Κάνα δανεικό παίζει;

  [Καθόλου σχόλια]

(Σκίτσο του Αμερικάνου καρτουνίστα Barry Deutsch)

ΠΟΛΟΚΟΥΑΝΕ (ΑργεντινήΕλλάδα):
Ο Γάλλος Ντομινίκ Στρος-Καν, «οικονομικός μπαμπούλας» στο επάγγελμα, κλήθηκε από την ΦΙΦΑ να διαιτητεύσει το σημερινό κρίσιμο παιχνίδι μεταξύ της Ελλάδας και της Αργεντινής. Βοηθοί του θα είναι ένας Γερμανός τοκογλύφος που θα επιβλέπει την περιοχή της Ελλάδας κι ένας Αμερικάνος τραπεζίτης στην περιοχή της Αργεντινής. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ένας Άγγλος μπάτσος που έχει ειδικές διαταγές να προσέχει αποκλειστικά και μόνο τον Μαραντόνα, ώστε να μην κάνει οτιδήποτε που θα μπορούσε να προκαλέσει ντροπή στους σοβαροφανείς ανθρώπους επί γης. Παρατηρητής διαιτησίας στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν χρειάστηκε να οριστεί, καθώς είναι πασίγνωστο ότι η βάση του ΔΝΤ, το οποίο πληρώνει τα αεροπορικά εισιτήρια του Ντομινίκ, «είμαστε όλοι εμείς». Αντ’ αυτού ορίστηκε μια επιτροπή λογιστών οι οποίοι στο τέλος του αγώνα, και ανάλογα με το αποτέλεσμα του, θα υπολογίσουν και θα αποφασίσουν αν κάποιοι εκ των κερδισμένων πόντων απαιτούν περικοπή ή εναλλακτικά ‘πάγωμα’ μέχρι το επόμενο Μουντιάλ – αν πάμε.

Ακόμη, το κλασσικό τελετουργικό που ακολουθείται μέχρι σήμερα σε όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης θα υποστεί μερικές διορθωτικές αλλαγές για χάρη του σημερινού αγώνα. Έτσι, αφού ακουστούν οι εθνικοί ύμνοι των δυο ομάδων, ο DJ του γηπέδου θα παίξει και το «Money» των Πίνκ Φλόιντ ενώ πριν ξεκινήσουν οι κλασσικές χαιρετούρες των παικτών, θα υπάρξει ομαδικό σήκωμα του δεξιού χεριού προς την πλευρά των επισήμων, όπου θα βρίσκονται εξέχοντα μέλη του ΔΝΤ, τραπεζίτες και εισοδηματίες, και βροντόφωνη προσφώνηση του ιστορικού χαιρετισμού: «For those about to bankrupt, we salute you» υπό τους ήχους των AC/DC.

Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα

  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια...
    Συμπληρώστε την παρακατω φόρμα για να αποστείλετε ένα.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>