Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Kαλορίζικο το νέο σπίτι

rojoestadio

Μετά τους τίτλους και τις αγωνιστικές επιτυχίες, το πιο σημαντικό για κάθε οπαδό είναι το δεύτερο σπίτι του, το γήπεδο της ομάδας του. Έτσι, όπως είχε ανακοινωθεί, η Ιντεπεντιέντε έκανε ντεμπούτο στο νέο γήπεδό της κόντρα στην Κολόν. Παρά τα ακριβά εισιτήρια, ο κόσμος γέμισε τις κερκίδες που άνοιξαν και η ομάδα τους αποζημίωσε με το 3-2. Πριν τον αγώνα μια αρκετά κακόγουστη τελετή έλαβε χώρα, αλλά αυτά δεν έχουν και τόση σημασία όταν ο κόσμος γιορτάζει με την καρδιά του.

Το “Εστάδιο Λιμπερταδόρες ντε Αμέρικα”, η φυσική συνέχεια του “Ντόμπλε Βισέρα” που χτίστηκε το 1928 και φιλοξένησε ιστορικές ομάδες και από την Ευρώπη όπως η Ίντερ, ο Άγιαξ του Κρόιφ και η Ατλέτικο Μαδρίτης, είναι πλέον γεγονός. Στο Youtube κυκλοφορούν πάρα πολλά βίντεο και εμείς επιλέξαμε ένα από αυτά:

Οι οπαδοί της Ιντεπεντιέντε βέβαια δεν θα μπορούσαν να ξεχάσουν και τους καλούς τους… φίλους της Ράσινγκ, η έδρα της οποίας τούς φιλοξένησε ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια. Έτσι, με αφορμή το φιάσκο της υπόθεσης Ματέους (μια που ο Λόταρ ζητούσε παράλογα πράγματα γι’ αυτόν και την πανέμορφη Ουκρανέζα σύζυγό του) σήκωσαν πανό που έλεγε “Ο Γερμανός δεν έρχεται, δοκιμάστε τη Ζούλμα Λομπάτο”. (Η Ζούλμα είναι κάτι σαν την Καρλότα, τραβεστί με καλλιτεχνικής ανησυχίες που κάνει θραύση στις trash εκπομπές της εκεί τηλεόρασης)

Άντε και στα δικά μας κάποτε οι (γηπεδικά) άστεγοι…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Γήπεδα, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όρθιος στο κάγκελο

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από τον αγώνα Γιουβέντους-Ίντερ. Όχι όμως των γνωστών μας. Από την μία η Γιουβέντους της Μούκα, μιας γειτονιάς του Σάο Πάολο και από την άλλη η Ίντερνασιονάλ της Λιμέιρα, μιας πόλης στα ανατολικά της επαρχίας του Σάο Πάολο. Ο αγώνας για την 3η κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος Παουλίστα. Ο κύριος της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο τερματοφύλακας που στοίχισε έξι βαθμούς

Μια από τις πιο γραφικές ιστορίες του ποδοσφαίρου γράφτηκε το όχι και τόσο μακρινό 1999 στην Κόρδοβα της Αργεντινής. Το καλοκαίρι είχε μπει για τα καλά καθώς είχαμε 18 Δεκεμβρίου και οι ομάδες έπαιζαν την τελευταία αγωνιστική της Απερτούρα. Η γηπεδούχος Μπελγκράνο καιγόταν για βαθμούς μια που έδινε μάχη για να κρατηθεί στην κατηγορία και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *