Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ: Βραζιλία


ΒΡΑΖΙΛΙΑ:

“Ένα κομματάκι ταλέντο για την Αυστρία. Ένα κομματάκι ταλέντο για την Ιρλανδία. Ένα κομματάκι ταλέντο για την Σουηδία. Δυο κομματάκια ταλέντο για την Αργεντινή. Ένα κομματάκι ταλέντο για την Κίνα. Ένα κομματάκι ταλέντο για το Σουδάν. Τρία κομμάτια ταλέντο για την Βραζιλία. Ένα κομματάκι ταλέντο για τον Καναδά. Ένα κομματάκι ταλέντο… And so the story goes…”

Λεονίντας, Γκαρίντσα, Τοστάο, Ζαιρζίνιο, ΠΕΛΕ, Βαβα, Ζίκο, Ντιντι, Ριβελίνο, Φαλκάο, Κάρλος Αλμπέρτο, Σώκρατες, Ρομάριο, Μπεμπέτο, Ριβάλντο, Ρονάλντο, Καφού, “Βραζιλιάνες στις κερκίδες”, Ροναλντίνιο, Κακά. Αν δεν μεγάλωσες με κάποια απ’ αυτά τα ονόματα κάτι δεν πήγαινε καλά με την τηλεόραση σου…

Το μεγαλύτερο περιοδεύων ποδοσφαιρικό ‘τσίρκο’ του πλανήτη που μεταμορφώνεται όμως χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία εδώ και πολλά χρόνια, από Χάρλεμ Γκλόμπτροτερς στις προπονήσεις-επιδείξεις σε σκληροτράχηλη, ουσιαστική και μεστή ομάδα στους επίσημους αγώνες πηγαίνει στην Αφρική ‘καταδικασμένη’ να πετύχει, γιατί απλά είναι η Βραζιλία. Ευλογία και κατάρα μαζί.

Το όνειρο: Το 6ο διακοσμητικό για τα ράφια της ομοσπονδίας, με ποδόσφαιρο “εδώ είναι Κοπακαμπάνα: Eγώ θα χορεύω με την μπάλα, εσύ θα κοιτάς κι όλη η υφήλιος θα χειροκροτάει”.

Η ρεαλιστική προσέγγιση: Μπορεί να φτάσει στο 6ο διακοσμητικό για τα ράφια της ομοσπονδίας, με ποδόσφαιρο “προσέχουμε τα μετόπισθεν, αφήνουμε τα πολλά ζογκλερικά για τα διαφημιστικά των χορηγών μας και περιμένουμε από τα παλικάρια μπροστά (κι από τα άμα-λάχει-παίζουμε-και-εξτρέμ-γιατί-απλά-μπορούμε ακραία μπακ) να αραδιάσουν στο χόρτο το απύθμενο ταλέντο τους”.

Ποιον προσέχω: Τα ριπλέι. Αν φιλοτιμηθούν να μας δείξουν τι μπορούν να κάνουν τα πόδια τους, μόνο σ’ αυτά μπορείς να απολαύσεις ολοκληρωτικά τι ακριβώς σκαρφίστηκε το φαντεζί μυαλό τους.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010: Οι ομάδες

1 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ: Βραζιλία”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    Αναμένω μια ομάδα κάτι μεταξύ του 94 και του 2002. “Πέθαναν” το 86, “σκότωσαν” μετά το 90 τους εαυτούς τους, αλλά δεν το λέμε πουθενά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *