Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το αντίο του Γιοσέμπα Ετσεμπερία

Μετά από 104 γκολ και 15 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας με τα χρώματα της Αθλέτικ Μπιλμπάο ο Γιοσέμπα Ετσεμπερία, αρχηγός, ηγετική μορφή και τρίτος σε συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου, παρέδωσε στο χθεσινό παιχνίδι με τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια το περιβραχιόνιο και αποχώρησε από την ενεργό δράση, εν μέσω συγκίνησης και αποθέωσης.

Ο 33χρονος Βάσκος επιθετικός είχε αποφασίσει το καλοκαίρι να αγωνιστεί στην τελευταία του ποδοσφαιρική σεζόν χωρίς να επιβαρύνει την ομάδα με μισθό. “To όνειρο μου ήταν να παίξω στην Αθλέτικ για 15 χρόνια, που είναι σαν μια ολόκληρη ζωή. Στην τελευταία μου χρονιά σαν επαγγελματίας θέλω να παίξω χωρίς να πληρώνομαι. Αυτό είναι απλά το ‘ευχαριστώ’ για τη συμπεριφορά της ομάδας προς εμένα όλα αυτά τα χρόνια και για την αγάπη που έλαβα από τόσους πολλούς ανθρώπους”.

Το ελάχιστο ποσό που απαιτούσε, σύμφωνα με τους κανόνες επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να δοθεί στον παίκτη κατατέθηκε συμβολικά από τον ίδιο στο ταμείο του ιδρύματος του συλλόγου. Ένας από τους ελάχιστους συλλόγους που μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν χωρίς διαφήμιση στη φανέλα και ταυτόχρονα συνεχίζει ακόμα να επιλέγει τη διοίκηση του με απόλυτα δημοκρατική εκλογική διαδικασία μεταξύ των μελών του, στα οποία φυσικά συγκαταλέγεται και ο ίδιος ο παίκτης-οπαδός-σημαία Γιοσέμπα Ετσεμπερία.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μεταγραφή μετά από Απαίτηση

Έκλεισε λοιπόν νωρίς-νωρίς το μεγάλο ντιλ της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Ο Φελίπε Κουτίνιο πήγε από τη Λίβερπουλ στη Βαρκελώνη για περίπου €160Μ. Αν σας αρέσει αυτή η κίνηση και δε θέλετε κάποιος να σας χαλάσει τη διάθεση, μπορείτε να σταματήσετε την ανάγνωση εδώ. Ο γράφων από το καλοκαίρι δεν ήταν ιδιαίτερα θερμός στη μεταγραφή […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Πάθος στη Φωνή

Ο Οργανισμός Ραδιοφώνων Καταλωνίας διοργανώνει κάθε χρόνο ένα διαγωνισμό για τον καλύτερο σπίκερ των τοπικών ραδιοσταθμών. Οι συμμετοχές αποστέλλονται από τους ίδιους τους ραδιοσταθμούς στον Οργανισμό και μια κριτική επιτροπή ακούει τις περιγραφές και επιλέγει το νικητή. Στο διαγωνισμό του 2017, η κριτική επιτροπή μαγεύτηκε από έναν νεαρό σχολιαστή του Ράδιο Ουλότ, τον Πέρε Ρίμπες. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Το αντίο του Γιοσέμπα Ετσεμπερία”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    Απ’τις πιο συμπαθείς φιγούρες της Αθλέτικ. Κρίμα που δεν έπεσε σε κάποια καλή εποχή να πάρει τίτλο με την ομάδα της καρδιάς του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *