Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

In Hector Raul Cuper we trust

Το σενάριο που εκτυλίσσεται στον Άρη από την έλευση Κούπερ και μετά, θα μπορούσε άνετα να προβάλλεται στην τηλεόραση τα μεσημέρια της Κυριακής, μετά το φαΐ και πριν την σιέστα. Την ώρα δηλαδή που συνήθως τα κανάλια δείχνουν Αμερικάνικες ταινίες β’ διαλογής, στις οποίες, σχετικά, παροπλισμένος προπονητής με ένδοξη καριέρα στο παρελθόν, αναλαμβάνει ένα τσούρμο παιδιών – κάποια προικισμένα, κάποια όχι – και αφού τα ‘εμβολιάζει’ με την νοοτροπία του και την φιλοσοφία του, τα οδηγεί σε μεγάλες επιτυχίες, που διαφέρουν ανάλογα με το μπάτζετ και το ύφος της ταινίας – από την κατάκτηση κάποιου πρωταθλήματος μέχρι το να κερδίσουν κάποιους κατακτητικούς εξωγήινους ή να βρει επιτέλους γκόμενα να φιλήσει ο μικρός ντροπαλός ήρωας της ομάδας.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, στην παραπάνω – πιθανόν αποτυχημένη – μεταφορά ο Άρης του Μαζίνιο είναι το τσούρμο παιδιών που τόσο καιρό χαραμιζόταν ψάχνοντας προσανατολισμό στο γήπεδο, χαρίζοντας βαθμούς δεξιά κι αριστερά ακόμα και σε ομάδες που έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, αλλά τουλάχιστον είχαν πλάνο και σύστημα. Λέξεις που δεν γνωρίζω πως ακριβώς μεταφράζονται στα Ισπανικά, αλλά αμφιβάλλω αν χρησιμοποιήθηκαν και καθόλου από το δίδυμο Μαζίνιο – Ντονάτο σε πολλά απ’ τα παιχνίδια του πρώτου γύρου. Λέξεις που όμως συνοδεύουν πλέον τον νέο Άρη.

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχει ακόμα πάρα πολλή δουλειά. Κι αυτό το αντιλήφτηκε σίγουρα και στο χθεσινό 0-3 μέσα στο Περιστέρι, αν κρίνουμε και από τις ανέλπιστα (σε σχέση με την χώρα στην οποία πλέον εργάζεται και όχι σε σχέση με το ποιόν του) ρεαλιστικές δηλώσεις του. Γιατί πίσω απ’ το μεγάλο χθεσινό διπλό ‘κρύβεται’ μια κακή εμφάνιση, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται αυτό. Όταν όμως η εμφάνιση αυτή δεν κουκουλώνεται εντέχνως από τον ίδιο άνθρωπο που όλοι εκθειάζουν τονίζοντας την συμβολή του στην αλλαγή του προσώπου της ομάδας, τότε, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, νιώθεις πιο χαρούμενος και από την στιγμή που ο Κάμπορα ολοκλήρωνε ιδανικά ένα πανέμορφο συνδυασμό μεταξύ Κάλβο και Κόκε.

Μέχρι ο Αργεντινός τεχνικός να περάσει όλα τα δικά του ‘θέλω’ στην ομάδα, αυτή χρειάζεται αποτελεσματικότητα, η οποία φέρνει επιτυχίες, η οποία φέρνει εμπιστοσύνη, η οποία φέρνει περισσότερες και πιο πειστικές επιτυχίες. Μέχρι τότε αρκούμαστε στα πρώτα δείγματα αλλαγής στην ομάδα και απολαμβάνουμε επιτέλους έναν Τόνι Κάλβο, αντάξιο των προσδοκιών που ο ίδιος μας είχε δημιουργήσει.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, Ατρόμητος, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Υπερεκτιμημένος ή αδικημένος: η καριέρα του Μιχάλη Κωνσταντίνου

Τη στιγμή που γεννιέται η ιστορία δεν είναι τίποτα περισσότερο από ακατέργαστη ύλη. Για να πάρει σχήμα και να μπορέσουμε όλοι εμείς να περπατήσουμε δίπλα της θα πρέπει πολύ απλά να εμφανιστεί κάποιος -ή κάτι- που θα την αλλάξει. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία μας ένα βράδυ του 2001, μήνα Μάιο, σε κάποιο τραπέζι ενός […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα κλεμμένα αρχεία του Ιβάν

“Το ρωσικό σάιτ “yuga.ru” αναφέρει ότι οι γνωστοί χάκερ κατάφεραν και υπέκλεψαν το e-mail του Ιβάν Σαββίδη και έχουν θέσει προς πώληση περισσότερες από 12.000 συνομιλίες του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ με τους συνεργάτες του από το 2009 ως το 2015!” – Sportdog.gr Αυτή είναι η είδηση που κυκλοφόρησε στα αθλητικά σάιτ την Παρασκευή. Το Σομπρέρο, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “In Hector Raul Cuper we trust”

  1. Ο/Η dentaris λέει:

    Τον Αργεντινο(!) τεχνικο τον φεραμε για συγκεκριμενα πραγματα,δειγμα των οποιων εχει αρχισει να φαινεται τον τελευταιο μηνα.

    Θα προτεινα σε καθε φιλαθλο να διαβαζει τις δηλωσεις του Κουπερ μετα απο καθε αγωνα.

    Επιτελους δηλωσεις που ταιριαζουν με αυτο που ειδαμε τις 2 προηγουμενες ωρες,χωρις φανφαρες και ξυλινη γλωσσα!

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Σωστότατη η παρατήρηση για την εθνικότητα του Κούπερ. 🙂

    Από εκεί και πέρα, θέλω να πιστεύω ότι τα όσα είδαμε (κυρίως στο ματς τον Ολυμπιακό γιατί προχθές επιμένω – και το επιβεβαιώνει και η τοποθέτηση του Κούπερ – ότι ήμασταν κακοί) είναι απλά και μόνο η αρχή στο θέμα της αγωνιστικής πειθαρχίας και του πλάνου της ομάδας.

    Αναμένω τα επόμενα ματς με αγωνία για να δω πως θα διαχειριστεί η ομάδα τα θετικά αποτελέσματα. Εύχομαι να μην έχουμε “κλασσικά κιτρινόμαυρα χαλαρώματα” και πισωγύρισμα από το πουθενά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *