Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μύθοι της Δημιουργίας: Οι τερματοφύλακες

Το πρωί της τελευταίας μέρας της Ποδοσφαιρικής Δημιουργίας, αφού πρώτα είχε ρυθμίσει και την τελευταία λεπτομέρεια και είχε παραγγείλει τις πίτσες, τις μπύρες και την πρώτη παρτίδα από χειροποίητες μπάλες από τα εξαθλιωμένα παιδάκια της Κίνας, ο Ποδοσφαιρικός Θεός έκανε κάποια προσωπικά τηλεφωνήματα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, μερικές εκατοντάδες μαυροφορεμένοι τύποι με γάντια εμφανίστηκαν για να ακούσουν το σχετικό ‘κήρυγμα’ σοφίας και συμβουλών:

“Ο τερματοφύλακας κύριοι, είναι η αρχή και το τέλος μιας ομάδας. Η βάση. H κολόνα. Μια λέξη απεχθάνεται, όπως ο Διάβολος το λιβάνι: Το “ρίσκο”. Και μια λέξη έχει γραμμένη σε ένα μικρό, ξύλινο καδράκι πάνω από το κρεβάτι του: “Σιγουριά”.  Όλη η ομάδα στηρίζεται σ’ αυτόν κι αυτός απαγορεύεται να ριψοκινδυνεύει και να διαταράσσει την ηρεμία της. Οι αποκρούσεις του πρέπει να είναι σταθερές και σίγουρες, τα διωξίματα του χωρίς ίχνος αμφιβολίας για την κατάληξη τους. Όταν όλοι οι συμπαίκτες σκέφτονται το πως θα επιτευχθεί ένα γκολ μπροστά, αυτός έχει πάντα στο μυαλό του το πως θα αποτρέψει ένα γκολ πίσω.

Η περιοχή είναι το βασίλειο του και η φυλακή του. Σε αυτήν είναι δυνάστης και κυρίαρχος, έξω από αυτή είναι ευάλωτος και επικίνδυνος. Η έξοδος από αυτή επιτρέπεται σε απειροελάχιστες περιπτώσεις και πρέπει να γίνεται με αστραπιαία ταχύτητα και σε όσο το δυνατόν πιο κοντινή απόσταση από την εστία. Ένας βασικός κανόνας πρέπει να αποτελεί τη βάση κάθε τέτοιας εξόδου: Μακριά από κάθε είδους ριψοκίνδυνη ενέργεια που θα δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στο απροστάτευτο πλέον τέρμα.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές μπορούν κάτω υπό συγκεκριμένες συνθήκες να χάσουν τη σοβαρότητα και την πειθαρχία τους. Εσείς όχι!”

Ο Ρενέ Χιγκίτα, αν και δέχτηκε την κλήση, βαρέθηκε να πάει στη συνάντηση…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Στη Βολιβία περνάμε καλά κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο

Την προηγούμενη Τετάρτη, στη Βολιβία, η ουραγός της Απερτούρα, Ρεάλ Ποτοσί –της οποίας οι ιδρυτές δεν κουράστηκαν πολύ για να βρουν έμβλημα για την ομάδα τους–, υποδέχτηκε τη νεοφώτιστη Σικλόν, για τη δεύτερη αγωνιστική της Κλαουσούρα. Συνάντηση κορυφής, παρόλα αυτά, καθώς το γήπεδο της Ρεάλ βρίσκεται σε υψόμετρο 3.960 μέτρων. Πρόβλημα λίγο πριν αρχίσει το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μέρα που ο Ρονάλντο και ο Μπατιστούτα έπαιξαν μαζί

“Είναι τόσο διαφορετικοί που θα μπορούσαν να παίξουν μαζί. Θα συνέθεταν ένα απίστευτο δίδυμο. Ο Μπατιστούτα έχει τη δύναμη και την ακρίβεια. Όσο για τον Ρονάλντο, δεν έχω ξαναδεί κάποιον τόσο γρήγορο με τη μπάλα στα πόδια. Θα ταίριαζαν τέλεια. Αν έπαιζαν μαζί θα προκαλούσαν πανωλεθρία”. Οι παραπάνω σκέψεις ανήκουν στον μεγάλο Πάολο Ρόσι. Βρισκόμαστε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Μύθοι της Δημιουργίας: Οι τερματοφύλακες”

  1. Ο/Η γιώργος κεντρωτής λέει:

    Είχε ένα προβληματάκι μια φορά με τον Ροζέ Μιλά! Τους αγαπάω και τους δύο – εννοείται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *