Ο ξεχωριστός Γιοσέμπα Ετσεμπερία

  [1 Σχόλιο]

Μετά από 104 γκολ και 15 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας με τα χρώματα της Αθλέτικ Μπιλμπάο ο Γιοσέμπα Ετσεμπερία, αρχηγός, ηγετική μορφή και τρίτος σε συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου, παρέδωσε στο χθεσινό παιχνίδι με τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια το περιβραχιόνιο και αποχώρησε από την ενεργό δράση, εν μέσω συγκίνησης και αποθέωσης.

Ο 33χρονος Βάσκος επιθετικός είχε αποφασίσει το καλοκαίρι να αγωνιστεί στην τελευταία του ποδοσφαιρική σεζόν χωρίς να επιβαρύνει την ομάδα με μισθό. Τζάμπα! Λέξη μαγική και παντελώς άγνωστη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. «To όνειρο μου ήταν να παίξω στην Αθλέτικ για 15 χρόνια, που είναι σαν μια ολόκληρη ζωή. Στην τελευταία μου χρονιά σαν επαγγελματίας θέλω να παίξω χωρίς να πληρώνομαι. Αυτό είναι απλά το ‘ευχαριστώ’ για τη συμπεριφορά της ομάδας προς εμένα όλα αυτά τα χρόνια και για την αγάπη που έλαβα από τόσους πολλούς ανθρώπους».

Το ελάχιστο ποσό που απαιτούσε, σύμφωνα με τους κανόνες επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να δοθεί στον παίκτη κατατέθηκε συμβολικά από τον ίδιο στο ταμείο του ιδρύματος του συλλόγου, ενός εκ των ελάχιστων που μέχρι πρόσφατα αρνείτο να βάλει διαφήμιση στην φανέλα του και ο οποίος συνεχίζει ακόμα να επιλέγει τη διοίκηση του με απόλυτα δημοκρατική εκλογική διαδικασία μεταξύ των μελών του, στα οποία φυσικά συγκαταλέγεται και ο ίδιος ο παίκτης-οπαδός-‘σημαία’ Γιοσέμπα Ετσεμπερία.

1 Σχόλιο μέχρι τώρα

  • 1 balkou // 17 Μάιος, 2010 στις 16:27

    Απ’τις πιο συμπαθείς φιγούρες της Αθλέτικ. Κρίμα που δεν έπεσε σε κάποια καλή εποχή να πάρει τίτλο με την ομάδα της καρδιάς του!

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>