Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ: Αργεντινή

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ:

Κέρδισαν με την ψυχή στο στόμα το εισιτήριο για το μεγάλο τσιμπούσι της Αφρικής, αλλά αυτά είναι περασμένα-ξεχασμένα. Ένα έθνος γεμάτο βραχύσωμους, μελαχρινούς, κοντρολαρισμένους τύπους βγαλμένους από το ίδιο εργοστάσιο παραγωγής, που μετά την εφηβεία αποκτούν το προσωνύμιο ‘νέος Μαραντόνα’, ιδανικό βάρος δηλαδή για να τους κόψει τα πόδια. Βρωμάνε Λατινοαμερικανίλα  όσο κανένας άλλος γιατί έχουν και τα δυο σημαντικότερα συστατικά της σε μεγάλες ποσότητες: Είναι πιο ‘βρώμικοι’ από τους Βραζιλιάνους και πιο ταλαντούχοι από τους Ουρουγουανούς!

Μην διανοηθείς να πιστέψεις ότι κάποιος εξ αυτών είναι καλό παιδί, όσο αγγελική φάτσα κι αν έχει. Είναι όλοι αλητήριοι κι έτοιμοι να σε κλωτσήσουν από πίσω στην γάμπα, αν τους νευριάσεις – κι αυτό δεν θέλει μεγάλη προσπάθεια. Καλός Αργεντίνος ποδοσφαιριστής δεν υπάρχει! Το τελευταίο μη τσογλανάκι που έβγαλε το Μπουένος Αίρες, μάζεψε μέσα σε δάκρυα τις επιγονατίδες του και γύρισε σπίτι κλαμένο στα 6-7 του, αποφασίζοντας να σπουδάσει πυρηνική φυσική.

Το όνειρο: Να δείξουν σ’ όλο τον κόσμο ότι οι συνεχόμενες αποτυχίες των τελευταίων χρόνων δεν τους έχουν κάνει losers. Να σηκώσουν το Ζιλ Ριμέ έχοντας κερδίσει σε κάποια φάση την Βραζιλία, με τον Μέσσι να περνάει την μισή άμυνα πριν προσφέρει έτοιμο γκολ στον Μιλίτο και τον Μαραντόνα στο τέλος να κατεβάζει το παντελόνι του, σε παγκόσμια ζωντανή μετάδοση, ωρυόμενος “Ρουφήξτε το ξανά“!

Η ρεαλιστική προσέγγιση: Ο Μαραντόνα θα ψάχνεται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για το πως θα στήσει την άμυνα ρωτώντας τους συνεργάτες του γιατί τον άφησαν να μην καλέσει τον Καμπιάσο. Θα τους πετύχει στον δρόμο κάποια σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα, θα βάλει τέλος στο παραμύθι και ο Μαραντόνα θα κερδίσει με το στόμα του με το σπαθί του έναν διετή αποκλεισμό απ’ όλα τα γκαλά της FIFA.

Ποιον προσέχω; Τον 22χρονο Ντι Μαρία, γιατί είναι το νέο next big thing που μάλιστα δεν φαίνεται διατεθειμένο να προσαρμόσει το ταλέντο του στα σύγχρονα ποδοσφαιρικά στάνταρ. Α, και το παλικαράκι με το ιστορικό ’10’ στην πλάτη.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010: Οι ομάδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *