Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το καλοκαίρι των … κολλητών

Η αγωνιστική περίοδος φτάνει στο τέλος της – ομιλώ εγχωρίως – τα play offs και ο τελικός κυπέλλου μας έμειναν μόνο, οπερ σημαίνει πως έχουμε ήδη εισέλθει σε μια … εν δυνάμει μεταγραφική περίοδο που θα μας απασχολήσει επί μακρόν.

Τα πρώτα ονόματα έκαναν ήδη την εμφάνισή τους και σίγουρα η συνέχεια θα είναι πολύ … καλύτερη και «αρβυλότερη».

Αν κάτι φαίνεται πως θα κυριαρχήσει και θα φορεθεί πολύ φέτος, είναι οι κολλητοί μεγάλων παικτών που παίζουν στην Ελλάδα και που άλλο καημό δεν έχουν απ το να ψήνουν τους επιστήθιους φίλους τους να έρθουν στην Ελλάδα και στις ομαδάρες μας.

Ξεροσταλιάζει φίλοι μου πάνω απ τη τηλέφωνο ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, προκειμένου να πείσει τον Ροναλντίνιο να εγκατασταθεί μόνιμα στη Μύκονο και να πετάγεται με το ελικοπτεράκι του στην Παιανία.

Καλά ο Λέτο κι ο Γκαλέτι, δεν το συζητάω, δεν αφήνουν το Σκόκο να κοιμηθεί το βράδυ. Μόνο στο ίδιο κρεβάτι δεν αράζουν και οι 3 για να μην παρεξηγηθούν. Και δώστου αγκαλιές και σε μας να έρθεις για να πάρεις κούπες και να παίξεις Τσου Λου, όχι σ έμάς που φέτος απλά κάναμε ένα διάλλειμα και θα επανέλθουμε δριμύτεροι, ούτε στην τουαλέτα δεν αφήνουν τον θλιμένο σκόρερ να πάει μόνος του.

Μετά από τέτοια πλύση εγκεφάλου πού να βρει πρόσφορο έδαφος και ο φουκαράς ο Αδαμίδης ; Ψάχνει να βρει κι αυτός κανένα Αργεντίνο και πέφτει πάνω στον Αρτσε που τον έδιωξε απ την προπόνηση ο Ντούσαν γιατί είχε κομάρες.

Μετά είναι ο Σισέ που απ ότι φαίνεται φαγώθηκε να παίξει με την Εθνική Γαλλίας για να ψήσει όλους τους πρωτοκλασάτους τρικολόρ να έρθουν στην Πανάθα.

Και Γκογού και Μπουμσόγκ και Γκαλάς ψήνει καθημερινά ο Τσιβρίλαρος, ενώ δεν διστάζει να ρίξει και κανένα δίχτυ μέσω μέσεντζερ και στον Ζιουλί. Ετσι που το πάει ούτε το νέο μέλος της οικογένειας δεν θα προλαβαίνει να χαρεί και τη βλέπω την ξυνομούρα να ξεσκατίζει και να ζεσταίνει γάλατα όλη μέρα, διότι τι να σου κάνουν και τα 4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ούτε ένα τζοκεράκι σε εικοσαπλό τζακ πότ δεν πιάνουν.

Στην ΑΕΚ τα λεφτά δεν είναι πολλά (γιά να μη πούμε πως δεν είναι καθόλου), οπότε το ενδιαφέρον στρέφεται μοιραία σε ακριτικές σκανδιναβικές περιοχές, ενώ δεν ξέρω αν υπάρχει και πιγκουίνος – συνεργάτης – κατάσκοπος – σκάουτερ του Γκρέταρσον στη Γροιλανδία. Οι κολλητοί του Ισλανδού βεβαίως δεν είναι γνωστά ονόματα, αλλά σίγουρα θα είναι πολυσύλλαβα.

Στον ΠΑΟΚ περισσεύει το πορτογαλικό στοιχείο. Προς Θεού δεν εννοώ πως περισσευέι ο Βιερίνια! Με Σέρχιο και Σάντος είναι λογικό αυτό το καλοκαίρι να ακούσουμε ξανά σενάρια για τον Νούνουυυυυ (μεγάλη μου συμπάθεια) και άλλους αστέρες του πρόσφατου παρελθόντος μηδέ του Φίγκουυυυυ (άλλη μου μεγάλη συμπάθεια) εξαιρουμένου.

Στον Αρη το … βάμος έχει καθιερωθεί, άρα έξις δευτέρα φύσις. Η Μπόκα και η Ρίβερ παραπέουν, κατά συνέπεια μη δούμε τίποτις Γκαγιάρδους και Παλέρμους και άλλους παιδικούς ήρωες του Elaith στην Παπαναστασίου και βουλιάξουν τα τσιμέντα στο αεροδρόμιο. Τι διάολο; Δεν έχει κολλητούς ο Μασούτης, ο Αράνος kai o Εκτορας;

Για τους υπόλοιπους έχει ο Θεός.

Ούτε αυτούς θα τους αφήσει παραπονεμένους η γάτα και τα λοιπά ζωντανά των ΜΜΕ.

Καλό καλοκαίρι!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δώσε μου μεταγραφές, ελληνικό ποδόσφαιρο, Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα της Ευρώπης δεν είναι φυσικά το Ελληνικό

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε ένα ακόμα πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ με την ομαλή διεξαγωγή και της τελευταίας αγωνιστικής. Στην Ξάνθη η τοπική ομάδα πήρε την νίκη που χρειαζόταν αρκετά εύκολα, χωρίς καν να χρειαστεί αυτή τη φορά να προσευχηθεί δημόσια στα ανώτερα κλιμάκια της πίστης ο Χρήστος Πανόπουλος. Στην Βέροια η τοπική ομάδα καθυστέρησε λίγο αλλά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο μοναδικός Γιώργος Καραγκούνης

Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, γεννημένος στις 6 Μαρτίου 1977 στον Πύργο και αγωνίζεται στη θέση του μέσου στην ομάδα της Φούλαμ, γνωστός για το γεμάτο πάθος παιχνίδι του και τις ηγετικές του ικανότητες. Κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών στην εθνική Ελλάδας από τον Οκτώβριο του 2012, όταν και αγωνίστηκε για 121η φορά. Βικιπαίδεια […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Το καλοκαίρι των … κολλητών”

  1. Ο/Η Kanthar0s λέει:

    Επομένως προβλέπεται επικό πρωτάθλημα του χρόνου;

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Κράμα πριμέρας – καμπιονάτου με μπουντεσλίγκιες παραλλαγές 🙂

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν υπάρχει η φωτογραφία…

  4. Ο/Η Chris λέει:

    O Gretarson 8a psaxnei gia ton epomeno Lapona Messi. o Antwniou 8a gyrnaei tn Gallia gia olous tous prwhn die8neis gallous, panw apo’ta 30, pou einai stis transfer lists twn omadwn tous. Kai o 8rylos 8a asxolh8ei me tn J.Moreno mexri tn aygoustou opou 8a ton xasei apo ta xeria tou apo tn Dynamo Kievou, enw parallhla ta pitsirikia tou 8a mas exoun peisei apo tn proetoimasia oti fetos 8a einai h xronia tous.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *