Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ: Ονδούρα


ΟΝΔΟΥΡΑ:

Πείτε την αλήθεια: Δεν θα ποντάρατε ούτε καν τα διπλά αυτοκόλλητα σας του Μουντιάλ στο αν η Ονδούρα είναι νησάκι της Καραϊβικής ή ηπειρωτική χώρα της Λατινικής Αμερικής. Και καλά θα κάνατε, γιατί δεν είναι τίποτα εκ των δυο! Η τρίτη ομάδα που στέλνει η Κεντρική και Βόρεια Αμερική (μετά τις κλασσικές Μεξικό και ΗΠΑ) μπορεί να μην έχει βαριά φανέλα και σοβαρή ποδοσφαιρική προϊστορία αλλά έχει να ντρέπεται για το γεγονός ότι συμμετείχε στον μοναδικό στην ιστορία πόλεμο που ξεκίνησε από μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Αντίπαλος της το γειτονικό Ελ Σαλβαδόρ. Ηττημένος; 3000 τουλάχιστον νεκροί κι από τις δυο πλευρές.

Το όνειρο: Στο τέλος της διοργάνωσης, τουλάχιστον 1000 άνθρωποι σ’ ολο τον πλανήτη που δεν την είχαν ακούσει ποτέ, να μπορούν να την βρούνε στον χάρτη. Όπως θα έλεγε και κάποιος σοφός ταξιδιωτικός πράκτορας: “Κάθε νέο ταξίδι ξεκινάει με το να βρεις στον χάρτη που σκατά θέλεις να πας”. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει η Google…

Ρεαλιστική προσέγγιση: Κανείς δεν ξέρει γιατί κανείς δεν την ξέρει. Έχει στον όμιλο της το φαβορί που λέγεται Ισπανία. Αλλά έχει κι ένα όμορφο deja-vu από την προηγούμενη, πρώτη και μοναδική της συμμετοχή σε Μουντιάλ το 1982 όταν είχε κρατήσει τους οικοδεσπότες Ίβηρες στο 1-1!

Ποιον προσέχω: Μπροστά στην επίθεση το παλικάρι με το 11 στην φανέλα. Για να τον βρεις, ψάξε γι’ αυτόν με το μεγαλύτερο κεφάλι. Σχεδόν σίγουρα τον έχεις ακούσει: David Suazo. 11 χρόνια στην Ευρώπη με πέρασμα και από την Ίντερ, δεν είναι άλλωστε και συνηθισμένο βιογραφικό στην μακρινή Ονδούρα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010: Οι ομάδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *