Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι Βραζιλιάνοι κι οι άλλοι δύο

Λόγω υποχρεώσεων, δεν ασχοληθήκαμε με το Λιμπερταδόρες αρκετά φέτος. Κακώς, πολύ κακώς… Θα προσπαθήσουμε να επανορθώσουμε τώρα αμέσως.

Φτάσαμε στη φάση των ημιτελικών πλέον με δυο ενδιαφέροντα ζευγαριά. Στο πρώτο αντίπαλοι είναι οι Μεξικάνοι της Τσίβας Γκουανταλαχάρα και οι Χιλιανοί της Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε. Οι Μεξικάνοι φτάσανε κάπως μαϊμουδίστικα ως εδώ καθώς μπήκαν απευθείας στη φάση των 16 (δεν έπαιξαν δηλαδή στους ομίλους και πήγαν απευθείας στα νοκ-άουτ). Αυτό έγινε επειδή πέρσι οι μεξικάνικες ομάδες αποκλείστηκαν από το Λιμπερταδόρες χωρίς να παίξουν τους αγώνες τους, εξαιτίας της περιβόητης γρίπης των χοίρων. Έτσι για να χρυσωθεί κάπως το χάπι η Τσίβας μπήκε στους 16. Από εκεί και πέρα αυτό που έκανε ήταν να εκμεταλλευτεί την έδρα της. 3-0 τη Βέλεζ και στη συνέχεια έχασε 2-0 στην Αργεντινή. Κέρδισε 3-0 και την Λιμπερτάδ, αλλά στην Παραγουάη κοψοχόλιασε καθώς έχασε πάλι με 2-0.

Οι Χιλιανοί από την άλλη πέρασαν πρώτοι στον όμιλό τους με κύριους αντιπάλους τη Φλαμένγκο και την επίσης Χιλιανή Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα. Στους 16 πέρασαν σχετικά δύσκολα την Αλιάνς της Λίμα για να ξαναπετύχουν την Φλαμένγκο την οποία και κέρδισαν 2-3 μέσα στη Βραζιλία, ενώ έχασαν 1-2 στη Χιλή αλλά πήραν την πρόκριση.

Στο ιστορικό Αζτέκα λοιπόν (μια που η Τσίβας αποφάσισε να παίξει σε άλλη έδρα) οι Μεξικάνοι υποδέχτηκαν τους Χιλιανούς και στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τα καλύτερα:

Οι Μεξικάνοι χωρίς ούτε έναν ξένο στην 11αδα τους (και με τον παλιό στόχο του ΠΑΟΚ Αντόλφο Μπαουτίστα βασικό) αυτή τη φορά δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους. Η “Ου” που ξεκίνησε με 2 Αργεντίνους και 2 Ουρουγουανούς στην 11αδα τους (ένας εξ αυτών ο Βικτορίνο που έκανε πολύ καλό Μουντιάλ με την Ουρουγουάη) εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στην άμυνα και έκανε το 0-1. Η Γκουανταλαχάρα πίεσε, έκανε φάσεις, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει σε 1-1. Το ζευγάρι παραμένει ανοιχτό, αλλά οι Χιλιανοί πλέον έχουν το πάνω χέρι καθώς η Τσίβας χάνει αρκετή δύναμη στα εκτός έδρας ματς.

Στο άλλο ζευγάρι έχουμε βραζιλιάνικο εμφύλιο. Η Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε (με την οποία έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές, μια που είναι σταθερά σε υψηλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι και ομάδα που δεν δέχεται την ήττα εύκολα, αλλά ούτε και το θεάτρο) αντιμετωπίζει την Σάο Πάολο (με τους περίεργους οπαδούς). Η Ίντερ πέρασε πρώτη από τον όμιλό της με αντιπάλους την Έμελεκ, τη Σέρο (του Νταντόμο της ΑΕΚ) και την Ντεπορτίβο Κίτο. Δεινοπάθησε από την μικρούλα Μπάνφιλντ του Μπατιόν από την οποία έχασε 3-1 στο Μπουένος Άιρες, αλλά με 2-0 στο Πόρτο Αλέγκρε προκρίθηκε. Στη συνέχεια αντιμετωπίσε την κάτοχο του θεσμού Εστουδιάντες (με την οποία παίζουν αρκετά συχνά). Την κέρδισε 1-0 στη Βραζιλία, αλλά βρέθηκε στο 20′ της ρεβάνς να χάνει με 2-0 στην Αργεντινή. Τελικά με γκολ στο τέλος έκανε το 2-1 και πήρε τεράστια πρόκριση.

Η Σάο Πάολο από την άλλη βγήκε κι αυτή πρώτη στον όμιλό της με Όνσε Κάλντας, Μοντερέι και Νασιονάλ. Στους 16 αντιμετώπισε την περουβιανή Ουνιβερσιτάριο και έφτυσε αίμα. 0-0 και στα δυο ματς και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτυ. Εκεί ο τεράστιος Ροζέριο Σένι, ο 37χρονος τερματοφύλακας της ομάδας που αγωνίζεται εκεί από 1992 πρωταγωνιστεί και δίνει την πρόκριση στην ομάδα. Πρώτος βραζιλιάνικος εμφύλιος με την Κρουζέιρο και άνετη πρόκριση με δυο νίκες με 2-0. Ο δεύτερος εμφύλιος αυτός με την Ιντερνασιονάλ:

Μπροστά σε 40.000 οπαδούς της η Ίντερ πίεσε και έχασε φάσεις. Με κορυφαίους τους Ντ’ Αλεσάντρο και Σάντρο είχε την κατοχή απέναντι σε μια Σάο Πάολο που δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο και στηρίχτηκε στον Ροζέριο Σένι (προσέχουμε ότι φοράει το 01 και όχι το 1) που έμοιαζε ανίκητος. Τελικά οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 1-0 και αυτό το ισχνό προβάδισμα θα πρέπει να διατηρήσουν στο Μορουμπί. Προσωπικά πιστεύω ότι έχει καλύτερη ομάδα, αλλά θα έπρεπε να είχε καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς. Τώρα πλέον θα πρέπει να παλέψει πολύ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το πιο σημαντικό πέναλτι στην ιστορία της Αργεντινής

9 Δεκεμβρίου 1962. Το Μπομπονέρα του Μπουένος Άιρες υποδέχεται ακόμα ένα σούπερ κλάσικο. Η Μπόκα περιμένει με άγριες διαθέσεις τη Ρίβερ Πλέιτ σε ένα ματς υψίστης σημασίας μια που κατά πάσα πιθανότητα θα έκρινε και τον τίτλο. Οι δυο μισητοί εχθροί ισόβαθμοι στους 39 βαθμούς και σε περίπτωση ισοβαθμίας (πάρτε ανάσα) το πρωτάθλημα δεν το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από το ύψος στο βάθος

Μέσα στα βίντεο που κυκλοφόρησαν πολύ αυτές τις μέρες μετά το ντέρμπι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ ήταν και ένα με κάποιον σπίκερ με ελαφρώς κόκκινα γυαλιά να περιγράφει τα γκολ του ΠΑΟ θυμίζοντας στιγμές βγαλμένες από τον Επιτάφιο την στιγμή που αποφεύγεις την γιαγιά από πίσω σου που είναι έτοιμη να σου βάλει μπουρλότο με το κερί διαμέτρου […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7 σχόλια σχετικά με το “Οι Βραζιλιάνοι κι οι άλλοι δύο”

  1. Ο/Η bhoy λέει:

    Μιας και θα σου είναι πολύ πιο εύκολο,η Τσίβας έχει κανάν διεθνή Μεξικάνο;

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    O τερματοφύλακας ήταν στην αποστολή, ο Μπαουτίστα επίσης, ο Μαγκαγιόν κι ο Μεντίνα. Νομίζω Μπαουτίστα και Μαγκαγιόν έπαιξαν κιόλας.
    Επίσης ήταν κι ο Ερνάντες o νεαρός που πήρε η Μάνστεστερ κι αυτός έπαιζε στην Τσίβας.

  3. Ο/Η ΠιΖήτα λέει:

    Παληκάρια μπράβο για την ανάρτηση,τέτοιες μέρες κιόλας…
    Καθότι είστε και μερακλήδες,δείτε και εδώ: http://www.concacafchampions.com/page/CL/Schedule/0,,12856,00.html

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Ωραίος. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τη διοργάνωση, απλά γνωρίζω την ύπαρξή της…

  5. Ο/Η charlie λέει:

    Καμία σχέση βέβαια το επίπεδο του Λιμπερταδόρες με αυτό του ΤΣΟΥ ΛΟΥ Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής…

  6. Ο/Η ΠιΖήτα λέει:

    Eγώ απλώς το παρέθεσα ως ένα ακόμη στοιχείο εξωτικότητας {sic!} και βεβαίως βεβαίως ως μια ακόμη ρεπορταζιακή πηγή εν μέσω θέρους…

  7. Ο/Η charlie λέει:

    OK, κουβέντα γίνεται. Όσο για πηγή ρεπορτάζ, χτες άρχισε και το Κόπα Σουνταμερικάνα (το αντίστοιχο Γιουρόπα της Ν. Αμερικής) που έχει πολύ ενδιαφέρον οπότε φαντάζομαι θα έχουν υλικό κι από κει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *