Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η υπερπροσπάθεια του Ρομάριο

romario

Στο νησί Florianopolis της Βραζιλίας, στο οποίο διεξήχθη φιλικό παιχνίδι που είχε ως στόχο οι φτωχοί Βραζιλιάνοι να δώσουν ό,τι μπορούν για τα θύματα της Αϊτής (γιατί αν δεν δώσουν οι φτωχοί για τους φτωχούς ποιος θα δώσει;), συνεχίστηκε η υπερπροσπάθεια του Ρομάριο να φτάσει τον μαγικό αριθμό των 2.000 γκολ πριν το Σύμπαν αρχίσει τη συστολή του και οι εστίες γίνουν τόσο μικρές που δεν θα χωράει η μπάλα. Ο βραχύσωμος Βραζιλιάνος σκόραρε τέσσερις φορές με την φανέλα των ‘Φίλων του Ζίκο’ οι οποίοι αντιμετώπισαν τους ‘Φίλους του Σωκράτη Κόκκαλη τους ‘Φίλους του Φαλκάο’ τους οποίους και κέρδισαν με 8-4.

Με τα τέσσερα αυτά τέρματα ο Ρομάριο έφτασε έναν… απροσδιόριστο αριθμό (λογικά κάπου ανάμεσα στο 800 και το 1200) ο οποίος θα αποσαφηνιστεί μετά θάνατον, όταν και αν θα συμφωνήσουν στο νούμερο υπερασπιστές και επικριτές του οι οποίοι μαλώνουν εδώ και χρόνια πάνω από τις ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως κάποια γκολ που σημειώθηκαν σε εφηβικά πρωταθλήματα, κάποια που μπήκαν σε τουρνουά με συμμετοχή και γυναικών στην Κόπακαμπανα, κάποια που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ την ώρα που ο Ρομάριο ήταν πεπεισμένος πως καλυπτόταν και μερικά που ούτε ο ίδιος ο Βραζιλιάνος δεν είναι σίγουρος αν πράγματι τα πέτυχε ή τα ονειρεύτηκε.

Παραβλέποντας τη γραφικότητα του όλου θέματος πάντως, θα μπορούσα να στοιχηματίσω ένα μικρό ποσό ότι ο 44χρονος Ρομάριο, με το αστείρευτο ταλέντο και την απίστευτη αίσθηση του γκολ, θα είχε για πλάκα πέντε ‘τεμάχια’ στο αργό και ατάλαντο ελληνικό πρωτάθλημα, παίζοντας μάλιστα μόνο σε όσα παιχνίδια τον βόλευαν οι ώρες και οι καιρικές συνθήκες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Θέλω διακοπές, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όταν σου λείπει η μπάλα στο εξωτερικό

Η ξενιτιά είναι δύσκολη. Είτε πας για να σπουδάσεις και σου λείπουν τα φασολάκια με τη φέτα, είτε πας για να δουλέψεις και έχεις χρήματα που πλέον δεν μπορείς να τα σκορπίσεις όπως θέλεις. Και μπορεί πολλές φορές τα πράγματα εκεί στο εξωτερικό να είναι καλύτερα, να μην κοιτάζεις πίσω, αλλά πάντα υπάρχει κάτι που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Νιγηρία, ο Κανού και το ποδόσφαιρο ως Ολυμπιακό σπορ

Σε πλήρη αντίθεση με μεγάλη μερίδα του ποδοσφαιρικού κοινού λατρεύω το Ολυμπιακό τουρνουά. Το ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό τουρνουά. Ηλικιακά μπορώ και θυμάμαι – σχεδόν τα πάντα – απ’ την Ολυμπιάδα της Ατλάντα του 1996. Είχα παρακολουθήσει και αυτή της Βαρκελώνης αλλά εκτός απ’ την Πατουλίδου, τον Πύρρο Δήμα, τους “φούριας ρόχας” και τα μαγικά της dream […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Η υπερπροσπάθεια του Ρομάριο”

  1. Ο/Η Ross λέει:

    Οταν ερθει η ωρα να φυγει απο αυτον τον κοσμο θα πει κατι του στυλ ”ελα ρε θεε 6 γκολακια μου εμειναν ακομα και αυριο θα παω με τα εγγονια μου στο παρκο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *