Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ένα κλικ πριν την ξεφτίλα

Ασπρόπυργος (Κυριάκος Μίχας): Μαρουλής, Χουστουλάκης, Κάτσος, Τσούπρος (58΄ Σπυρόπουλος), Κριαράς, Μποταϊτης, Ξύδης, Χαλιμούρδας, Ζαχαρόπουλος, Σαββίδης (70′ Δημόπουλος), Μπραντάν (56′ Καραμάνος).

Ο ορισμός του ‘ένα κλικ πριν την ξεφτίλα’: Να βρίσκεσαι τρεις φορές πίσω στο σκορ από μια ομάδα τρίτης εθνικής, την οποία μέχρι εχθές αγνοούσες και η οποία σε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος (3ης κατηγορίας υπενθυμίζω) έχει σκοράρει τέσσερις φορές.

Και το χειρότερο: Να μην μπορείς να βρεις στην ενδεκάδα της, έξι μη Έλληνες παίκτες.

Ιομάρ, δεν σε βλέπω καλά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, Κύπελλο Ελλάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Νόμιμο άρα και ηθικό;

Όταν καταφέρουν να τιμωρήσουν και να αποβάλλουν από το παιχνίδι ολοκληρωτικά κάθε εκδήλωση συναισθήματος που δεν σχετίζεται μ’ αυτό και δεν εμπίπτει στους θεσμοθετημένους – και στα όρια του καθωσπρεπισμού που διέπει το φαίνεσθαι κάθε εμπορικού προϊόντος – κανόνες του, τότε το ποδόσφαιρο θα μπορεί αντικειμενικά πλέον και από όλους, φανατικούς ποδοσφαιρόφιλους ή μη, να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

25 Μαρτίου 1914 – 25 Μαρτίου 2013

Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη στον κόσμο – η οποία πιθανόν, κατά βάθος, να οφείλεται στην φύση της σύγχρονης κοινωνίας που προωθεί την επιφανειακή προσέγγιση των πραγμάτων και ανυψώνει τον κοινωνικό μιμητισμό και την αποδοχή οποιασδήποτε ιδέας χωρίς ιδιαίτερο εγκεφαλικό ζόρισμα – ότι η σημαντικότερη στιγμή της οπαδικής πορείας ενός ανθρώπου, αυτή που οφείλει να μνημονεύει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

14 σχόλια σχετικά με το “Ένα κλικ πριν την ξεφτίλα”

  1. Ο/Η Antonis λέει:

    Εμενα μου αρεσει ο τελευταιος παικτης από το ρόστερ του Ασπροπυργου που μπηκε αλλαγη στο 56′. Μεγάλη παιχτουρα. Δεν ξερω όμως αν εχει κοινοτικό ή αλλο διαβατήριο. Θα κάνω μια ενσταση καλού κακού.

    Μια γενικη παρατηρηση

    Πολυ αυστηροι ειμαστε ρε παιδια. Στο Κυπελλο ειδικα, παντα ο μικρός έχει μια παραπανω ευκαιρία. Χθες ο Ολυμπιακος, σημερα ο Εργοτελης, η Λαρισα. Παραλιγο ο Αρης, παραλιγο ο Πανιωνιος…

    Ας ειμαστε λιγο πιο ετοιμοι για εκπληξεις στο Κυπελλο. Τι να πει η βασιλοπουλα της Καστιλλης, τι να πει η Ντόρτμουντ, τι να πει η Στουτγαρδη;

    Το Κυπελλο τα εχει αυτά και αυτό το κανει ομορφο. Αν περνουσε ο Ασπροπυργος, δεν θα μικραινε ο Αρης. Απλα θα μεγαλωνε λιγο ο Ασπροπυργος.

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Antoni, το γεγονός ότι η Ρεάλ έφαγε 4 γκολ δεν αναιρεί αυτόματα την δυνατότητα να χαρακτηρίσεις έναν πιθανό τέτοιο αποκλεισμό ‘ξεφτίλα’. Τουλάχιστον για μένα που το βλέπω σαν οπαδός.

    Επίσης, δεν μπορώ να συγκρίνω την ομάδα μου με το τι έκανε ο Εργοτέλης ή η Λάρισα για παράδειγμα. Απλά δεν μπορώ. Με τον Ολυμπιακό να το συγκρίνω, αλλά δεν έπαιζα με ομάδα β’ εθνικής που προσπαθεί να ανέβει στην Σούπερ Λιγκ! Έπαιζε με τον Ασπρόπυργο, που απ’οσο ξέρω τώρα ανέβηκε στην 3η εθνική, όπου είναι πάλι χαμηλά με 4 γκολ σε 7 ματς. Και σε μένα έβαλε 3 σε ένα ματς!

    Φυσικά και αυτή είναι η μαγεία του κυπέλλου. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η παρατήρηση για τα σχόλια μου περί ξεφτίλας. Ποτέ δεν “μπορείς να είσαι έτοιμος” για να αποκλειστείς από μια τόσο μικρή ομάδα.

  3. Ο/Η Antonis λέει:

    Δεν λεω να αποκλειστεις και να πεις οτι δεν τρεχει τιποτα. Αλλωστε, εσυ βλεπεις τον Αρη περισσοτερο απο εμενα και ξερεις καλυτερα αν η ομαδα εχει τρωτα σημεια και ποια ειναι αυτα.

    Το σχολιο δεν αφορα συγκεκριμενα εσενα και τον Αρη. Τις γενικοτερες αντιδρασεις αφορα με αφορμη τα οσα ειδαμε σε αυτη τη φαση του Κυπελλου. Οπως εκφραζονται αν θες απο τον Τυπο και τα ΜΜΕ.

    Δεν θα πρεπει να παιρνουμε την ηττα ως ταπεινωση. Ακομα και αν ο αντιπαλος ειναι ασημος. Μας εχουν μαθει αλλιως ομως. Ως οπαδος του Αρη, πρεπει να εισαι ετοιμος να κερδισεις μεγαλους αντιπαλους, οπως συχνα πυκνά κανεις, αλλα και να χανεις απο μικροτερους. Αυτο μας εχει φαει, η οπαδικοτητα. Δεν εξαιρω ουτε εμενα, υπαρχουν φορες που σκεφτομαι ετσι οταν ο Ολυμπιακος χανει απο τις Σερρες ή τον ΠΑΣ. Μετά το φιλοσοφω λιγακι και ξεμανουριαζω, οπως λενε.

    Εν ολιγοις λοιπον, ο Αρης παραμενει Αρης και ο Ασπροπυργος παραμενει Ασπροπυργος. Ακομα και αν ειχε προκριθει εις βαρος του Αρη. Η αγωνιστικη αξια του Αρη, ετσι και αλλιως θα κριθει σε αλλα ματς. Οπως και των αλλων ομαδων που αποκλειστηκαν ή προκριθηκαν με δυσκολια.

  4. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Δυστυχώς δεν τα κατάφερα σήμερα
    Ας όψεται ο μίστερ που δεν με ξεκίνησε και μ έριξε στον αγώνα στο 56’… 🙂

  5. Ο/Η Antonis λέει:

    Τι να κανουμε ρε Νικόλα.

    Ιδιοτροπιες προπονητών.

    Ετσι χανονται τα ταλέντα…

  6. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Σιγά μη χαθώ
    Θα με πάει ο μπαμπάς μου στη Ρώμα 🙂

  7. Ο/Η Antonis λέει:

    Βρωμανε τα χνωτα του Ρανιερι, το νου σου!!!!

  8. Ο/Η dentaris λέει:

    Δεν ειναι ο παρ’ολιγον αποκλεισμος,ειναι η αγωνιστικη εικονα της ομαδας,τουλαχιστον οπως μας μεταφερθηκε,καθως δεν υπηρχε τηλεοπτικη καλυψη.

    Εχει τεραστια διαφορα να παιξεις τον αλλο μονοτερμα και να μη μπαινει το τοπι στο πλεκτο,και εν τελει να αποκλειστεις στα πεναλτι,και αλλο το χθεσινο.

    Διοτι χθες χρειαστηκε να ισοφαρισεις τρεις(!) φορες,διοτι εβγαλες τους αναπληρωματικους χαφ στο ημιχρονο,διοτι δεν ξεκουρασες τον πιο “καμμενο” σου παικτη,διοτι…

    Το προβλημα στην ομαδα ειναι βαθυ,αγωνιστικο,πειθαρχιας,αυτοσυγκεντρωσης και φαινεται εντονα λογω της αναντιστοιχιας με το ομολογουμενως ποιοτικο ροστερ.

  9. Ο/Η duendes λέει:

    Έτσι ακριβώς.
    Το πρόβλημα είναι πιο βαθύ, πέρα απ’ το χθεσινό παιχνίδι.

    Ακόμα και εχθές, με αντίπαλο τον Ασπρόπυργο πάντως και πέρα από τις γνωστές ..προπονητικές αδυναμίες του Μαζίνιο, κάποιοι συγκεκριμένοι παίκτες πήραν την ομάδα πάνω τους.

  10. Ο/Η balkou λέει:

    Επίσης, δεν μπορώ να συγκρίνω την ομάδα μου με το τι έκανε ο Εργοτέλης ή η Λάρισα για παράδειγμα. Απλά δεν μπορώ. Με τον Ολυμπιακό να το συγκρίνω, αλλά δεν έπαιζα με ομάδα β’ εθνικής που προσπαθεί να ανέβει στην Σούπερ Λιγκ!

    Ναι, δεν μπορείς να συγκριθείς με τη Λάρισα. Επειδή δεν έχεις κερδίσει πανελλήνιο πρωτάθλημα κι έχεις ένα κύπελλο λιγότερο? Και με τον Ολυμπιακό μπορείς να συγκριθείς, που’χεις καμιά 30ρια πρωταθλήματα λιγότερα (πανελλήνια/επαγγελματικά και μη) και 20τόσα κύπελλα λιγότερα? Οκέι!

  11. Ο/Η dentaris λέει:

    Ρε συ balkou τα αυτονοητα θες να επαναλαβουμε?

    Η να μας γυρισεις τα μυαλα?

    ΥΓ.Τρια πρωταθληματα εχει ο Αρης,ξυπνα..

  12. Ο/Η duendes λέει:

    @balkou, πες το ‘ψευτοπερηφάνια’, πες το ‘υπεροψία’, έτσι νιώθω και δεν έχει τίποτα παραπάνω να εξηγήσω.

    ΥΓ. Τρία πρωταθλήματα έχει ο Άρης, όπως τονίζεται και παραπάνω.

  13. Ο/Η balkou λέει:

    τη δεκαετία του 30 (κανένα μετά το 59 που στην ουσία είχαμε πρωτάθλημα, πιο πριν περισσότερο ένα δεύτερο κύπελλο ήταν ελαφρώς πιο δύσκολο απ’το κλασσικό θεσμό του κυπέλλου) και ένα κύπελλο το 1970.
    Η Λάρισα έχει ένα πρωτάθλημα το 88 (έστω έτσι πως το πήρε) και 2 κύπελλα στα τελευταία 25 χρόνια όχι πριν από 40…
    Σαφώς και ο Άρης είναι πιο ιστορική ομάδα λόγω εύρους οπαδών, παρουσιών σε Α’εθνική, καθώς και λόγω άλλων αθλημάτων (μπάσκετ, βόλλεϋ και κάτι από κολύμβηση). Ποδοσφαιρικά όμως με τη Λάρισα μπορείτε ν συγκρίνεστε (και αντίστροφα η Λάρισα μ’εσας μπορεί να συγκριθεί) όχι με τους τρεις του ΠΟΚ.

  14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    se goustarw trela

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *