Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Δημοσιογράφοι ή δικαστές;

judge

Μόλις τελείωσε το παιχνίδι της Εθνικής μας με την Ουκρανία και δύο πράγματα μου έρχονται στο μυαλό. Πρώτον ότι κλαίω για το χαμένο μου δίωρο που θα μπορούσα να το αξιοποιήσω με 1003 διαφορετικούς τρόπους, και δεύτερον…έχω έναν απίστευτο εκνευρισμό για τον κριτή των πάντων Σωτηρακόπουλο. Και για τι δεν γκρίνιαξε σήμερα ο καβαλημένος δημοσιογράφος… Στην τελική, ας μας ξεκαθαρίσει από την αρχή της μετάδοσης ότι θα κάνει έναν άνευ προηγουμένου μανιφέστο κατά του Ρεχάγκελ, να ξέρουμε να κλείσουμε τον ήχο και να συντονιστούμε στο ραδιόφωνο, μήπως και έχουμε καλύτερη τύχη εκεί. Αναρίθμητες οι φορές που “έκραξε” τον  Ρεχάγκελ ενώ στο τέλος, θέλοντας να κρατήσει πισινή, επικαλέστηκε και την Θεά Τύχη για τις ως τώρα επιτυχίες του προπονητή και της Εθνικής. Και αναρωτιέμαι εγώ. Ποιος του δίνει αυτό το δικαίωμα; Γιατί να σφυρηλατεί με αυτόν τον ύπουλο τρόπο τις απόψεις εκατομμυρίων τηλεθεατών;

Στην τελική είναι κρίμα να μην μεταδίδει αυτά τα παιχνίδια ο μόνος αξιόλογος αθλητικός δημοσιογράφος που διαθέτει η Ελλάδα, ο οποίος είναι κατά την γνώμη μου,ο Αλέξης Σπυρόπουλος και να ανεχόμαστε τέτοιου είδους μεταδόσεις βασισμένες στην φήμη που κουβαλάει ο κάθε δημοσιογράφος.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Εθνική Ελλάδας, Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η Ομάδα και το Μπραντ

Παρακολουθώντας τις ερμηνείες της είδησης της απόλυσης του Ντέιβιντ Μόις από τη Γιουνάιτεντ στα αγγλικά ΜΜΕ υπήρξε κάτι που μου χτύπησε πολύ άσχημα. Τόσο τα κανάλια όσο και οι εφημερίδες εστίασαν πάρα πολύ στο οικονομικό κομμάτι. Μάλιστα το BBC και το ITV (το μεγαλύτερο ιδιωτικό κανάλι της Αγγλίας) είχαν βάλει ως τίτλο της είδησης ‘Saving […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ομάδα που γουστάρουμε να κράζουμε

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αποτελεί συνήθως έναν τρόπο ψυχοθεραπείας για όλους μας. Χωρίς ιδιαίτερο άγχος μπορείς να παρακολουθήσεις μπάλα επιπέδου Σούπερ Λίγκας και να μην αναγκάζεσαι να υπομένεις το άγχος της νίκης (γιατί η ήττα συνήθως δεν πειράζει τόσο, απλά βγάζει τον προπονητή που κρύβεται μέσα μας). Είναι μια ομάδα που λίγοι αγαπάμε όσο τους […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

17 σχόλια σχετικά με το “Δημοσιογράφοι ή δικαστές;”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    +1 γιά τον Σωτηρακόπουλο
    Εμένα μ εκνευρίζει βέβαια και ο Σπυρόπουλος (στου δρόμου τα μισά γιά το πρώτο ημίχρονο)
    Αλλά τουλάχιστον δεν βγάζει τόση μανιαμουνίαση

  2. Ο/Η Klein Mein λέει:

    Διαφωνώ, προτιμώ να ακούω έναν άνθρωπο που λέει τουλάχιστον αυτό που πιστεύει και όχι εθνικοπατριωτικα και λοιπές μαλακιες που όλα τα οφσαιντ τα βλέπουμε υπέρ μας και όλα τα φάουλ και αν παίρνουμε τσατσικο πεναλτυ λέμε ότι οι διατητες είναι άνθρωποι αλλά αν μας ακυρώσουν γκολ λέμε σκάνδαλο, η το θεϊκό που κανε το λαϊκό αγόρι Ο Μίλτος στη ΕΡΑ που τραγουδούσε τον Εθνικό ύμνο….

    Οκ την έχει δει κάπως ο σωτηρακόπουλος, αλλά λέει ο,τι γουστάρει και καλά κάνει!! Μεγάλα παιδιά είμαστε δεν θα μισησουμε η θα αγαπησουμε κανέναν επειδή το λέει ο σωτηρακόπουλος! Και στη τελική δεν θέλω να μου λένε τι γαμάτοι είμαστε όταν είμαστε σκατα!!

    Βάλτε τον πανουτσο να περιγράφει αγώνες τέλος! 😀

    ΥΓ ένας αγώνας έμεινε και τέλος ο Ρεχάγκελ! Πάμε ρε Ουκρανία!!! 😀

  3. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Πιο πολύ με τον Klein Mein είμαι…
    Ο Γερμανός το έχει χάσει απ’ τα γηρατειά και δεν το έχουμε καταλάβει. Τα περισσότερα από αυτά που λέει ο Σωτηρακόπουλος τα βλέπουνε και οι κότες. Έχει βέβαια ένα ψιλο-εκνευριστικό υφάκι.

  4. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Τί είδαν δηλαδή οι κότες σήμερα;
    Γιατί καλή η γκρίνια, αλλά αν δεν μας πεις τί πρέπει να κάνουμε να την βράσω
    Δηλαδή τώρα το θέμα ήταν να … είμαστε πιό ψύχραιμοι και να έχουμε καθαρό μυαλό;
    Γιατί εγώ δεν τον άκουσα να λέει τίποτε άλλο δημιουργικό σ όλο το παιχνίδι.
    Α ναι.
    Δεν του άρεσαν και οι αλλαγές.
    Ούτε όμως η ενδεκάδα του άρεσε.
    Μήπως να κάνουμε Ελληνες τον Μέσσι και τον Τσάβι να τελειώναμε;

  5. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Σήμερα είδα μόνο το πρώτο ημίχρονο αλλά γενικά “κράζει” και σε άλλα ματς.
    Για παράδειγμα είπε ο Σωτηρακό στο πρώτο ότι χρειαζόταν ένα αμυντικό χαφ κόφτης αλλά ο Ρεχάγκελ είναι τόσο κότα που δεν μπορεί να παίξει με 2 μπακ όπως όλη η ποδοσφαιρικά πολιτισμένη Ευρώπη και χαράμισε αυτόν τον παίχτη ως τρίτο σέντερ μπακ.
    Επίσης αδυνατώ να καταλάβω τι παραπάνω μπορούν να προσφέρουν ο Σαμαράς ή ο Χαριστέας ΩΣ ΕΞΤΡΕΜ ακόμα και από τον Κουτσιανικούλη και πείτε με γραφικό-κολλημένο ΠΑΟΚτση.

  6. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Λοιπόν…
    Ποιό αμυντικό χαφ έπρεπε να βάλει ο Ρεχάκελ και ποιόν αμυντικό να βγάλει;
    Πόσες φορές έχεις δει Σεφτσένκο και Μιλέφσκι να απειλούν τόσο λίγο;
    Σε κακή μέρα βρέθηκαν δηλαδή;
    Η είναι τυχαίοι παίκτες;
    Στο τελευταίο εικοσάλεπτο όταν έπρεπε να μένουν πίσω τα πλάγια μπακ γιά να μην φάμε κανένα γκολ από αντεπίθεση και μετά το παραμύθι θα τέλειωνε, ψήλωσε την επίθεσή του γιατί ήξερε πως μόνο με ψηλές μπαλιές θα μπορούσε να βγάλει ένα γκολ.
    Δεν βλέπω κανένα λάθος στην τακτική του (σήμερα).
    Ο Γκέκας ας πούμε μου φάνηκε κουρασμένος στο β΄μέρος.
    Τον Σαλπιγγίδη τον έβγαλε όταν ο Μιχαϊλιτσένκο έριξε 3 παίκτες στην πλευρά του.

  7. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Ε καλά τώρα ο Σεφτσένκο δεν είναι και ο τρόμος των γηπέδων πλέον.
    Εκ των πραγμάτων κρίνεται λανθασμένη η τακτική του εφόσον δεν απείλησε σχεδόν καθόλου και τους έδωσε το 0-0 στο πιάτο.Ή μήπως είναι επιτυχία το 0-0; Θα πάει τώρα εκεί να φάει 1-2 γκολ και σπίτι…
    Θα μπορούσε να έχει τον Μάκο, το Τζιώλη, τον Πλιάτσικα δεν ξέρω κι εγώ ποιον στην θέση του Μόρρα.Θα ήταν ποιο ορθολογική η 11αδα τουλάχιστον…Αλλά ξέχασα χωρίς 3 σεντερ μπακ (+1 ο Βύντρα=4) δε γίνεται…

  8. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Συγγνώμη, πόσες φορές τον έχεις δει τον Σεφτσένκο φέτος;
    Με τον Μάκο, τον Τζιώλη και τον Πλιάτσικα θα απειλούσαμε περαπάνω;
    Να μου έλεγες να βάλει κάποιο δημιουργικό χαφ (αν υπάρχει) να συμφωνούσα.
    Αλλά όχι τώρα ότι μας έλειψαν οι κατσαπλιάδες γιά να κεδρίσουμε

  9. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Δεν ξέρω αν θα απειλούσαμε περισσότερο αλλά πιθανότατα θα είχαμε μια πιο ορθολογική ανάπτυξη.
    Θα σου έλεγα τον Νίνη αλλά αυτό θα παραήταν ρίσκο και όχι μόνο για τα δεδομένα Ρεχάγκελ 😛
    Οι χαφ αυτοί μπορεί να είναι κατσαπλιάδες όπως λες αλλά θα έδιναν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων σε Καραγκούνη, Κατσουράνη…
    Τον Σεφτσένκο δεν τον έχω πολυ-δει φέτος αλλά τα τελευταία χρόνια (απ’ τη μεταγραφή του στην Τσέλσι και μετά) είναι η σκιά του εαυτού του. Πόσο μάλλον τώρα που είναι και 33.
    Στην τελική, διαφωνείς ότι το αποτέλεσμα είναι αποτυχημένο ή μήπως η Ουκρανία είναι τόσο ομαδάρα που ήμασταν αποκλεισμένοι πριν παίξουμε;

  10. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ας τα πάρουμε ένα-ένα
    Δεν βλέπω να μου λες ποιόν θα έβαζες στο κέντρο και έχεις δίκιο
    Δεν υπήρχε στον πάγκο τίποτα κατάλληλο γι αυτό το παιχνίδι.
    Κατά συνέπεια το να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας δεν προσφέρει κάτι.
    Γιά τον Σεφτσένκο δεν έχεις δίκιο και γενικά δεν είναι σωστό να κρίνεις έτσι έναν παίκτη.
    Μήπως τον παρακολούθησες φέτος με την Μπάρσα στο Καμπ Νόου;
    Πώς σου φάνηκε; Τελειωμένος; Γιατί εγώ είδαν να τρέχει όλη την άμυνα σε μιά ομάδα που έπαιζε “ταμπουρωμένη”
    Τώρα γιά το σκορ, κρίνονταε ρεαλιστικά την σειρά και όχι φυσικά “εθνοπατρωτικά”, μιά χαρά αποτέλεσμα ήταν το 0-0
    Μας αφήνει ελπίδες γιά την ρεβάνς όπου αν πετύχουμε ένα γκολ θα πρέπει να δεχτούμε δύο γιά να αποκλειστούμε, απέναντι σε μιά ομάδα που δεν είναι μεν μεγαθήριο, είναι όμως καλύτερη απ την δική μας.

  11. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Εκεί είναι η διαφωνία μας. Θεωρώ ότι μες στην έδρα σου έχεις υποχρέωση να κυνηγήσεις το γκολ και ας μην σου βγει. Η εθνική δεν το κυνήγησε σχεδόν καθόλου.
    Το αποτέλεσμα αυτό είναι πολύ περισσότερο θετικό για τους Ουκρανούς. Οι πιθανότητες πρόκρισης πλέον είναι πολύ λίγες όπως το βλέπω εγώ εκτός αν κοιμηθεί ο Θεός και πηδήξει ο Χαριστέας σε καμία στημένη φάση και το βάλουμε. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Για εμένα δεν είναι όλα αποτέλεσμα στο ποδόσφαιρο και δεν βλέπω πως μπορεί να παίξει χειρότερο ποδόσφαιρο η Εθνική…

  12. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Το θέμα είναι τί έπρεπε κάνουμε και δεν το κάναμε
    Το να λες πως ένα αποτέλεσμα δεν είναι καλό δεν λέει τίποτα.
    Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και χειρότερα αποτελέσματα απ την ισοπαλία, όχι μόνο καλύτερα. 😉

  13. Ο/Η Sandinista λέει:

    Προφανως δεν εχουμε καταλαβει ποιο ειναι το επιπεδο του Ελληνικου ποδοσφαιρου.Ειμαστε συνηθισμενοι στις τεραστιες “επιτυχιες” των συλλογων μας στην Ευρωπη (με ξενους μεσα) οποτε ξενερωνουμε με το αντιποδοσφαιρο του Ρεχαγκελ!!!!…Ε ρε Δανιηλ και Παπαστολου που μας χρειαζεται….
    Οσο για τον Σωτηρακοπουλο απορω γιατι δεν ξεκιναει καριερα προπονητη να γλυτωσουμε και εμεις απο τις παπαρολογιες του.

  14. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Επέτρεψε μου να πιστεύω ότι η εθνική έχει πολύ καλύτερο υλικό από οποιονδήποτε σύλλογο αυτή τη στιγμή. 😉

  15. Ο/Η duendes λέει:

    Σωστός: http://twitpic.com/pm3sp
    (από τον http://twitter.com/spi_pol)

    “Μην δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει κιετς..”
    🙂

  16. Ο/Η Chris λέει:

    Loipon:
    1-Vasilh diafwnw me to kraksimo sou pros tn Swthrakopoulo. Mporei o typos na tn exei dei ligo k na nomizei oti h apopsh tou einai h swstoterh gia to otidhpote alla opws leei k o Klein Mein kalytera kapoios pou leei tn apopsh tou, para kapoios pou ta vlepei ola wraia, ola yper mas k den trexei tpt.
    2-O Rehagel eprepe na fygei meta to Euro, h tapeinh mou apopsh.Epeidh exei xasei pleon tn elegxo+ta “magika” anaxronistika tou systhmata den mporoun pia na doulepsoun(mia fora koimh8hke e 8eos!)
    3-To yliko ths e8nikhs den einai gia 0-0 sto Oaka me tn Ukrania alla oute gia na tous riksei 3. Mh geliomaste, aytoi eimaste panw katw.
    4-Oso gia tn Sheva,ws opados ths Milan nomizw tn kserw ligo kalytera. Ap’otan efyge apo tn Italia to paidi den yparxei stn xarth. Gi’ayto allwste katelhkse stn Dinamo Kievou, kaneis sovaros den endiaferotan peran tou Olympiakou(to diavasame k ayto :P). Exei kanei fetos 2-3 kala mats alla tetoia kanei k o Mitroglou, o palios Sheva htan 5 fores kalyteros.
    5-Telos, fovamai oti xasame mia megalh eykairia gia tn N.Afrikh, krima!!

  17. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος πρέπει να τα βλέπει όλα καλά ή όλα άσχημα
    Δεν υπάρχει μέσος όρος;
    Ολα άσπρα ή όλα μαύρα πρέπει να είναι;
    Και επαναλαμβάνω: πες μας τί πρέπει να κάνουμε να σου πω μπράβο. Η γκρίνια γιά την γκρίνια δεν λέει τίποτα.
    Σε ό,τι αφορά τον Σέβα, μπορεί να μην είναι αυτός της Μίλαν, όμως σίγουρα δεν είναι και αυτός της Τσέλσι.
    Απ όλους τους επιθετικούς που αντιμετωπίσαμε μέχρι σήμερα στον δρόμο γιά το Μουντιάλ, είναι ο καλύτερος και μαζί με τον Μιλέφσκι συνθέτουν ένα πολύ επικίνδυνο δίδυμο.
    Οσο αποτυχία είναι να μην τους βάλεις ένα γκολ, άλλο τόσο επιτυχία να μην σου βάλουν κι αυτοί (τουλάχιστον) ένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *