιας του ελληνικου ποδοσφαιρου ειναι αυτος ο παο να ειναι πρωτος με 4χ4…

  12. Ο/Η Elaith λέει:

    Ποιο οφσάιντ ρε παιδιά ήμαρτον δηλαδή… Τι εμποδίζει ο Αμπρέου; Τον διακτινισμό των αμυντικών;
    Όσο για το πέναλτυ είναι καθαρά θέμα διάθεσης του διαιτητή να το δώσει ή όχι. Δεν είναι καμιά δύσκολη φάση, το βλέπεις ότι σπρώχνει και αν έχεις τα @@ το δίνεις.

    Να δούμε λοιπόν αν όντως έχουν αλλάξει τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο φέτος, όχι προς το καλύτερο αλλά προς άλλο χρώμα.

  13. Ο/Η Nordsee λέει:

    Θα συμφωνήσω με τον Elaith. Το goal καμία σχέση με offside, καθώς δεν βλέπω να εμποδίζει κανέναν και βλέπω και τους 2 αμυντικούς να τρέχουν προς την μπάλα. Όσο για το πέναλτυ είναι από αυτά, που άμα ήταν ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός θα το δίνανε. Καθαρά θέμα διάθεσης όπως είπε και ο Elaith.

  14. Ο/Η duendes λέει:

    @vaggeli, συμφωνώ σε κάποια σημεία του σχολιου σου αλλά διαφωνώ κάθετα στην ισοπέδωση σου. Δεν έχω καμία διάθεση να κάψω τον Αμπρέου για δυο χαμένες ευκαιρίες, όσο απίστευτες κι αν ήταν (ειδικά η πρώτη). Για τον Κόκε η συζήτηση είναι ατέλειωτη..

    @nick, πραγματικά δεν βγάζω καμία λογική από τον συνειρμό σου, όσο φιλότιμα κι αν προσπαθώ. Τι σχέση έχουν όλες οι επαφές στην περιοχή με μια φάση που ο επιθετικός έχει βάλει στην πλάτη του τον αμυντικό, πάει να πάρει κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής και ο αμυντικός από πίσω του, τον σπρώχνει όσο χρειαστεί (γιατί είναι και στον αέρα) για να φύγει εκτός πορείας;

    Το τι θα δινόταν αν η φάση γινόταν στην αντίπαλη περιοχή, δεν μ’ενδιαφέρει γιατί είναι υποθετικό σενάριο. Με την άνεση που οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι ο διαιτητής θα είχε ..πάρει την μπάλα και θα την είχε στήσει μόνος του στην βούλα, μπορεί ο οποιοσδήποτε φίλος του ΠΑΟ, να πει “δεν θα το έδινε ούτε εκεί” και να τελειώσει η κουβέντα, αφού με μαντεψιές συζήτηση δεν γίνεται. Εγώ βλέπω ένα καραμπινάτο πέναλτι (το οποίο είμαι σίγουρος πως θα δινόταν σε όλες τις χώρες του κόσμου, αλλά κι αυτό εικασία είναι), που έκρινε το παιχνίδι, το οποίο δεν δόθηκε.

  15. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Σεβαστές οι απόψεις όλων (δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό), αλλά θα ήθελα να μου πείτε: ο βοηθός έπρεπε να σηκώσει σημαία, ή πρόλαβε να αξιολογήσει από εκεί που βρισκόταν πως ο Αμπρέου δεν επηρεάζει τη φάση;
    Οσο γιά το πέναλτυ, νομίζω πως ήταν πεντακάθαρο και έπρεπε να δοθεί. Ο Αρης άξιζε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας χθες και αν ο Αμπρέου ήταν στοιχειωδώς εύστοχος θα είχε φύγει και με τη νίκη

  16. Ο/Η Nordsee λέει:

    Πιστεύω είδε ότι γυρνούσε προς τα πίσω και δεν την σήκωσε. Εγω οφείλω (ΑΝ όντως το έκανε επίτηδες) να δώσω συγχαρητήρια στον επόπτη, διότι συνήθως οι έλληνες σηκώνουν τη σημαία για πλάκα!
    Όντως το αποτέλεσμα αδικεί τον Άρη, διότι έπαιξε ανοιχτά κα κυνηγούσε το goal. Πάντως το match ήταν πολύ καλό (για ελληνικά δεδομενα).

  17. Ο/Η vaggelis λέει:

    @duendes:Εντάξει το δεύτερο που έχασε πες χάνεται αλλά στην πρώτη φάση το να μην σουτάρει καν και να τον προλάβει ο άλλος,ήταν λες και το έκανε επίτηδες σαν να περίμενε τον σαριέγκι να τον κόψει δεν εξηγείται αλλιώς.
    Πραγματικά χαίρομαι που στην ευρώπη διασυρόμαστε πείτε με μαζόχα ή ότι θέλετε γιατί δεν μπορώ να ακούω μπαλάρα ο παο σήμερα,ο νίνης παγκόσμια κλάση κλπ ενώ έπρεπε να ήταν 1-4 το σκορ.

  18. Ο/Η Eidur λέει:

    Ηταν καθαρο πεναλτυ..και καθαρο γκολ..
    οντως ακουγεται ο πως ο Παο επαιξε μπαλαρα…εεε;

    Υ.Γ 1)Παναθα ειμαι..xD

    2) http://weirdwackyweb.blogspot.com/ και το blog μου για οποιον θελει να ριξει μια ματια :D(πριν κατι μερες το κανα)

  19. Ο/Η balkou λέει:

    Εξαρχιώτη με εκπλήσσεις αρνητικά… Απορώ που βλέπεις προσποίηση του Αμπρέου και απορώ με τη λογική “ο επόπτης έπρεπε να σηκώσει τη σημαία, ή πρόλαβε να ξιολογήσει…” Μ’ αυτή τη λογική θα έπρεπε πάντα να ανεβαίνει η σημαία, μετά να κατεβαίνει και ψάξε-βρες μετά αν κατέβηκε γιατί δεν ήταν όντως οφ-σάιντ ή γιατί η μια ομάδα φορούσε τυρκουάζ. Αν πήγαινε ο Αμπρέου προς την μπάλα ας σήκωνε και με 1-2″ πιο αργά τη σημαία, δε θα πείραζε κάτι…
    Νικ σορτ-τζον η μπάλα δεν είναι μπάσκετ. Δεν ισχύει το επαφή=παράβαση που λες.

  20. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    @Πετράν, εννοώ ότι τέτοια μαρκαρίσματα γίνονται εκατοντάδες σε κάθε ματς σε όλο το γήπεδο. Το θεωρώ επαφή και μόνο όπως κάνει κάθε (λογικός) αμυντικός σε όλο τον κόσμο (αφού το επεκτείναμε παγκοσμίως). Έτσι το βλέπω εγώ. Μου θυμίζει το περσινό “πέναλτυ” του Ολυμπιακου με το Θρασύβουλο που κλαίγαμε απ’ τα γέλια… Δεν μπορώ άλλο να βλέπω ποδοσφαιριστές να πέφτουν σαν νεκροί πολέμου από ακούμπημα και να σφυρίζεται πέναλτυ…

    Υ.Γ. Απορώ τι θα γινόταν αν στη θέση του Κάμπορα ήταν ο Καραγκούνης και του Σαρριέγκι ο χ.ψ. παίκτης του Άρη…

  21. Ο/Η duendes λέει:

    Όπως και για την φάση του παθητικού οφσάιντ, ειλικρινά δεν έχω τι άλλο να αντιπαραθέσω πέρα απ’το βίντεο! Μου φαίνεται τόσο καταφανέστατο και κραυγαλέο (το περιέγραψα επακριβώς στο προηγούμενο σχόλιο, δεν υπάρχει λόγος να ξανα-γράψω τι βλέπω) και τόσο ‘άσχετο’ με όλα αυτά που αναφέρεις, που δεν βρίσκω άλλο επιχείρημα.

    Είναι προφανές ότι “βλέπουμε άλλο ποδόσφαιρο” και έχουμε διαφορετική θεώρηση των σφυριγμάτων και του “πότε κλαίμε απ’τα γέλια με μια απόφαση”!

    ΥΓ. Απάντησα και πιο πάνω. Αν ήταν ο Καραγκούνης, πιστεύω ότι ο Ντάκος θα τον είχε σηκώσει και θα είχαν στήσει μαζί την μπάλα στην βούλα. Εγώ θα ξενέρωνα και θα έβριζα τον Χ,Ψ παίκτη που έκανε την βλακεία και έχασε τον αντίπαλο στην πιο κρίσιμη φάση του ματς. Το σωστό της υπόδειξης, θα παρέμενε όμως, γιατί δεν το θεωρώ καν “αμφισβητούμενη φάση”.

  22. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Αν ήταν ο Καραγκούνης και δινόταν πέναλτυ θα του βρίζατε τη μάνα, θα τον κατηγορούσατε για αντιεπαγγελματισμό, η ΠΑΕ Άρης θα έβγαζε ανακοίνωση 657 σειρών που θα κατηγορούσε τον Ντάκο (ίσως και τον ΠΑΟΚ) που της στερεί πρωταθλήματα και κύπελλα και ευρωπαϊκά κ.λ.π. όπως έχει γίνει σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις και φυσικά θα φακελώνατε τον Ντάκο και θα τον περιμένατε πως και πως στην επόμενη επίσκεψή του στο Χαριλάου όπως έχετε κάνει άλλωστε με το 99% των διαιτητών που κυκλοφορούν…

    Κάτι τέτοιο μου έρχεται στο μυαλό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *