Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η τελευταία στάση του Ρονάλντο

Αφού πέρασε απ’ όλα τα στάδια που μπορεί να βιώσει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής (Από την εποχή που μπορούσε να ντριπλάρει μια ολόκληρη ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν, μέχρι την εποχή που δεν θα κατάφερνε να προσπεράσει στο τρέξιμο ούτε τον Ρονάλντο Γκιάρο. Από τα σεξουαλικά όργια με μοντέλες, στα ιατρικά όργια με γιατρούς, πάνω στο γόνατο του. Από τις γκόμενες του που αποκτούσαν ‘επίσημα’ το όνομα του, στις τύπισσες που του συστηνόταν με γυναικείο όνομα – όχι Ζέτα Δούκα – για να αποδειχτούν τραβεστί.) ο Ρονάλντο, formerly known as ‘Φαινόμενο’, καταστάλαξε και τις προηγούμενες μέρες υπέγραψε το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του, με την Κορίνθιανς. Ο δαιμόνιος φωτογράφος (κλισέ δημοσιογραφική ατάκα), έπιασε ουσιαστικά σ’ ένα καδράρισμα του την είδηση αυτή και έβγαλε την φωτογραφία της εβδομάδας.

Στον αγώνα απ’ τον οποίο προέρχεται η φωτογραφία, ο Ρονάλντο έκανε κάποιες φιλότιμες προσπάθειες να μας θυμίσει γιατί η λίστα με τις ατομικές διακρίσεις του στην Wikipedia είναι τόσο μεγάλη που βαριέσαι να την διαβάσεις όλη.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, Η φωτογραφία της εβδομάδας, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο αγέλαστος δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

Ήταν Ιούλιος του 2012 όταν η Κορίνθιανς αντιμετώπιζε την Μπόκα στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες. Τότε ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, με μια κίνηση που θύμισε Φερνάντο Σάντος το 2006 όταν ανακοίνωσε ότι φεύγει από την ΑΕΚ μια μέρα πριν από τελικό κυπέλλου, δήλωσε ότι εγκαταλείπει την Μπόκα. Στο ματς αργότερα ήταν ανύπαρκτος, η Μπόκα προσπάθησε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πώς η φιλοσοφία μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου: Η περίπτωση Χατέμ Μπεν Αρφά

Ο Ρομπέρ Βαλέτ, ο προπονητής που τον γνώρισε 15χρονο στη Λυών, λέει γι΄αυτόν ότι διάβαζε πάντα πολύ –τότε, πόσο ταιριαστό, διάβαζε τον Μικρό Πρίγκιπα. Είκοσι χρονών, λίγο πριν βραβευτεί ως πιο ελπιδοφόρος παίκτης του γαλλικού πρωταθλήματος, αποκάλυψε ότι του άρεσε ο Νίτσε. Το 2012, όταν μάγευε με τη Νιουκάστλ, διάβαζε Σπινόζα και Καντ –κι όταν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 σχόλια σχετικά με το “Η τελευταία στάση του Ρονάλντο”

  1. Ο/Η Anti-Galáctico λέει:

    Απίστευτος ρε γαμώτο. Σχεδόν δάκρυσα.
    Έχει περάσει κάμποσους σοβαρότατους τραυματισμούς, έχει φτάσει 150 κιλά και πάλι δες πως επιταχύνει με τη μπάλα στα πόδια και πόσο πιο γρήγορη είναι η σκέψη του απ’ αυτή του μέσου παίχτη.
    Φαινόμενο.

  2. Ο/Η charlie λέει:

    Παρότι χαμηλός τύπος γενικά (το τελευταίο κρούσμα ήταν ότι προπονούνταν με την Φλαμέγκο, λέγοντας ότι είναι και οπαδός της και τελικά υπέγραψε στην αντίπαλο Κορίνθιανς…) έκανε καλή επιλογή ομάδας.
    Η Κορίνθιανς πέρσι πήρε το πρωτάθλημα Παουλίστα και το κύπελλο Βραζιλίας και (μέσω αυτού) παίζει τώρα στο Λιμπερταδόρες απ’όπου και τα στιγμιότυπα.
    Από το να παίζει στους αστείους Σεήχηδες πολύ καλύτερα…

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Σχετικά με το “χαμηλός”:

    Μιλάμε για έναν παίκτη που έπαιξε ΚΑΙ στις δυο μεγάλες ομάδες της Ισπανίας αλλά ΚΑΙ στις δυο ομάδες του Μιλάνου.
    Έχω την αίσθηση ότι ..δεν νιώθει από τέτοια πράγματα. 🙂

  4. Ο/Η charlie λέει:

    Εγώ σέβομαι απόλυτα αυτόν που είναι επαγγελματίας και πάει όπου του δώσουν το χρήμα.
    Αλλά: όταν ας πούμε μια ομάδα (όπως η Ίντερ) σε πληρώνει για να κάθεσαι, σε στηρίζει απόλυτα κι εσύ μόλις επανέρχεσαι, κάνεις ένα καλό μουντιάλ (το ’02) και εκβιάζεις για μεταγραφή είσαι απαράδεκτος.

    Το ίδιο ισχύει και όταν σε μαζεύει η Φλαμένγκο για να σε βοηθήσει να επανέλθεις, εσύ δηλώνεις ότι είσαι και οπαδός (!) της και λίγο πριν αρχίσει η χρονιά υπογράφεις στην Κορίνθιανς.

    Άλλωστε και η καριέρα του φούνταρε όταν προτίμησε τα φράγκα της Ίντερ τότε από την συνέχεια (καθώς είχε απόλυτα προσαρμοστεί) στην Μπαρτσελόνα μετά από εκείνη τη φοβερή χρονιά (που ήταν φυσικά και η καλύτερη της ζωής του).

    Τέλος πάντων, δισεκατομμυριούχος είναι, δεν θα κλάψω κιόλας…

  5. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Έτσι μπράβο… Να διαχωρίζουμε τους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ παίκτες από τους ΟΠΑΔΟΥΣ.
    Όποτε έγινε σύνθεση επαγγελματία – οπαδού παίκτη ή επαγγελματία – οπαδού είχαμε προβλήματα….

  6. Ο/Η Chris λέει:

    O Ronaldo anhksei se ekeinh thn kathgoria paixtaradwn pou enw 8a mporousan na einai sth 5ada twn koryfaiwn ever, eixe(k exei) terastio 8ema me tn ekswghpedikh zwh, tn kaloperash, tn paradopistia k genika ta glentia-to teleytaio prepei na to exoun oi 9 stous 10 vrazilianoi ap’oti exw katalavei, o 10os einai o Dunga :P. Alles tetoies periptwseis htan o makariths o G.Best & o Ronaldinho(dystyxws gia mas tous Milanezous).
    Pragmatiko fainomeno sta kala tou xronia, makari na eixe er8ei nwritera stn Milan.

  7. Ο/Η Chris λέει:

    *9 stous 10 vrazilianous opws einai to swsto!

  8. Ο/Η balkou λέει:

    οπως τα λέει ο Τσάρλι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *