Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ: Πορτογαλία

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ:

Μπορεί στον χάρτη να την βλέπεις στην άκρη της Ευρώπης, αλλά κατά βάθος στην ψυχή οι Πορτογάλοι είναι Λατινοαμερικάνοι. Αν το παιχνίδι στραβώσει, αν το σκορ δεν είναι θετικό, αν ο αποκλεισμός χτυπήσει την πόρτα δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον υποδεχτούν πολιτισμένα και με τακτ. Θα μανουριάσουν, θα κλωτσήσουν αντιαθλητικά, θα βριστούν, θα φτύσουν, θα σπρώξουν, θα χτυπήσουν και στο τέλος, άμα λάχει, θα ρίξουν κι ένα κλάμα. Ξενέρωτα πάντως δεν θα μας αδειάσουν την γωνιά.

Το όνειρο: Να γυρίσουν σπίτι στον Ατλαντικό χωρίς να κλάψει κανένας – τουλάχιστον δημόσια.

Η ρεαλιστική προσέγγιση: Είναι πιο ταλαντούχοι από τις περισσότερες ομάδες αλλά και πιο ευέξαπτοι κι απ’ τον Νταλάρα. Αν βρεθούν σε πολύ καλή μέρα στο ματς με τους Βραζιλιάνους, ίσως απολαύσουμε ένα μεγάλο, Λατινοαμερικάνικου πνεύματος, ντέρμπι.

Ποιον προσέχω: Αν δεν σου πούμε, τον πρώην “πρώτο, δεύτερο και τρίτο καλύτερο παίκτη στον κόσμο” θα μας θεωρήσεις κολλημένους. Αλλά παίρνουμε το ρίσκο, γι’ αυτό μην χάσεις απ’ τα μάτια σου στο κέντρο τον Raul Meireles. Κάνει δουλειά το παλικάρι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010: Οι ομάδες

3 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ: Πορτογαλία”

  1. Ο/Η Rocky λέει:

    Δε νομίζω πως είναι χρονιά λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου φέτος! Ο τελικός του Champions League, απέδειξε για μία ακόμη φορά πως το ποδόσφαιρο έγινε κι αυτό, παιχνίδι προπονητών! Δύσκολες οι προβλέψεις στο στοίχημα…

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Προσωπικά θεωρούσα πάντα το Μουντιάλ πολύ δύσκολο για να το προβλέψεις και να ποντάρεις λεφτά πάνω του. Τρομερό ρίσκο με ελάχιστα δεδομένα.

    Μακάρι πάντως να μην επιβεβαιωθείς πλήρως στο ποιοι θα κυριαρχήσουν (ομάδες προπονητών).

  3. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Πολύ ψαγμένη η επιλογή του Μεϊρέλες
    Καλό μάτι 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *