Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

“Γιατί είμαι λοκατζής”

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ (Β. ΚορέαΒραζιλία):
Υπάρχουν δυο είδη ποδοσφαιριστών στον πλανήτη Γη, το έτος 2010. Οι Βορειοκορεάτες και όλοι οι υπόλοιποι. Μπορεί να ακούγεται βαρύγδουπο αλλά είναι αλήθεια. Οι 9 εκ των 12 ‘καμικάζι’ που χρησιμοποίησε σήμερα ο Κιμ Κάτι απέναντι στην τρανή και ξακουστή Βραζιλία είναι άνθρωποι που δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να αντιληφθείς πως σκέφτονται, γιατί κοπιάζουν ή ποιες είναι οι φιλοδοξίες τους. Γιατί είναι Βορειοκορεάτες που ζούνε ακόμα στην Βόρεια Κορέα. Και η Βόρεια Κορέα φίλε μου, δεν είναι ένα συνηθισμένο μέρος σαν όλα τα άλλα.

Στα περισσότερα μέρη του κόσμου ο καλός ποδοσφαιριστής απολαμβάνει μια σχετική ανταμοιβή για το ταλέντο του. Κάποια προνόμια. Ο Βορειοκορεάτης ποδοσφαιριστής είναι ένας στερημένος άνθρωπος που απλά μοχθεί καθημερινά για την πατρίδα (προπονούμενος σε δημόσια γυμναστήρια του Γιοχάνεσμπουργκ, γιατί έτσι απαιτεί η ηγεσία), την ιδέα της και τον Κιμ τον Αρχηγό που κυβερνάει με σοφία και μπόλικη φαντασία τον τόπο του. Είναι ένας άνθρωπος που παρακαλάει στο ξενοδοχείο το αστέρι της ομάδας (και μόνιμα ξενιτεμένο στην πολιτισμένη Ιαπωνία), Jong Tae-Se, να του δώσει λίγο το Nintendo του για να παίξει Σούπερ Μάριο ή το ipod του για να ακούσει λίγη μουσική διαφορετική από τα εθνικά εμβατήρια. Είναι ένα ενήλικο παιδί που η μόνη του διασκέδαση μετά τους αγώνες και τις προπονήσεις στο δωμάτιο που καταλύει είναι το πέτρα-ψαλίδι-χαρτί με τους συμπαίκτες του! Πέτρα-ψαλίδι-χαρτί όλη σου η διασκέδαση; Το σκέφτεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο και του πέφτει το ζελέ από το κεφάλι.

Παρ’ όλα αυτά τα, σοκαριστικά για τον μέσο Ευρωπαίο, δεδομένα ο Βορειοκορεάτης δίνει και την ψυχή του για το σύνολο και για να ικανοποιήσει τον ηγέτη και τις αστείες ορέξεις του. Κι όταν αποτυγχάνει να εκτελέσει σωστά την δουλειά του, ζει με τη μόνιμη φοβία της τιμωρίας. Το βλέμμα του Κορεάτη τερματοφύλακα μετά το υπέροχο γκολ του Μαικόν λέει πολλά άλλωστε. Η σκέψη του ηγέτη Κιμ μπροστά στη βασιλική του τηλεόραση να κοιτάει απογοητευμένος τους αυλικούς και να δείχνει με τον αντίχειρα το πάτωμα, πιθανόν δεν απέχει από την πραγματικότητα όσο θα θέλαμε να απέχει.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια αδικία, μια σφαλιάρα και ένα χαμένο Μουντιάλ

Το 2010 ο τελικός κυπέλλου Αγγλίας έκρυβε μια μεγάλη ιδιαιτερότητα. Μπορεί η Τσέλσι -που ήταν και το ακλόνητο φαβορί- να μην είχε να χωρίσει πολλά με την Πόρτσμουθ (εκτός της κούπας που κατέκτησαν τελικά οι μπλε), στο μυαλό του Κέβινς-Πρινς Μπόατενγκ όμως υπήρχαν πολλά ερωτηματικά και μαζί τους αρκετά άσχημα συναισθήματα. Και δεν υπάρχει τίποτα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το ““Γιατί είμαι λοκατζής””

  1. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Επιτελους, το πρωτο παιχνίδι του Μουντιάλ που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ απόλαυσα. Και δεν ήταν εξαιτίας της Βραζιλίας.

    Θαύμασα κάθε παίκτη της Κορέας ξεχωριστά και ζήλεψα το πάθος τους. Σε όλες τις διεκδικήσεις ήταν δύο παίκτες τους για έναν Βραζιλιάνο. Όποτε χάναν έναν Βραζιλιάνο λόγω της τεχνικής του τρέχαν πίσω του σαν λυσσασμένα σκυλιά.

    Αυτή η αίσθηση του “όλα είναι δυνατά” που μου έδωσαν ήταν απλά ένα μάθημα πίστης.

    Παίκτες της Βόρειας Κορέας, σας ευχαριστώ για το σημερινό αγώνα σας!

  2. Ο/Η Ray λέει:

    Αυτή η χώρα από όπου κανείς δεν μπορεί να φύγει πριν του πέσει ο δεξίς κυνόδοντας, ή ο αριστερός δεν έχει σημασία, με έχει ιντριγκάρει πολύ. Θα γράψω ποστ για το πως ο dear leader θα πείσει τους υπηκόους του ότι η ομάδα κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελο στoν τελικό με την USA!!!

  3. Ο/Η antiopap.com λέει:

    @Ray: Κλαιω από τώρα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

  4. Ο/Η duendes λέει:

    😀
    Το μόνο εύκολο. Το σχεδιάγραμμα του βίντεο με την πορεία της ομάδας μπορεί να έχει σχεδιαστεί ήδη. Μετά τους ’16’, αποκλείουμε τους σιχαμένους Ιάπωνες, στον ημιτελικό διασύρουμε τους άπιστους Νοτιοκορεάτες και στον τελικό ξεφτιλίζουμε τις ΗΠΑ και τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με κερασάκι στην τούρτα, γκολ-πέναλτι του ηγέτη Κιμ στις καθυστερήσεις.
    Έλα, σοβαρέψου τώρα, που ρωτάς και πως γίνεται να βαρέσει πέναλτι ο ηγέτης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *