Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ: Νότια Αφρική


ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ:

Βρίσκονται στο πανηγύρι απλά και μόνο γιατί δεν γίνεται να γλεντήσεις σε ξένο σπίτι χωρίς τον οικοδεσπότη. “Εδώ δεν μπορέσαμε καν να πάμε στο Κύπελλο Εθνών της Αφρικής, που είναι στην αυλή μας με αντιπάλους σαν την Ζιμπάμπουε η οποία δεν έχει καν γήπεδα να παίξει!” όπως αναρωτιέται και ο Νοτιαφρικάνος κωμικός David Newton.

Το όνειρο: Να κάνουν μαγική πορεία-έκπληξη μέχρι τον τελικό, να κατατροπώσουν εκεί ένα ‘μεγαθήριο’ με την βοήθεια ενός ποιήματος, να παραλάβουν την κούπα από τα τρεμάμενα χέρια του Νέλσον Μαντέλα και να στείλουν τον Κλιντ Ίστγουντ για μια ακόμα φορά στις υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Η ρεαλιστική προσέγγιση: Αν δεν επέμβουν οι ..μεγάλες δυνάμεις της παγκόσμιας παράγκας, θα μας αδειάσουν γρήγορα την γωνιά και για εκδίκηση θα φυσάνε σε όλη την υπόλοιπη διοργάνωση τόσο δυνατά τις βουβουζέλες τους που ο ήχος της φωνής του Βερνίκου θα είναι ηχητικός παράδεισος για τα αυτιά μας.

Ποιον προσέχω; Φυσικά τον τιτανοτεράστιο μέσο Siphiwe Tshabalala, που μοιάζει αρκετά στο σουλούπι με τον Pienaar της Έβερτον. Γιατί αυτόν; Γιατί είναι μεγάλη παίκτουρα, που χαραμίζεται στην ζούγκλα αλλά και γιατί …τον λένε Siphiwe Tshabalala, ένα όνομα τόσο θεόπνευστο που ακόμα και η Wikipedia μπαίνει στον κόπο να σου εξηγήσει πως ακριβώς προφέρεται!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010: Οι ομάδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *