Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Με τα μάτια του Κομπότη

Πέρασε μια ακόμα αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος και όπως κάθε χρόνο μαζί με το αρνί και τη μαγειρίτσα, έρχονται και οι ομορφιές του ποδοσφαίρου. Η ΑΕΛ πέρασε θριαμβευτικά μέσα από τη Ν. Σμύρνη σαν να έπαιζαν ο Βουτυρίτσας και ο Βαλαώρας, ο Αστέρας κέρδισε τον φιναλίστ του κυπέλλου Άρη, η Σκόντα Ξάνθη (με τον Πανόπουλο σαν υποψήφιο βουλευτή να βγάζει λόγο στο ημίχρονο στο κοινό της ομάδας, ανεβαίνοντας ένα σκαλί πιο ψηλά μετά τις ανακοινώσεις) ξεπέρασε το εμπόδιο του Ατρόμητου και πάει λέγοντας. Κατά το “όποιος νοιάζεται μαθαίνει”, στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουμε το “όποιος ενδιαφέρεται, κερδίζει”.

Στην βαμβακοπαραγωγό Βοιωτία ο Λεβαδειακός αντιμετώπιζε την ΑΕΚ σε ένα ματς που ο ΟΠΑΠ είχε επιλέξει να φράξει, χωρίς να εξηγήσει  σε κανέναν τον λόγο. Τελικά ο άσσος που είχε φορτωθεί σε διάφορες στοιχηματικές εταιρίες δεν βγήκε. Αυτό δεν αποτελεί βραβείο για την ΑΕΚ βέβαια (γιατί το αυτονόητο δεν θα έπρεπε να λογίζεται ως παράσημο), καθώς φυσικά και δεν έκατσε να χάσει  και ούτε υπήρχε περίπτωση να το κάνει. Παρ’ όλα αυτά ήταν τραγική και κατάφερε να μην κερδίσει ένα ματς που έπρεπε να είχε καθαρίσει. Ούτε θα ‘πρεπε να υποσχεθεί κάποιο πριμ ο πρόεδρος της ΑΕΚ για να κερδίσει η ομάδα που υποτίθεται ότι θέλει να διεκδικήσει έξοδο στο C.L. την 4η ομάδα από το τέλος. Ούτε φυσικά θα έπρεπε ο κουραστικός προπονητής της ΑΕΚ να κάνει αλλαγή στο 95′ (πόσο κωμική μορφή ο Κάκος που κράτησε 5 λεπτά καθυστερήσεις ενώ δεν είχε συμβεί το παραμικρό και τελικά σφύριξε στο 97’) για να κρατήσει το πολυπόθητο Χ.

Όλα αυτά όμως δεν εμπόδισαν τον υπερ-γραφικό μεγαλοπαράγοντα Κομπότη να επιτεθεί στον Νίκο “φιλότιμο” Γεωργέα μετά το τέλος του αγώνα. Μετά τους αγαπημένους Ολυμπιακούς που είχαν απορία για το πριμ της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, τώρα ήταν η σειρά του Κομπότη να αναρωτηθεί πού βρήκε τα λεφτά η ΑΕΚ για πριμ νίκης. Προφανώς αναλογιζόμενος άλλες μεγάλες στιγμές του συλλόγου του όταν συνέθλιβε τον Ολυμπιακό στην καυτή έδρα του Λεβαδειακού, δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ο αντίπαλος δεν έκατσε να χάσει. Ο Κομπότης  τελικά αποχώρησε μαζί με τον γιο του (θυμίζοντας άλλον έναν μεγαλοπαράγοντα της Σούπερ Λιγκ) βρίζοντας την ΑΕΚ που δεν του έκανε τη χάρη.

ΥΓ Είναι σίγουρο ότι αυτοί που θέλουμε να ανανεώσουμε το καλοκαίρι αξίζει να μείνουν κι άλλο στην ΑΕΚ πρόεδρε Αδαμίδη;
ΥΓ2 Γιατί τέτοια πίκρα ο Κομπότης; Δεν γίνεται να στραβοπατήσει η Ξάνθη την τελευταία αγωνιστική;

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Skoda Ξάνθη, ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο, Λεβαδειακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πώς να αποκτήσουν ενδιαφέρον τα πλέι-οφ

Τα πλέι-οφ στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν μια ακόμα φαεινή ιδέα των παραγόντων της χώρας μας για να μπορέσουν να βάλουν κανένα φράγκο στην τσέπη με το πρόσχημα του αυξημένου ενδιαφέροντος. Παρ’ ότι το έπαθλο είναι σχετικά σημαντικό (προκριματικά CL), τα πλέι-οφ περνούν σε μεγάλο βαθμό αδιάφορα. Οι περισσότεροι οπαδοί ασχολούνται με τις μεταγραφές και τις […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο άνθρωπος που χάθηκε στην ομίχλη

Όσοι παρακολούθησαν προχθές την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός έγιναν μάρτυρες της πιο κακιασμένης ομίχλης που έχει συναντήσει ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πως είναι δυνατόν να στερεί αυτό το φυσικό φαινόμενο από όλους εμάς το δικαίωμα να δούμε μπαλίτσα και φυσικά πως είναι δυνατόν ο επιστήμονας διαιτητής να σκέφτεται επί 30 – και βάλε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7 σχόλια σχετικά με το “Με τα μάτια του Κομπότη”

  1. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Κρίμα για τον αδερφό Κομπότη… Μπορεί να θυμίζει και να συμπεριφέρεται σαν κασερέμπορας από τον Τύρναβο και όχι σαν πρόεδρος ευρωπαϊκού φούτμπολ κλαμπ αλλά τουλάχιστον είναι ένα ειλικρινές local κουμανταδορο-λαμόγιο, που δε θυμίζει τα αντίστοιχα κουστουμαρισμένα σε Λάρισα, Ξάνθη, Περιστέρι κ.λ.π.

    Όσο για την τελέυταία αγωνιστική, όλα εδώ πληρώνονται και ξεχρεώνονται και πάμε “mykonooooos!”

    http://www.youtube.com/watch?v=7ZhXJNj6cfM

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Kαλα μην τρελαινεσαι για την Τριπολη.

    Καμια σχεση με “ομορφιες”…

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Ζόρικη η επόμενη αγωνιστική για τον Κομπότη, με το Ηρακλής-Ξάνθη. Και το Λάρισα-Λεβαδειακός πάντως δεν πάει πίσω από ‘παρελθόν’. Ούτε χρόνος δεν πέρασε από την περσινή τελευταία αγωνιστική που έστειλε στα πλέι οφ την Λάρισα.

    Δυσκολεύομαι όμως να διαλέξω ποιον εκ των Κομπότη-Πανόπουλο σιχαίνομαι περισσότερο.

    ΥΓ. Η ομιλία Πανόπουλου στο ημίχρονο πάντως δεν μου θυμίσει βουλευτή αλλά Αμερικάνικη b-movie ταινία που παίζει συνήθως στο MEGA Κυριακή μεσημέρι και καταλήγει πάντα σε happy-end, με ηρωικούς λόγους-εξομολογήσεις από τον πρωταγωνιστή μπροστά σε πολύ κόσμο.

  4. Ο/Η charlie λέει:

    ΦΟΥΝΤΟ & ΨΟΦΟ.

    για το ΥΓ2:
    μουαχαχαχαχαχαχαχχχ…

  5. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Duendes οχι και να μην ξερεις ποιον απο Πανοποπουλο – Κομπορη σιχαινεσαι περισσοτερο… Τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα, και ο Nick το εθεσε τελεια. Κριμα που την γλυτωνει και φετος η Ξανθη…

  6. Ο/Η Draculas λέει:

    Κομπότηδες υπάρχουνε και θα υπάρχουνε πάντα. Αν λείψουν αυτοί μας τελειώνει και αυτό που εμείς εδώ στην Ελλάδα ονομάζουμε “ποδόσφαιρο”
    Κι επειδή δεν αυταπατώμαι εύκολα καλύτερο από αυτό που έχουμε δεν θα φτιάξουμε που να βγάλει ο ήλιος κέρατα. Δυστυχώς αυτά είναι τα χάλια μας.

  7. Ο/Η balkou λέει:

    Και το Λάρισα-Λεβαδειακός πάντως δεν πάει πίσω από ‘παρελθόν’. Ούτε χρόνος δεν πέρασε από την περσινή τελευταία αγωνιστική που έστειλε στα πλέι οφ την Λάρισα.

    Έτσι. Πήγε στράφι μάλιστα το επικό διπλό στο ΟΑΚΑ του Άρη επί της ΑΕΚ.

    ΥΓ. Πάντως κι ο Κομπότης Χ2 το’παιζε το ματς στη Ν.Σμύρνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *