Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τελικά μπορούν

Αν κάτι χαρακτηρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ο αργός ρυθμός, τα πολλά λάθη, ο λίγος καθαρός χρόνος παιχνιδιού, οι ελάχιστες φάσεις και το φτωχό θέαμα.

Ο χθεσινός ημιτελικός κυπέλλου μεταξύ της Καβάλας και του Αρη ήταν μια φωτεινή εξαίρεση.

Παιχνίδι ευχάριστο για όλους τους φιλάθλους, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και να προσφέρει απλόχερα φάσεις και θέαμα.

Για να αποδειχτεί πως όταν θέλουν και όταν ζορίζονται για το αποτέλεσμα μπορούν και καλύτερα απ αυτό που μας έχουν συνηθίσει.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο, Καβάλα, Κύπελλο Ελλάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

25 Μαρτίου 1914 – 25 Μαρτίου 2013

Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη στον κόσμο – η οποία πιθανόν, κατά βάθος, να οφείλεται στην φύση της σύγχρονης κοινωνίας που προωθεί την επιφανειακή προσέγγιση των πραγμάτων και ανυψώνει τον κοινωνικό μιμητισμό και την αποδοχή οποιασδήποτε ιδέας χωρίς ιδιαίτερο εγκεφαλικό ζόρισμα – ότι η σημαντικότερη στιγμή της οπαδικής πορείας ενός ανθρώπου, αυτή που οφείλει να μνημονεύει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πώς να αποκτήσουν ενδιαφέρον τα πλέι-οφ

Τα πλέι-οφ στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν μια ακόμα φαεινή ιδέα των παραγόντων της χώρας μας για να μπορέσουν να βάλουν κανένα φράγκο στην τσέπη με το πρόσχημα του αυξημένου ενδιαφέροντος. Παρ’ ότι το έπαθλο είναι σχετικά σημαντικό (προκριματικά CL), τα πλέι-οφ περνούν σε μεγάλο βαθμό αδιάφορα. Οι περισσότεροι οπαδοί ασχολούνται με τις μεταγραφές και τις […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7 σχόλια σχετικά με το “Τελικά μπορούν”

  1. Ο/Η apostolos λέει:

    όντως πάνω-κάτω η μπάλλα…

    τραγική εξαίρεση ο Δαλούκας που σφύριζε κάθε 40 sec περίπου. Υποστηρίζω ακράδαντα ότι για τον ρυθμό δεν φταίει η φυσική κατάσταση των ομάδων-παικτών αλλά … των διαιτητών. Δεν αντέχουν το τρέξιμο και σφυρίζουν τόσο πολύ; Ξέρουν ότι όσο πιο πολλά σφυρίγματα τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες να ζουμάρει πάνω τους ο τηλεοπτικός φακός; Θα σε γελάσω για τον λόγο.

    Είναι όμως γελοίο, να μην αφήνουν να αποκτήσει ένα παιχνίδι ρυθμό επειδή οι παίκτες παίζουν δυνατά. (και όχι αντιαθλητικά).

  2. Ο/Η balkou λέει:

    Άλλο ματς είδα?

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον balkou.
    Δεν κατάλαβα τι ακριβώς σε γοήτευσε στο παιχνίδι. Τα δεκάδες φάουλ, το γεγονός ότι το ματς σταματούσε συνέχεια, οι (συνήθως) αποτυχημένες και ανορθόδοξες επιθετικές ενέργειες, το μπουρδούκλωμα 6-7 παικτών σε κάθε φάση, τα άπειρα γεμίσματα για ..όποιον πηδάει ψηλότερα;

    Κλασσικό ματς Ελληνικού πρωταθλήματος ήταν που απλά στο 2ο ημίχρονο, λόγω των δεδομένων “άνοιξε” αρκετά και είδαμε 5-10 “πάνω-κάτω”.

    Σε καμία περίπτωση το συγκεκριμένο ματς δεν αποτελεί οποιαδήποτε διαφήμιση του ποδοσφαίρου μας. Στο πρώτο παιχνίδι παίχτηκε πολύ καλύτερη μπάλα και έγιναν και πολλές καλές φάσεις.

  4. Ο/Η Antonis Barca λέει:

    Ουτε εμένα μου άρεσε το ματς. Για το Δαλούκα, πέραν των σφυριγμάτων που πλησίασαν σε συχνότητα ματς Χάντμπολ ή Γουότερ Πολο, εγινε αναφορα παραπάνω. Επίσης, δυο φάσεις κρισιμες τις εχασε. Το πεναλτι του Ναφτι, αντε, να πω οτι δεν το είδε. Τη φάση όμως που ο Ντουγκλάο απωθεί με τα χέρια τον Νασούτι, την ειδε ο φέρελπις ρέφερι. Εβγαλε ομως κίτρινη κάρτα, ενω εκει πρέπει να βγει κόκκινη. Το γιατί, το ξέρει ο ίδιος.

    Πέρα όμως απο το ματς, ειχαμε και αλλα ωραία. Καλά το παμε τις τελευταιες εβδομαδες: Βικελιδης, ΟΑΚΑ, Καβάλα, έρχονται και τα πλει οφ με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Αρη, ΑΕΚ. Ωραία θα περάσουμε…

    Ο δε Χρυσοχοιδης λεει οτι θα αποβάλλει ομάδες από το πρωτάθλημα ή θα κάνει τη Θάτσερ και δεν θα τις αφήσει να παίξουν στην Ευρώπη.

    Ειμαι σίγουρος ότι αν οι οπαδοί των Ιωαννίνων ή του Αστέρα κάνουν επεισόδια, η τιμωρία θα είναι παραδειγματική.

    Για τους άλλους, τους πιο μεγάλους, σιγά – σιγά κύριε υπουργέ, θα σκίσετε κανένα καλτσόν…

  5. Ο/Η The Doctor λέει:

    συγχαρητηρια στον Κοκε…
    εγινε ο πρωτος παιχτης στην ιστορια του ποδοσφαιρου που σκοραρε με τα δοντια….
    🙂

  6. Ο/Η duendes λέει:

    Έτσι..
    Από τότε που τον έκραξε ο balkou ότι δεν βάζει γκολ, έχει ξαναβρεί τον εαυτό του! 😀

  7. Ο/Η balkou λέει:

    Στο κύπελλο, όμως μόνο 🙂
    Μην τυχόν βάλει σε καμιά απ’τις 2 τελευταίες αγωνιστικές, δε θα του μείνουν κανονάκια για τον τελικό, εϊ! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *