Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Σκέφτομαι και γράφω

Η εκτέλεση φάουλ του Μαλουντά. Το κατεβασμένο χέρι του επόπτη. Το χρησιμοποιημένο χέρι του Ανρί. Η εθελοτυφλία του Σουηδού διαιτητή. Η υπηκοότητα του Μισέλ Πλατινί. Η αντί-εμπορικότητα των Ιρλανδών. Το κεφάλι του Γκαλάς. Η μπάλα στα δίχτυα του Γκίβεν. Τα σηκωμένα χέρια των Ιρλανδών παικτών. Οι απεγνωσμένες φωνές του Τραπατόνι, στον πάγκο της Ιρλανδίας. Τα πανηγύρια των Γάλλων. Η Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η κατόπιν εορτής παραδοχή του Ανρί. Ο οργασμός των συνωμοσιολόγων. Το ποδόσφαιρο είναι μπίζνα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όλα από την αρχή

2008, τότε ήταν η τελευταία εκτός έδρας νίκη στο Κόπα Λιμπερταδόρες για την Σαν Λορένσο. Κι όλα έδειχναν ότι σήμερα τα ξημερώματα θα έσπαγε το κακό ρεκόρ. Ο πρώτος τελικός ξεκίνησε με την είσοδο των ομάδων και την εξάντληση όλων των αποθεμάτων χαρτιού στην πόλη της Ασουνσιόν και τα περίχωρα. Στο παραπάνω βίντεο βλέπουμε ότι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όλα είναι σχετικά

Μπορεί να θυμίζουν το ανέκδοτο με την ομάδα πόλο των Ποντίων που πανηγύριζε μετά από μια συντριβή γιατί δεν πνίγηκε κανείς, μπορεί σ’ έναν άσχετο η εικόνα μερικών εκστασιασμένων ποδοσφαιριστών που πανηγυρίζουν σαν τρελοί ένα γκολ που απλά μείωσε το σκορ σε 1-3 να φαίνεται αστεία, μπορεί στα επόμενα δυο παιχνίδια με τους Ισπανούς και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

16 σχόλια σχετικά με το “Σκέφτομαι και γράφω”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Κρατάω την προτελευταία πρόταση.
    Η μεγαλύτερη ντροπή είναι ο Ντομενέκ στον πάγκο της Γαλλίας.

  3. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Οχι ρε φίλε
    Ντροπή δεν είναι ο Ντομενέκ
    Ντροπή σ αυτούς που τον έστειλαν με το έτσι θέλω στο Μουντιάλ.
    Και μετά έχουν και το θράσος και μας στέλνουν και φακέλους με τα στημένα
    Αντε ρε ξεβρωμιστείτε πρώτα οι ίδιοι…

  4. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Ο διαιτητής είναι ακριβώς ευθεία πίσω απ’ τον Ανρί. Δεν πιστεύω ότι μπορούσε να το δει από εκεί.
    Αυτός που έπρεπε να το δει είναι ο επόπτης ο οποίος δεν δίνει ούτε το offside στην ίδια φάση…

  5. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ναι
    Πολλές … συμπτώσεις μαζεμένες 😉

  6. Ο/Η balkou λέει:

    O διαιτητής περίμενε κάποια δεύτερα πριν δείξει σέντρα, προφανώς μην έχοντας δει τη φάση ή λόγω των αμφιβολιών. Εφόσον ο βοηθός τον άφησε… αβοήθητο έφαγε τη λέζα.
    Πάντως σε τέτοια “σκανδαλάκια” όλο Σουηδοί και σκανδιναβοί διαιτητές μαζεύονται. Ο Φρεντρικσον που έβλεπε ΕΣΣΔ και την έσφαζε στο γόνα (86 με Βέλγιο, 90 με Αργεντινή), η υπόθεση Φρισκ (που μετά τα παράτησε απ’τις απειλές κλπ), ο νορβηγός Οβεμπρο περσυ στο Τσελσι-Μπάρτσα (πρώτα αφήνουμε με 10 παίκτες τους μεν και μετά πατσίζουμε μη δίνοντας τίποτα στους δε), ο σουηδός πάλι χθες…

  7. Ο/Η nyxteridas λέει:

    Πάντως ρε παιδιά,αν ήθελε να σπρώξει δεν θα μπορούσε να δώσει νωρίτερα πέναλτι στο πέσιμο του Ανρί στην περιοχή των Ιρλανδών(που ψιλοήταν κι όλα) ; Έπρεπε να περιμένουμε την παράταση;

  8. Ο/Η duendes λέει:

    Αν μιλάς για την φάση του Ανελκά και την ανατροπή από τον Γκίβεν, η φάση από πίσω κάνει ‘μπαμ’ για ψεύτικη βουτιά του επιθετικού.

    Φυσικά αν ήθελε τόσο να βοηθήσει θα το έδινε κι εκείνο και θα τέλειωναν όλα, όπως σωστά τονίζεις, αλλά πάλι το χέρι είναι τόσο προφανές και κραυγαλέο που ξεφεύγει απ’τα όρια του “μάλλον δεν το είδε ούτε ο διαιτητής, ούτε ο επόπτης”.

  9. Ο/Η Chris λέει:

    O diaithths den nomizw na to eide, o epopths omws ofeile. To 8ema den einai ayto kata tn gnwmh mou. Pes oti einai an8rwpino la8os, to 8ema einai oti oi kahmenoi oi Irlandoi gt na apokleistoun apo mia tetoia adikia k na mhn yparxei kapoios tropos na dikaiw8oun?? dld na ksanaginei to paixnidi, h estw osos xronos emene mexri to telos. Apo tn stigmh pou einai adiamfhsvhthto+to paradexetai k o “enoxos”..krima den einai?
    Y.G. Balkou na epishmanw oti oxi mono oi diaithtes apo tn vorra alla k oi paixtes/e8nikes tous einai ypoptes. 8ymizw sto Euro tou 2004 to Dania 2-2 Souhdia, to mono score pou evgaze ektos tous Italous stn 3o omilo. Eixe vouhksei o topos prin to mats k vghke me 8eamatiko tropo to X…:P

  10. Ο/Η duendes λέει:

    Καμία από τις δυο λύσεις δεν είναι εφικτές Chris.

    Το να ξαναπαιχτεί ο χρόνος που έμενε μέχρι το τέλος είναι ανούσιο και δεν κατάλαβα πως μπορεί να προσφέρει κάτι στο θέμα.
    Το να επαναληφθεί το παιχνίδι απ’την άλλη που ζητάνε και οι Ιρλανδοί, είναι “ηθικά” σωστό αλλά δεν πιστεύω ότι γίνεται. Θα δημιουργήσει τόσο σοβαρό δεδικασμένο, που ουσιαστικά θα αλλάξει όλο το άθλημα μετά.

  11. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Λοιπόν κύριε Τιτί που το παραδέχτηκες μετά τον αγώνα, γιατί δεν το παραδεχόσουν εκείνη την ώρα να έχουν τελειώσει όλα;
    Τώρα όλοι ξέρουν πως δεν γίνεται τίποτα …

  12. Ο/Η duendes λέει:

    Δεν είναι τόσο εύκολο να παραδεχτείς κάτι τέτοιο όταν κρίνεται η παρουσία σου στο τελευταίο μουντιάλ της μεγάλης καριέρας σου.

    Οι ρομαντικοί ήρωες μας έχουν τελειώσει προ πολλού..

  13. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ε τότε ας μην μίλαγε ούτε μετά.
    Το να μας το πει μετά τί σημαίνει δηλαδή;
    Πως εκείνη την ώρα έκανε την πάπια γιά να προκριθεί και μετά τον έπνιξαν οι τύψεις;
    Επεσε πολύ στην συνείδησή μου ο Τιτί μ αυτό που έκανε.
    Ντροπή. Εκλεψε εν γνώση του έναν ολόκληρο λαό και απλά μετά του ζήτησε συγγνώμη…

  14. Ο/Η duendes λέει:

    Για να μιλήσουμε ρεαλιστικά πάντως, αυτό θα έκανε το 90% των ποδοσφαιριστών. Απλά ο Τίτης, και με παράδειγμα πλέον, ΔΕΝ βρίσκεται στους λίγους “διαφορετικούς”.

    Οι κατόπιν εορτής δηλώσεις φυσικά είναι χωρίς ουσία και νόημα. Δεν θα μπορούσε να πει οτιδήποτε άλλο, με τόσο κραυγαλέα φάση.

    ΥΓ. http://tinyurl.com/yduld2s
    Η δημόσια απολογία του, πλέον και σε πόστερ στην Βαρκελώνη! Αναμένουμε και βίντεο-διαφήμιση που να απευθύνει διάγγελμα στον Ιρλανδικό λαό. 🙂

  15. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Απ’ την άλλη και οι Ιρλανδοί [url=http://www.youtube.com/watch?v=Jf9fx4ipF4Q]μάλλον δεν πρέπει να πολύ-μιλάνε.[/url]
    Γουάτ γκόουζ αράουντ καμς αράουντ. 🙂
    Ας ακούσουν και λίγο [url=http://www.sport-fm.gr/article/205270]το θεούλη Roy Keane…[/url]

  16. Ο/Η Debora λέει:

    http://www.sombrero.gr, how do you do i?t

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *