Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Και οι ιερείς μπορούν να κλωτσήσουν

ΒΑΤΙΚΑΝΟ (el sombrero): Ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες στην Ρώμη το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Καθολικής Εκκλησίας που έχει το καθόλου ευφάνταστο όνομα “Κύπελλο των Κληρικών”. Ο στόχος του συγκεκριμένου τουρνουά είναι να πειστεί ο κόσμος ότι και οι καθολικοί ιερείς (ή μαθητευόμενοι ιερείς) στον ελεύθερο χρόνο τους, όταν δεν χαϊδεύουν μικρά παιδάκια κηρύττουν, απολαμβάνουν τα λαϊκά σπορ με πρωταρχικό σκεπτικό βεβαίως-βεβαίως ότι πάνω απ’ όλα είναι το fair play και ο μη βίαιος συναγωνισμός. Στον τελικό της διοργάνωσης, απ’ όπου και το βίντεο (το οποίο μπορείς να δεις μόνο αν πατήσεις πάνω του και μεταφερθείς στο Youtube), το ίδρυμα ‘Μητέρα του Λυτρωτή’ – που σύμφωνα με τα κατορθώματα του τα τελευταία χρόνια είναι κάτι σαν την Μπαρτσελόνα των κληρικών, απλά χωρίς τα πρόστυχα συνθήματα κατά της Μαδρίτης στα πανηγύρια – επικράτησε του ‘Κολεγίου Βόρειας Αμερικής του Ποντίφικα’, με 1-0 κι έτσι διατήρησε τον ‘θρόνο’ του.

Στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης, εκτός από την παραπάνω φωτογραφία που απεικονίζει τους Αμερικάνους μαθητευόμενους  κληρικούς στην κερκίδα ντυμένους σαν σούπερ ήρωες – ένας Θεός ξέρει γιατί -, συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι εκτός από τις γνωστές κάρτες, οι διοργανωτές έχουν θεσπίσει και μια τρίτη, την μπλε κάρτα η οποία στέλνει τον παίκτη στον πάγκο για πέντε λεπτά! Οι θεούληδες που αποκαλούνται Άγγλοι ποδοσφαιρικοί αρθρογράφοι, αποκάλεσαν την μπλε κάρτα “το εδώλιο του κατηγορημένου”, αν και κανένας δεν μπορεί να μας πει με σιγουριά αν η ολιγόλεπτη παραμονή στον πάγκο συνοδεύεται από προσευχές και εξομολογήσεις με στόχο την άνωθεν συγχώρεση για το αμάρτημα της αντιαθλητικής συμπεριφοράς.

Η ιδέα της μπλε κάρτας έχει απασχολήσει στα σοβαρά και την FIFA, ως πρόσθετο και ενδιάμεσο μέτρο τιμωρίας ενός αντιαθλητικού παίκτη, χωρίς όμως να έχει προχωρήσει για την ώρα η εφαρμογή της σε κάποια σοβαρή διοργάνωση, ούτε καν στην Σούπερ Λιγκ. Στην Ελλάδα πάντως για σίγουρο παραδειγματισμό, θα ήταν προτιμότερο η πεντάλεπτη αποβολή του παίκτη να μην συνδυάζεται με παραμονή στον πάγκο αλλά με υποχρεωτική τοποθέτηση του μπροστά στην κερκίδα των αντιπάλων οπαδών. Πέντε λεπτά εκεί, είναι αρκετά για να συνετίσουν ακόμα και τον Γκράβεσεν.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Εκτός θέματος, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όταν ο Τέλε συνάντησε τον Γιόχαν

Το ρολόι έδειχνε σχεδόν μεσάνυχτα όταν ο Χουάν Κάρλος Λουστό αποφάσισε να αφήσει το δωμάτιο του και να κάνει μια βόλτα στο ξενοδοχείο, ελπίζοντας πως έτσι θα χαλαρώσει επιτέλους. Ο Αργεντινός διαιτητής βρισκόταν στο Τόκιο για τον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου ανάμεσα στη Σάο Πάουλο και τη Μπαρτσελόνα και το τζετ-λαγκ δεν τον άφηνε να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο (Vol. XII)

Σκανδιναβία, πιθανότατα Σουηδία Οι οπαδοί της ΓKAIΣ συναντούν αυτούς της Χέλσινμποργκ και της Κοπεγχάγης και συζητούν για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, το μέλλον του ποδοσφαίρου, τις μεταγραφές και το μάζεμα της ελιάς που φέτος πήγε καλά. Ένα ακόμα ραντεβού οπαδών για ξύλο, μνημείο ανοησίας του ανθρώπινου είδους. Κάποιοι χάνουν, κάποιοι κερδίζουν και ευτυχισμένοι όλοι νομίζουν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Και οι ιερείς μπορούν να κλωτσήσουν”

  1. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Κάνει διακρίσεις ο καλός θεούλης;;;
    Και ειδικά στο “Vatican Cup”…

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ω,ρε χλιδή. Ω,ρε μπαλάρα. Ποσο εχουνε τα Διαρκείας του Βατικανού μπρε; Διακόσες μετάνοιες και είκοσι πατερημά;

  3. Ο/Η Draculas λέει:

    Η αιματορουφήχτρα ειναι πιο πανω οχι ανωνυμος…

  4. Ο/Η Dreamdim λέει:

    https://www.youtube.com/watch?v=fKZy0qh8-fY

    Ο παπα-Μαλαχίας,ο παπα-Χάρος και ο παπα-Μπίλιας.Τους έχουμε για πλάκα τους καθολικούς,ακόμα και τώρα που έχουν Αργεντίνο Πάπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *