Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Νιώθει ο Μπαλοτέλι;

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει στήσει την Ίντερ άψογα και άκρως ποδοσφαιρικά (σε αντίθεση με τους εφιάλτες αρκετών από εμάς πριν το παιχνίδι) απέναντι στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, έχει περάσει στους παίκτες του το αίσθημα του “υπέρ πάντων αγώνα”, κάτι που δεν είναι και εξαιρετικά δύσκολο βέβαια για κάποιους παίκτες των Ιταλών (είμαι 101% σίγουρος ότι ο Λούσιο ακόμα και κέρλινγκ να έπαιζε, στην κρίσιμη βολή θα πετούσε τη σκούπα και θα γυάλιζε τον πάγο στα τέσσερα με τη γλώσσα του και το ίδιο του το σώμα – και απολαμβάνει το τακτικό του πάρτι απέναντι στον ντεφορμέ Γκουαρντιόλα.

1364293488_extras_noticia_foton_7_1

Σε μια φάση λίγο πριν το τέλος του αγώνα κι ενώ η Μπαρτσελόνα πιέζει για την ισοφάριση – μετατρέποντας τον Πικέ σε σέντερ φορ, αδιαφορώντας για την πολυτέλεια των τριών αλλαγών που σου επιτρέπει το άθλημα – κι όλο το γήπεδο τρώει τα νύχτια του από το άγχος, μια πάσα των Καταλανών περνάει δίπλα ακριβώς από τον Μάριο Μπαλοτέλι, που έχει μπει στο παιχνίδι λίγο πιο πριν. Αντί να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να την ανακόψει, στέλνοντας την έστω εκτός γηπέδου, ο πιτσιρικάς, που σε υπεροψία μπορεί να συγκριθεί μόνο με την Πάρις Χίλτον κι αυτό σε περίοδο που την πιάνει κρίση πλούτου, δοκιμάζει χωρίς σοβαρό λόγο και αιτία να κάνει εναέριο κοντρόλ με τακουνάκι. Η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι και φτάνει ανεμπόδιστη στον προορισμό της, ο κόσμος δυσανασχετεί έντονα αλλά δυστυχώς ο αποτυχημένος Ιταλός σκηνοθέτης δεν μας δείχνει την αντίδραση του Μουρίνιο στα τερτίπια του μικρού.

Για να καλύψω την έλλειψη εικόνας από την αντίδραση του Μουρίνιο προσπαθώ να φανταστώ την ίδια σκηνή, βάζοντας στη θέση του Πορτογάλου κάποιον άλλον:

“Ο Μπαλοτέλι κάνει τη χαζομάρα του, αψηφώντας την κρισιμότητα της στιγμής και την ηρωική προσπάθεια όλων των υπολοίπων. Ο Γιάννης Ιωαννίδης το βλέπει από τον πάγκο του. Στον εγκέφαλο του οι εκρήξεις διαδέχονται η μια την άλλη. Τα μάτια του γίνονται διπλάσια. Οι κόρες του διαστέλλονται. Πετάει το σακάκι στο χόρτο και εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας συνεχώς προς τον Μπαλοτέλι και βρίζοντας συγχρόνως. Φτάνοντας τον, τον πιάνει από το αυτί και τον σέρνει έξω, συνεχίζοντας απτόητος να εκσφενδονίζει μπινελίκια με τέτοιο ρυθμό που στο τέλος αναγκάζεται να επινοήσει δικά του για να καλύψει τα δευτερόλεπτα μέχρι την επιστροφή στον πάγκο! Ο Μπαλοτέλι εξαφανίζεται από το γήπεδο. Στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς ο Γιάννης Ιωαννίδης απαντάει χαλαρός και ατάραχος σε σχετική ερώτηση: “Μπαλοτέλι; Ποιος Μπαλοτέλι;”

Ναι διάολε, αυτή θα ήταν μια πολύ ευχάριστη και διασκεδαστική στιγμή για όλους μας.

Είναι πλέον δεδομένο ότι ένα από τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τους ιστορικούς του ποδοσφαίρου μετά από αρκετά χρόνια είναι αυτό: Ένιωθε άραγε ο Μάριο Μπαλοτέλι; Υπήρχε αίσθηση της πραγματικότητας εκεί ψηλά, στα 190 εκατοστά από το έδαφος;

“1.90; I didn’t know they stacked shit that high!” που θα σχολίαζε και ο λοχίας Hartman από το θρυλικό Full Metal Jacket.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σομπρεροματιά: Τα τέσσερα παιχνίδια της δεύτερης βδομάδας της φάσης των “16”

Την προηγούμενη Παρασκευή είχα ανεβάσει ένα κειμενάκι για τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της νοκ-άουτ φάσης των “16” του Τσάμπιονς Λιγκ και είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου πως θα ανέβαζα ακόμα ένα και για τα επόμενα τέσσερα. Δεν θα μπορούσα άλλωστε να το στερήσω αυτό από κανένα πιστό φίλο αυτού εδώ του μπλογκ. Μπορώ να καταλάβω […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο τελικός που κρίθηκε από τα γάντια

Η δεκαετία του 1970 ήταν μια αρκετά καλή περίοδος για την Ατλέτικο Μαδρίτης καθώς έφτασε τρεις φορές στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και μια φορά στον τελικό του Πρωταθλητριών. Ο τελικός αυτός είχε αρκετές ιδιαιτερότητες και άφησε μεγάλα τραύματα στους Ισπανούς. Ήταν το 1974 όταν στο Χέιζελ των Βρυξελλών οι Μαδριλένοι συναντούσαν την Μπάγερν. Η σκληροτράχηλη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7 σχόλια σχετικά με το “Νιώθει ο Μπαλοτέλι;”

  1. Ο/Η Miristis Pitogiron λέει:

    Χεχεχε αν δεν έβαζες και την κινηματογραφική πινελιά, θα έσκαγες 😛

    Άσχετο: πρόσφατα ξεκίνησα να διαβάζω και το υπόλοιπο sport24 πλην Freddou κι είδα ότι όλως τυχαίως μετά που ποστάρει το sombrero κάνα “παράξενο” video ή είδηση είτε εδώ, είτε στο twitter, τσουπ το ανεβάζουν κι αυτοί μετά από λίγο. Συνεργάζεστε ή απλά σας κλέβουν απροκάλυπτα?

  2. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Αυτό το λες εσύ! Εμείς δεν είπαμε τίποτα, εντάξει; 😛

  3. Ο/Η duendes λέει:

    🙂

    Τίποτα απ’ τα δυο. Απλά τυχαίνει να διαβάζουμε και οι δυο τα ίδια, πάνω-κάτω, ξένα ποδοσφαιρικά site.

  4. Ο/Η Buffy the DUENDES Slayer (AKA melios) λέει:

    Πάντως και ο “μεταφραστής” καλός παπάρας είναι τελικά…

    Εντάξει είσαι ο special one, αλλά να λες και ένα 19χρονό “Hijo de Puta” σε αγώνα CL, γάμησε τα και άφησε τα…

    Και μετά άλλος παπάρας και ο ματεράτζι που πάει να παίξει ξύλο με ένα 19χρόνο…

    Λογικό μετά, ο παίχτης να πετάει και την φανέλλα του…

    Πάντως και ο μικρός δεν παιζεται…Αμα διαβάσεις τις συνεντευξεις του είναι όλα τα λεφτα…

  5. Ο/Η balkou λέει:

    Σου διαφεύγουν όμως Μπάφι, τα μαμωσταυρίδια που εχει ρίξει πρώτος ο Μάριο στον Σνάιντερ όταν έχασε το κοντρόλ κάπου εκεί στο 80′. Όταν εσύ πολύ εύκολα τα ρίχνεις τα μπινελίκια σε κάποιον για κάτι ακούσιο μάλιστα, δύσκολο είναι να βρεθούν ειδικά απ’την κερκίδα 1000 νοματαίοι σαν εσένα και να στα χώσουν στην πρώτη στραβή που θα κάνεις?

  6. Ο/Η Buffy the DUENDES Slayer (AKA melios) λέει:

    balkou δεν το θυμάμαι αυτό που λές…Ίσως και να έχεις δίκαιο…Δεν θα διαφωνήσω…

    Το παλικάρι πιο πολύ γνωστός έχει γίνει απο τις παπαρίες που κάνει παρά από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες ως τώρα…

    Για μένα όσο καραγκιόζης είναι αυτός, άλλο τόσο και περισσότερο είναι ο special one και ο “παραλαβωνκουτουλάκιας”…

    Ο πιτσιρικάς, είναι ξένο σώμα εδώ και καιρό…Εσύ τον βάζεις μέσα και μετά του βρίζεις την μάνα…Απαράδεκτο για special one…Κάποτε έφτιαχνε την διάθεση στα αποδυτηρία με τραγουδάκια…Τώρα τους βρίζει τις μάνες…Επιστροφή στο νησί…Τώρα…

    Από την άλλη, ο άλλος δείχνει ότι πίσω από το ψηλό ταγγάρι με τα κροκοδείλια δάκτυλα είναι υπερασπιστής του έθνους και πάει να τον πλακώσει στα μπουνίδια…Τι να πώ…Λές και δεν μπορούσε να το κάνει στην προπόνηση..Το κάνει μετά απο μια μαγάλη νίκη της ομάδας του με πιθανή επιστροφή στον τελικό του CL 38 χρόνια μετά…Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο…

    Ο κόσμος είναι κόσμος…Όταν οι άλλοι πάνε και έρχονται, αυτός είναι ακόμα εκεί…

  7. Ο/Η duendes λέει:

    Τι ψάχνετε τώρα..
    Άλειμμα με πίσσα και πούπουλα και δέσιμο σε μια από τις ράγες του τραμ στο κέντρο του Μιλάνο, η μόνη λύση για τον Μπαλοτέλι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *