Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Aπανωτές ψυχρολουσίες

aekpas

Δεν ήταν και η καλύτερη Κυριακή για τον μέσο ΑΕΚτζή οπαδό. Όλα ξεκίνησαν εκεί κατά το μεσημέρι στα όμορφα Ιωάννινα. Και αν ο κάμεραμάν και ο Καραλής είχαν κολλήσει με τις όμορφες Γιαννιώτισες, το ματς είχε αρκετό ενδιαφέρον και καλό ρυθμό. Η ΑΕΚ κατά την ταπεινή μου άποψη έπαιξε αρκετά καλά και αν στο πρώτο ημίχρονο το Χ ήταν δίκαιο, στο τέλος του αγώνα θα έπρεπε να είχε κερδίσει.

Κι ενώ τα πράγματα πήγαιναν καλά μετά το όμορφο τελείωμα του Νέμεθ για το 0-1, η συνέχεια της Κυριακής ήταν πολύ πολύ άσχημη. Ο ΠΑΣ το κυνήγησε το παιχνίδι φορτώνοντας την επίθεσή του, αλλά πλην της φάσης του Ντιμπαλά δεν είχε πλησιάσει στο γκολ μετά το 0-1. Αντίθετα, η ΑΕΚ έβγαζε συνεχώς αντεπιθέσεις τις οποίες με μαγικό τρόπο φρόντιζε να ξοδεύει είτε με κακά τελειώματα, είτε με κακές πάσες. Κι ενώ η ώρα περνούσε και δεν γινόταν το 0-2 η αγωνία μεγάλωνε. Ο πολυέλληνας σερβονίκης συνεχίζοντας τις κακές επιλογές αποφάσισε να βγάλει τον Νέμεθ και όχι έναν εκ των Γκερέιρο ή Χέρσι (ειρήσθω εν παρόδω, η ΑΕΚ ξεκίνησε με τον Παυλή μοναδικό Έλληνα στην 11αδα σε αντίθεση με τον ΠΑΣ) και οι φάσεις συνεχίστηκαν να χάνονται. Ο Χουανφράν κέρδισε την δίκαια αποβολή (χωρίς να κάνει το θέατρο του Γκούντισον Παρκ) και εκεί  έμοιαζαν όλα να έχουν τελειώσει.

Η αλήθεια όμως ήταν πολύ διαφορετική. Μετά την κόκκινη οι παίκτες του ΠΑΣ κάνουν μια γιόμα και ο Άρσε αποφασίζει να κάνει την τσουρουκιά της ημέρας, ενώ την ίδια στιγμή ο Μαϊστόροβιτς επελαύνει από πίσω του. Η μπάλα φτάνει στη χρυσή αλλαγή Κοντογουλίδη και το ανέλπιστο γκολ είναι γεγονός, χορηγία του μαγευτικού χορευτικού από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας.

Για να ολοκληρωθεί όμως η ισοπαλία με σαδιστικό τρόπο, η ΑΕΚ στη συνέχεια κάνει ακόμα μία φάση στην οποία αποδεικνύει την ερωτική της σχέση με τα δοκάρια με τα οποία έρχεται σε συνουσία δις σε διάστημα ελαχίστων δευτερολέπτων. Οι παίκτες τραβάνε τα μαλλιά τους, οι οπαδοί τις κοτσίδες τους και ο ΠΑΣ παίρνει μια ανέλπιστη ισοπαλία, καθώς η έμπνευση του Μπάγεβιτς με τον Ιορντάκε έχει ως αποτέλεσμα δυο σέντρες στις μπεκάτσες. Μια σίγουρη νίκη μετατρέπεται σε τραγική ισοπαλία.

Η μέρα όμως έχει πολύ δρόμο ακόμα και επιπρόσθετες ψυχρολουσίες. Ο ΠΑΟ δυσκολεύεται από έναν πολύ καλό Άρη, αλλά καταφέρνει να γυρίσει το ματς στο τέλος και για κερασάκι στην τούρτα στο 90′ δεν καταλογίζεται πέναλτυ εις βάρος του. Αργότερα, ο ΟΣΦΠ κερδίζει τον ανίκανο σε ντέρμπυ ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος με ένα ακόμα γκολ στο 90′. Τρία ματς κρίνονται στο 90′, όλα ανάποδα από ότι θα ονειρευόταν κάποιος οπαδός της ΑΕΚ. Όλα αυτά βέβαια ΑΝ δεχτούμε ότι αυτή η ομάδα της ΑΕΚ πάει για πρωτάθλημα και ότι ΟΣΦΠ και ΠΑΟ είναι οι ανταγωνιστές της, κάτι για το οποίο υπάρχουν πολλές αμφιβολίες. Τετάρτη με ΟΣΦΠ και Κυριακή με ΠΑΟ η ΑΕΚ δεν έχει κανένα περιθώριο ήττας. Αν θέλει να διεκδικήσει κάτι φέτος πρέπει να πάρει οπωσδήποτε 4 βαθμούς τουλάχιστον…

ΥΓ Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος από αυτό που περίμενα απλά διαβάζοντας τους παίκτες του ρόστερ του. Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι παίζει αρκετά ανοιχτά, κάτι που δεν περίμενα από ομάδα του Παράσχου. Νομίζω ότι μπορεί να σωθεί αν συνεχίσει έτσι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο, ΠΑΣ Γιάννενα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πώς να αποκτήσουν ενδιαφέρον τα πλέι-οφ

Τα πλέι-οφ στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν μια ακόμα φαεινή ιδέα των παραγόντων της χώρας μας για να μπορέσουν να βάλουν κανένα φράγκο στην τσέπη με το πρόσχημα του αυξημένου ενδιαφέροντος. Παρ’ ότι το έπαθλο είναι σχετικά σημαντικό (προκριματικά CL), τα πλέι-οφ περνούν σε μεγάλο βαθμό αδιάφορα. Οι περισσότεροι οπαδοί ασχολούνται με τις μεταγραφές και τις […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα 8 καλύτερα χαμόγελα του Μακόλει Κρισάντους

Οι πραγματικά μεγάλοι ξεχωρίζουν από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Το βάδισμα του Κριστιάνο πριν την εκτέλεση του φάουλ, το κασκέτο του Τσεχ, η βγαλμένη γλώσσα μετά το γκολ του ντελ Πιέρο, το φίλημα της βέρας του Ραούλ και του Βασίλη Τσιάρτα. Στην Ελλάδα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

11 σχόλια σχετικά με το “Aπανωτές ψυχρολουσίες”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Τς τς..
    Δέκα ξένοι και ο ..Παυλής; Τι μας λες; Καταστρέφεται το Ελληνικό ποδόσφαιρο! 🙂

    ΥΓ. Μεγάλη αποκάλυψη αυτός ο Νέμεθ. Το θέμα είναι αν μπορείς να τον κρατήσεις και του χρόνου.

  2. Ο/Η Eidur λέει:

    Πολυ καλη η Αεκ..αξιζε την νικη..
    παντως ο Πας παιζει καλα και θα σωθει αν συνεχισει ετσι..

    btw
    εγιναν και κατι επεισοδιακια μετα το ματς..οι Γιαννιωτες προκαλεσαν..οι Αεκτζηδες εσπασαν μια καφετερια..ενω οι Γιαννιωτες ειχαν “κρυφτει”..Μετα οι οργανωμενοι πηγαν και σπασανε τον συνδεσμο της Αεκ..

    Κριμα… πηγη:εγω

  3. Ο/Η dentaris λέει:

    Tην ιδια εικονα εδειξε ο ΠΑΣ και στο Βικελιδης.

    Αν συνεχισει ετσι,οχι θα σωθει,ουτε καν θα μπει σε περιπετειες.

  4. Ο/Η γιωργος λέει:

    παντως η ΑΕΚ δεν…..

  5. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    χορηγό ακόμα δεν βρήκατε; 😛

  6. Ο/Η Elaith λέει:

    Εμ, δεν έχουμε κρατικές χορηγίες εμείς ΧΟΧΟΧΟ
    🙂

    Ξέρω γω τι κάνει ο Θανόπουλος; Μου αρέσει πάντως έτσι η φανέλα, μια χαρά είναι.

  7. Ο/Η charlie λέει:

    Δικό της ματς έχασε η ΑΕΚ.
    Πολύ τυχερός ο Ιορντάκε που δεν συνελήφθη για παράνομο κυνήγι μπεκάτσας (εκτός εποχής). Δύο-δύο τις κατέβαζε με τις μαγικές του σέντρες…

  8. Ο/Η balkou λέει:

    Στη Ρουμανία τώρα τις κυνηγούν, τι θέτε κύριέ μου? Τον ενημέρωσε ο Βασιλομπίλαρος, γι’αυτό? Όχι 🙂

  9. Ο/Η duendes λέει:

    Δίνω Κόκε, δίνετε Μπλάνκο;

  10. Ο/Η Elaith λέει:

    Wishful thinking

  11. Ο/Η balkou λέει:

    Όχι Κόκε, όχι… Δε θέλουμε να πεινάσουμε…:)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *