Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ: Νιγηρία

ΝΙΓΗΡΙΑ:

Η χώρα του Ρασίντ Γιεκινί. Η χώρα που κάθε γυναίκα με ηλικιακό κόμπλεξ λατρεύει – κι ας μην το ξέρει. Η χώρα που ακόμα και ο Χωροχρόνος τρέμει. Γιατί κανένας δεν τον λογαριάζει. Η χώρα στην οποία σήμερα μπαίνεις στο γραφείο μετανάστευσης (με λίγες χιλιάδες Νιγηριανά νάιρα στην τσέπη) μεστός 30αρης και αύριο πετάς για την Ευρώπη με το νέο διαβατήριο σου σαν φέρελπις 20χρονος, γεμάτος ζωντάνια και φιλοδοξίες!

Οι Νιγηριανοί είναι στο μεγάλο ραντεβού για τέταρτη φορά στην ιστορία τους με μια ομάδα-αίνιγμα, που αδυνατείς να αποκαλέσεις άπειρη ή πεπειραμένη, αφού αγνοείς αν πραγματικά αποτελείται από τζόβενα ή από μεσήλικες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα Νιγηριανού, ο Ορούμα της Καβάλας, που στα επίσημα χαρτιά δηλώνεται 33αρης αλλά στην κοινή λογική φαίνεται σαν συνταξιούχος, κουρασμένος από την ζωή.

Το όνειρο: Να εκμεταλλευτούν το deja-vu του ομίλου και να φτάσουν όπως το 1994, στους ’16’ ώστε σκαρφαλώνοντας στην κατάταξη της FIFA να γίνουν η κορυφαία ομάδα της ηπείρου.

Η ρεαλιστική προσέγγιση: Ο όμιλος δεν είναι απαγορευτικός. Όταν έχεις νικήσει τον Χρόνο, δεν γίνεται να σε τρομάζουν κάτι κοντοί Ασιάτες, o Βύντρα και ο Τζιώλης.

Ποιον προσέχω: Την σύγχρονη μορφή της χώρας, τον Nwankwo Kanu ο οποίος από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου παίζει μπάλα, δηλώνοντας σήμερα 33 χρονών, αλλά δεν θα με εκπλήξει καθόλου αν στην τούρτα των γενεθλίων του βάζει περισσότερα από 40 κεράκια…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010: Οι ομάδες

2 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ: Νιγηρία”

  1. Ο/Η Nordsee λέει:

    Παίζει ο Kanu ακόμα;;;;;;

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Όχι μόνο παίζει.
    Τώρα διανύει την ..3η εφηβεία του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *