Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ας παίξουμε στην Σκωτία…

Οι τραγελαφικές καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν τελειωμό. Το ΟΑΚΑ, το και καλά στολίδι του ελληνικού αθλητισμού που συντηρείται τα τελευταία χρόνια από τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟ δεν μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες. Ναι… Πρώτα γέμισε τρύπες λες και το έφαγε γιγάντιος σκόρος.

Αυτό ανησύχησε τους αρμόδιους, όχι φυσικά γιατί νοιάζονται για τις δυο ΠΑΕ, αλλά γιατί υπάρχει και το πανηγύρι του Μπόνο και της παρέας του το Σάββατο που μας έρχεται. Έτσι, με… απευθείας ανάθεση τα έργα ανέλαβε εταιρεία παναθηναϊκών συμφερόντων που φρόντισε σε χρόνο ρεκόρ (όπως έλεγαν τα ρεπορτάζ) να ετοιμάσει το γήπεδο και έτσι να παίξουν σερί ΑΕΚ, ΠΑΟ και ο Δι Ετζ την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο ΠΑΟ δεν κρατιόταν να παίξει μπροστά στον κόσμο του (την ώρα που η ΑΕΚ αναγκαζόταν να τραβηχτεί στην Καλλιθέα για ένα φιλικό παρωδία στο οποίο έχασε την εσωτερική της ηρεμία, τον Γκέντσογλου με τραυματισμό και αρκετά κέρδη από ένα πιθανό φιλικό στο ΟΑΚΑ) και αποφάσισε με τις παραινέσεις της τριφυλλοεταιρείας να παίξει εκεί το φιλικό, κερδίζοντας 20.000 οπαδούς και χάνοντας τον Σισέ, μια που το γήπεδο δεν ήταν έτοιμο.

Τώρα άλλοι λένε ότι φταίει το ΟΑΚΑ και το πότισμα, άλλοι ότι φταίει η εταιρεία κ.ο.κ., αλλά το θέμα δεν αλλάζει. Το ΟΑΚΑ δεν κάνει για αγώνα και η  ΑΕΚ αναγκάζεται να δώσει ευρωπαϊκό αγώνα χωρίς να ξέρει πού θα παίξει, μόλις τρεις μέρες πριν το παιχνίδι. Εδώ το φιάσκο συνεχίζεται. Ο Ολυμπιακός αρνείται να δώσει το Καραϊσκάκη, εκτός κι αν γίνει χωρίς οπαδούς το ματς, η προσφυγομάνα πατατακιοφάγα Νέα Σμύρνη ασχολείται κυρίως με το σφράγισμα επιταγών, η ΑΕΚτζήδικη Ριζούπολη από ότι λέγεται έχει χορτάρι επιπέδου ΟΑΚΑ και το Περιστέρι δεν χωράει ούτε καν τα διαρκείας. Κάπου εκεί φαίνεται να βρίσκεται η λύση της Λεωφόρου (ο ΠΑΟ δεν είναι κορόιδο σαν την ΑΕΚ να την γκρεμίσει), αλλά ο ΠΑΟ που εν μέρει ευθύνεται για την κατάσταση δείχνοντας το φιλάνθρωπο πνεύμα του αρνείται να την παραχωρήσει μήπως και χαλάσει το χορτάρι εκεί αν γίνουν 2 ματς σε 2 μέρες. Άγνωστο βέβαια γιατί τώρα δεν αλλάζει μέρα το ματς με την Ξάνθη, αφού εξ όσων γνωρίζω ο Άνταμ Κλέιτον δεν θα παίξει κι εκεί μουσική.

Έτσι λοιπόν, αυτή την στιγμή (και το τονίζω αυτό, μια που στο μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα κανείς δεν ξέρει) η εκπληκτική λύση είναι το γήπεδο του Ατρομήτου. Ένα γήπεδο υπερβολικά μικρό για τις ανάγκες του αγώνα. Αν από σπόντα βέβαια η ΑΕΚ έπαιζε προκριματικό για το Τσου Λου το πιθανότερο θα ήταν να παιζόταν σε άλλη χώρα το παιχνίδια, μια που δεν θα βρισκόταν στάδιο κατάλληλο. Είναι τυχερή η ΑΕΚ που κέρδισε 0-1 και φαίνεται να έχει καθαρίσει την πρόκριση. Οικονομικά βέβαια δεν το συζητάμε. Δεν χωράνε ούτε καν τα διαρκείας και ήδη έχουν πωληθεί εισιτήρια σε ανθρώπους που δεν θα μπορούν να μπουν. Τα διαφυγόντα κέρδη μιας ΑΕΚ που δεν έχει μαντίλι να κλάψει, ποιος θα τα πληρώσει άραγε;

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Europa League, ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πως είπαμε είναι το ‘πελάτες’ στα Ισπανικά;

10 σχόλια που προέκυψαν στο twitter μας από την παρακολούθηση του αγώνα Λεβάντε – Ολυμπιακός, που ξεκίνησε με ένα αθώο αστείο για το όνομα του Χοσέ Χολέμπας το οποίο και αποδείχτηκε προφητικό από μια οπτική την οποία δεν περιμέναμε. 29 κατασκευαστές λογοπαίγνιων στα αθλητικά ΜΜΕ παρακαλάνε απόψε για ένα γκολ Χολέμπας ώστε να γράψουν επιτέλους το “Έρωτας στα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Βίνι Τζόουνς δεν κάνει διακρίσεις

Το καλοκαίρι του 1989 ο Βίνι Τζόουνς αποχαιρετούσε την πρώτη κατηγορία της Αγγλίας και την ‘τρελή συμμορία’ της Γουίμπλεντον για να δοκιμάσει την ποιότητα του χόρτου του Έλαντ Ρόουντ και την ανθεκτικότητα των ποδιών της δεύτερης κατηγορίας, στην οποία αγωνιζόταν τότε η Λιντς. Πριν καν κλείσει ένα τρίμηνο στην νέα του ομάδα, ένα ηλιόλουστο μεσημέρι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

22 σχόλια σχετικά με το “Ας παίξουμε στην Σκωτία…”

  1. Ο/Η Dimitris λέει:

    Διαβασα την τοποθέτηση του Elaith και έχω ορισμένες απορίες:

    Την ΑΕΚ την ενδιέφερε να είναι καλό το χορτάρι του ΟΑΚΑ; Tι έκανε για αυτο, μια που το γήπεδο από πέρσι έχει πρόβλημα; Μηπως η ΑΕΚ κρύφτηκε πίσω από αυτή την εταιρεία που με εξοδα του Παναθηναικού ανελαβε να φτιάξει (ανεπιτυχώς όπως απεδείχθη) τον χλοοτάπητα; Και ο Παναθηναικός έχει κόστος από αυτήν την εξέλιξη, όμως το πάλεψε, αν και την πάτησε και ο ιδιος. Δεν περίμενε όμως να αποφασίσει το ελληνικό κράτος, στο οποιο ανήκει το ΟΑΚΑ, πότε θα φτιαχτεί ο χλοοτάπητας. Η ΑΕΚ λοιπόν συναίνεσε στη λυση που πρότεινε ο Παναθηναϊκός, ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ. Μόνη της, δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα και δεν πρότεινε τίποτα. Αρα, τι ρέστα να ζητήσει; Το μόνο που μπορεί ισως να κάνει, είναι να προσφύγει εναντίον της διοίκησης του ΟΑΚΑ, με τη λογική ότι: Κύριοι σας σκάω το νοίκι, οφείλετε να έχετε καλοσυντηρημένο το χόρτο. Δεν βλέπω τι άλλο μπορεί να γίνει.

    Η προσφυγομάνα Νέα Σμύρνη μπορεί να τρώει τα πατατακια της, έχει ομως λαμβάνειν χρήματα από την ΑΕΚ και η ΑΕΚ την έχει αφήσει στο περίμενε. Και την επιταγή θα την σφραγίσει και το γήπεδο δεν θα δώσει, στη διακριτική της ευχέρεια ειναι. Η ΑΕΚ χρωστάει στη Νέα Σμύρνη προς το παρόν και όχι το αντίθετο. Επομένως, τι στάση όφειλε να κρατήσει η Νέα Σμύρνη; Με την οποία πέρσι μάλιστα άνοιξε και μέτωπο για το “ποιος είναι πιο προσφυγική ομάδα από τον άλλο”. Δηλαδή τι έγινε, ξαφνικά ποντάρουμε στην προσφυγική αλληλεγγύη;

    Ο Ολυμπιακός γιατί να δώσει το Καραϊσκάκη με κόσμο; Αν το κάνουν καλοκαιρινό τα καλόπαιδα της ΑΕΚ, ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα; Η ΑΕΚ; Με τι χρήματα και πότε;

    Στο Περιστέρι το ματς και να λέμε και ευχαριστώ που θα βρεθεί έδρα εντός Αθήνας, αλλιώς πηγαίναμε για Παγκρήτιο, Πανθεσσαλικό και ένας Θεός ξέρει που. Από το ελληνικό άρπα – κόλλα που στηλιτεύεται (και συμφωνώ φυσικά με το κείμενο του Elaith), δεν εξαιρείται ουτε η ΑΕΚ ούτε η διοίκηση της. Απλά, σε σχέση με τους άλλους (πχ.Παναθηναϊκός), δεν έχει νύχια (πχ.γήπεδο Λεωφόρου) να ξυστεί και περιμένει έναν άλλο (γήπεδο να είναι και όπου να είναι)να την ξύσει. Ας οψεται ο demolition man Granitsas…

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    1. Το πρόβλημα ΔΕΝ ήταν το χορτάρι του ΟΑΚΑ. Το πρόβλήμα ήταν ότι άνοιξαν τεράστιες ΤΡΥΠΕΣ γιατί τα τελάρα της βάσης του χλοοτάπητα υποχώρησαν με αποτέλεσμα χορτάρι και έδαφος να βουλιάξουν. Συνεπώς δεν υφίσταται θέμα κακής ποιότητας αγωνιστικού χώρου, αλλά καθίζηση η οποία συνέβη μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

    2. Εξ όσων γνωρίζω ΠΑΟ και ΑΕΚ αποφάσισαν να καλύψουν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ τα έξοδα για την ανακατασκευή του ΟΑΚΑ. Υπάρχουν δηλώσεις του προέδρου της ΑΕΚ.

    3. Η ΑΕΚ ΔΕΝ ζήτησε το γήπεδο της Νέας Σμύρνης από ότι γνωρίζω και πολύ καλά έκανε. Δεν είπα κάπου ότι θα έπρεπε ο Πανιώνιος να δεχτεί, γιατί πολύ απλά καλώς έπραξε η ΑΕΚ και δεν το ζήτησε. Ο Πανιώνιος πληρώνεται κανονικά και οι κινήσεις εντυπωσιασμού με τις επιταγές είναι κινήσεις λαϊκισμού από τον σύλλογο που έχει τα διάφορα “προσφυγομετρικά” συμπλέγματα.

    4. Ο Ολυμπιακός καλώς δεν δίνει το γήπεδό αφού έτσι κρίνει. Άλλωστε δεν δανείζεις κάτι που σου χάρισαν.

    5. Η ΑΕΚ είχε ΗΔΗ δηλώσει το Πανθεσσαλικό ΠΡΙΝ ακόμα γίνει η κλήρωση για το Γιουρόπα πολύ απλά επειδή από ότι φαινόταν ότι το ΟΑΚΑ δεν θα είναι έτοιμο. Δυστυχώς πήρε διαβεβαιώσεις ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο και την πάτησε. Δυστυχώς τώρα πλέον είναι πολύ αργά να αλλάξει πόλη το γήπεδο, αλλιώς θα γινόταν στον Βόλο.

    Στο συγκεκριμένο θέμα η διοίκηση της ΑΕΚ δεν έχει ΚΑΜΙΑ ευθύνη και πολύ θα κάνει να διεκδικήσει διαφυγόντα κέρδη από τους υπεύθυνους αυτής της ξεφτίλας.

    Να υπενθυμίσω εδώ ότι η ΑΕΚ έχει ξαναπαίξει στην Λεωφόρο ευρωπαϊκούς αγώνες και φυσικά δεν είχε αρνηθεί στον ΠΑΟ να παίξει αγώνα ομίλων ΤσουΛου με την Διναμό Κιέβου (νομίζω λόγω της συναυλίας των Ρόλινγκ Στόουνς στο ΟΑΚΑ ή κάτι τέτοιο).

  3. Ο/Η Dimitris λέει:

    Για το 1. σωστός. Ετσι ειναι, οπως τα γραφεις, αλλα το πρόβλημα είναι πρόβλημα.

    Για το 2. εγω ξέρω ότι μόνο ο Παναθηναϊκός πήρε πρωτοβουλία και πρότεινε μια εταιρεία, με δικά του εξοδα. Απετυχε η προσπαθεια, αν θες με ευθυνη του Παναθηναικου. Υπάρχει πάλι πρόβλημα, ευθύνεται ο Παναθηναικος, προσπάθησε όμως να λύσει ένα άλλο.

    Για το 3. αν δεν ζήτησε η ΑΕΚ το γήπεδο, προς τι η αναφορά; Αν πληρώνεται κανονικά ο Πανιώνιος, τότε πώς σφραγίζει την επιταγή; Από μόνος του; Μήπως για να σφραγιστεί μια επιταγή πρέπει να υπάρχει λόγος; Παντως, πέρσι, διαπιστωσα εναν ηλιθιο πόλεμο μεταξυ δυο ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ομαδων. Με εκατερωθεν κορωνες.

    Για το 4. Προφανώς καλά κάνει επειδή έτσι κρίνει.

    Για το 5. Μηπως λοιπόν η διοίκηση έπρεπε να παραμείνει στην αρχική θέση της και να μην αρκεστεί σε διαβεβαιώσεις;

    Δεν διαφωνουμε επί της ουσιας. Μια αλλη προσέγγιση κάνω στο θέμα. Οι διοικήσεις οφείλουν να προβλέπουν και να δίνουν λύσεις. Οποτε, εχω επιφυλαξεις για την στάση της ΑΕΚ που απλα παρακολουθούσε της εξελιξεις.

    ΥΓ. Πράγματι, θυμαμαι ενα ματς του Παναθηναικου με τη Διναμο Κιεβου στη Φιλαδέλφεια. Τοτε η ΑΕΚ ήταν ισχυρή. Ειχε γήπεδο και τη δυνατότητα να διευκολύνει οποιον έκρινε ότι επρεπε. Τώρα, περιμένει από άλλους να την διευκολυνουν. Πάλι στον Γρανιτσα γυρνάει το θέμα…

  4. Ο/Η nikolasl arsenal λέει:

    1. Η ΑΕΚ δεν έχει καμία ευθύνη για το θέμα και αν κινηθεί δικαστικά κερδίζει για διαφυγόντα κέρδη.

    2. Ας κάνει συμφωνία με τον Πανιώνιο να γίνει το παιχνίδι στην πλατεία και να δεσμευτούν τα έσοδα για αποπληρωμή του Πανιωνίου. Η ΑΕΚ θα βγει κερδισμένη.

    3. Δικαιολογημένα ο ΠΑΟ δεν δίνει την Λεωφόρο αφού θα έρθουν συνεχόμενα τα παιχνίδια. Αλλά ρε παιδιά η Λεωφόρος δεν είναι και χαλί, θα έχει και αυτή τα χάλια της για να αντέξει 2 συνεχόμενα παιχνίδια.

    3. Σίγουρα ο Ολυμπιακός ότι του χαρίζουν δεν το δανείζει

  5. Ο/Η Dimitris λέει:

    Στη Λεωφόρο όμως ο ΠΑΟ θα μπορούσε να παίξει την Κυριακή και όχι την Παρασκευή. Πέμπτη η ΑΕΚ, Κυριακή ο ΠΑΟ ή έστω Σάββατο. Κουτσά στραβα, θα βολευονταν όλοι. Αλλά, δική του είναι η Λεωφόρος, ουτε αυτός δανείζει. Αν και εδώ πρέπει να μπλέκουν και τα τηλεοπτικα της Σούπερ Λιγκας.

  6. Ο/Η nikolasl arsenal λέει:

    Ποια μέρα θα παίξει ο ΠΑΟ είναι θέμα της Σούπερ Λίγκας. Ας αναλάβει να αλλάξει μέρα στους αγώνες να λυθεί και το πρόβλημα. Αυτοί όμως δεν μπορούν να λύσουν τα δικά τους με αυτό θα ασχοληθούν;

  7. Ο/Η charlie λέει:

    Τραγελαφική κατάσταση…

    Δεν υπάρχει καμία ευθύνη της ΑΕΚ στο θέμα του ΟΑΚΑ. Όπως δεν υπάρχει και καμία ευθύνη του ΠΑΟ. Προσφέρθηκε να δώσει λύση με την άμεση (λόγω του ότι έχει και ρευστό διαθέσιμο) ανάθεση (γιατί αλλιώς ακόμα θα το κοιτούσαν οι… διοικητικοί του ΟΑΚΑ το χορτάρι) και πολύ καλώς έπραξε. Η ΑΕΚ συμφώνησε και θα συνδράμει οικονομικά στα έξοδα (όταν αρχίσουν οι αγώνες και πάρει κανένα φράγκο γιατί τώρα είναι “στεγνή”).

    Από κει και πέρα τα τομάρια που λέγονται διοίκηση του ΟΑΚΑ για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ το ΟΑΚΑ. Είναι σαφές σε όποιον το επισκέπτεται συχνά μετά τους Ο.Α. του ’04 ότι ΠΑΡΑ την συνεχή παρουσία της ΑΕΚ και εδώ και κάποια χρόνια και του ΠΑΟ, το στάδιο έχει ρημάξει, ενώ και το χόρτο έχει αφεθεί στη μοίρα του πάνω από μία φορά. Θυμίζω ότι και πέρσι το αλλάξανε με πρωτοβουλία των ομάδων.
    Δλδ με τόσα χρήματα που παίρνει η διοίκηση, από τα ενοίκια, δεν μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση του αγ. χώρου;;; Είναι δυνατόν;;;;

    Ήρθε λέει αυτή η εταιρεία να κάνει τις εργασίες. ΟΚ. Από το στάδιο δεν υπήρχε ΚΑΝΕΙΣ να επιβλέπει;;; Να εξετάσει αν αυτά που γίνονται είναι ΟΚ. Στο κάτω-κάτω το χόρτο στο ΟΑΚΑ θα ανήκει, όχι στην εταιρεία που το έβαλε, ούτε στους ΠΑΟ και ΑΕΚ.Και αφήσανε απότιστο το χόρτο με 35 και 40 βαθμούς και περιμένανε να μην έχει θέμα;;;
    Ότι και να έλεγε η εταιρεία (που προφανώς έκανε κάποιο-α λάθη) θα έπρεπε να επέμβει η διοίκηση ΕΓΚΑΙΡΩΣ και να πει τι πρέπει να γίνει. Διότι τα κλειδιά του σταδίου αυτή τα έχει. Αλλά αυτοί ήταν αλλού (και δεν είναι η πρώτη φορά). Το μόνο που τους νοιάζει είναι να εισπράττουν τα ενοίκια από τα ματς και τις συναυλίες. Κανονικά θα έπρεπε να προσέχουν και λίγο τους σταθερούς ενοικιαστές (ΑΕΚ και ΠΑΟ) από τους οποίους εισπράττουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ € κάθε χρόνο.

    Όσο για το θέμα των άλλων γηπέδων:
    Ο ΠΑΟ είναι κάπως δικαιολογημένος διότι παίζει κι αυτός ματς σε λιγότερο από 24 ώρες. Βέβαια εδώ θα μπορούσε να επέμβει η Σουφρολίγκα (…) και να ορίσει το ματς Σάββατο/Κυριακή ώστε να διευκολύνει τα πράγματα.

    Με τον Πανιώνιο δεν έχει ανοίξει ΚΑΜΙΑ ΑΕΚ κόντρα για το ποιος είναι προσφυγικό σωματείο, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν βλακώδες: είναι προφανές ότι είναι και τα 2. Αντίθετα ο Πανιώνιος δια επισήμων φωνών του έκανε αυτήν την κατάπτυστη διάκριση, φιλοξένησε και φωτογραφίες από την μικρασιατική καταστροφή στο επίσημο σάιτ του με άθλιο σχολιασμό (δήθεν χιουμοριστικό) κτλ… Αυτό για να μην μπλέκουμε τα ξεκάθαρα πράγματα.
    Αν αρνήθηκε να δώσει το γήπεδο, φανερώνει μια απίθανη βλακεία: αν χρωστάει χρήμα η ΑΕΚ θα μπορούσε να το ζητήσει άμεσα από κει, ούτως ή άλλως τα γήπεδα νοικιάζονται, δεν είναι τζάμπα τίποτα.

    Για τον Ολυμπιακό δεν έχω λόγια, συμπεριφέρεται σταθερά σαν ένα κακομαθημένο και ενοχλητικό μοναχοπαίδι που σκούζει μήπως και δανείσει τα παιχνίδια του για λίγο σε κάποιο άλλο παιδάκι “γιατί είναι δικά του και τα θέλει”.
    Σε ένα γήπεδο που δεν του ανήκει, που του έχει παραχωρηθεί για κάποια χρόνια (μην θυμηθούμε πάλι πως…) συμπεριφέρεται λες και είναι κανά τέμενος που δεν πρέπει να μαγαρίσουν οι άπιστοι. Γελοία στάση να μην διευκολύνει ομάδες, να μην φιλοξενεί κανέναν κτλ…
    Γενικότερα η έλλειψη στοιχειώδους διευκόλυνσης είναι

    *Να θυμίσω ότι η ΑΕΚ έχει παραχωρήσει το γήπεδό της (όταν είχε δικό της) για παιχνίδια άλλων ομάδων πολλές φορές χωρίς να κάνει τσιριμόνιες. Και ο ΟΣΦΠ έχει παίξει και ο ΠΑΟ και ο Απόλλωνας κτλ…
    Επίσης έχει πάει να παίξει και στην Ριζούπολη και στη Λεωφόρο και στη Ν. Σμύρνη και στο (παλιό, όταν δεν ήταν τσιφλίκι) Καραΐσκάκη ως γηπεδούχος χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα (επειδή ακούω διάφορα αβάσιμα περί ζημιών κτλ…)

    Στοιχειώδης διευκόλυνση για ένα θέμα που δεν υπάρχει ανταγωνισμός (να παίξει ο άλλος το ευρωπαϊκό του ματς) και δεν επηρεάζει τα μεταξύ τους εδώ, δεν θα έβλαπτε νομίζω.

  8. Ο/Η Dimitris λέει:

    Τσάρλι έχεις δίκιο στο πρώτο κομμάτι του σχολίου σου, συμφωνώ σε όλα.

    Στα των άλλων ομάδων, έχω ενστάσεις.

    Εν τάχει:

    Δεν εξετάζουμε ποιος φταίει στην ηλιθια κοντρα ΑΕΚ – Πανιωνιου που τελευταία προέκυψε. Ας πούμε ο Πανιώνιος. Η κοντρα υπαρχει ομως. Αν μάλιστα οφείλει χρήματα η ΑΕΚ και σφραγιζονται επιταγές, οπως διαβάζουμε παντου, τι θα περίμενες εσύ; Παραπάνω διάβασα να γινοταν εκει το ματς και να δεσμευτούν τα έσοδα ωστε να καλυφθει η οφειλη της ΑΕΚ. Σωστό το βρισκω, δεν ξερω γιατί δεν εγινε (εφοσον υπάρχει τετοια δυνατοτητα).

    Παναθηναϊκός. Κοιτάζει την πάρτη του. Δεν τον ενδιαφέρει τιποτα αλλο. Δεν ειναι ωραιο, όμως δεν μπορει κανείς να του πει τιποτα.

    Ολυμπιακος: Το ιδιο και επιπλέον: Δινει γήπεδο, δεν θέλει κόσμο στις εξεδρες. Για δικους του λογους. Αλλωστε, ολοι ξέρουμε οτι το παλιο Καραϊσκακη με το καινουριο έχουν τεράστιες διαφορές. Τοτε ο Ολυμπιακος το νοικιαζε οπως συμβαίνει με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τωρα έχει παραχωρηθει η χρήση. Παντού υπάρχουν διακριτικα του ΟΣΦΠ, υπαρχουν καταστήματα, μουσεια, δεν ξερω και εγώ τι αλλο (αλλωστε 2 φορές εχω παει σε ματς της Εθνικης, ας μπει ενας οπαδος του ΟΣΦΠ να τα γραψει). Αντιλαμβάνομαι λοιπόν τι φοβουνται στον Ολυμπιακο και λένε “χωρίς κοσμο”. Δεν μπορούν να βασιστούν στο “τι έγινε παλιά”. Σε πιο αθώες εποχές αν θες.

    Σουπερ Λιγκα: Η ΑΕΚ ειναι μέλος της και θα έπρεπε να τη διευκολύνουν. Αντ’ αυτου, το παίζουν τουρίστες. Ντροπή.

  9. Ο/Η HitMan λέει:

    Πως λένε κάποιοι ότι η ΑΕΚ άφησε τον ΠΑΟ μόνο της να αποφασίσει και να πληρώσει για το ΟΑΚΑ;

    Ή μήπως δεν ισχύει ότι η εταιρεία που έφτιαξε το ΟΑΚΑ είναι η ίδια που φτιάχνει τα γήπεδα στα Σπάτα; Και γι’ αυτό πήγε κάποιες μέρες πίσω και το 2ο γήπεδο, αφού αποχώρησαν τα συνεργεία για να πάνε στο ΟΑΚΑ.

  10. Ο/Η duendes λέει:

    Αυτά τα εκατομμύρια που λέτε ότι δίνει η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ κάθε χρόνο στο ΟΑΚΑ, γνωρίζουμε επίσημα πόσα είναι;

  11. Ο/Η HitMan λέει:

    @duendes Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι το ενοίκιο που πληρώνουν ΑΕΚ & ΠΑΟ είναι 2 εκατομμύρια / έτος ( σύνολο 4 δηλαδή )

  12. Ο/Η Elaith λέει:

    Αν δεν κάνω λάθος παίρνει το 15% των εισπράξεων

  13. Ο/Η nikolasl arsenal λέει:

    καλό θα ήταν να γίνει από την πολιτεία ένας έλεγχος για τα έξοδα του ΟΑΚΑ και πως αξιοποιούνται τα λεφτά από τα ενοίκια.

  14. Ο/Η Dimitris λέει:

    Νικόλα Gunner μήπως έχεις παράλογες απαιτήσεις από το ελληνικό κράτος;

    Ισως σε βοηθησει στις απορίες σου ενα κειμενο του Καισαρη στο Sport24 σημερα. Δεν ξέρω πως βάζει κανεις λινκ, αλλά μπορείς να το αναζητήσεις. Εχει τίτλο ο Τιποτας και ο Κανενας.

    Προς Φάληρο πάει το ματς, δεν φαινεται να υπαρχει αλλη λυση. Χωρίς θεατές, παρά μόνο Σκωτσέζους στις εξεδρες. Κατάντια για την ΑΕΚ, κατάντια μεγαλύτερη για το ξεφτιλισμενο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μας εχει κάνει ρομπες ο προεδρος στη Νταντι και ζητάει από την ΟΥΕΦΑ να τηρήσει τους κανονισμούς. Ε, και αυτό να γίνει, να αποκλειστεί ελληνική ομάδα, έχοντας νικήσει εκτός έδρας, γιατί δεν υπάρχει γήπεδο στην Ελλαδα, θα τα έχω δει ολα πια.

  15. Ο/Η Dimitris λέει:

    Νεα Σμυρνη και με κοσμο. Πάλι καλά…

  16. Ο/Η Elaith λέει:

    Αν δεν χαλάσει κάτι πάει για Νέα Σμύρνη. Λινκ απλά το κάνεις κόπι πέιστ και το βγάζει αυτόματα το υπερσύγχρονο μπλογκ μας !
    🙂

  17. Ο/Η Dimitris λέει:

    A! OK.

    Ευχαριστώ πολυ!

  18. Ο/Η Dimitris λέει:

    Αν κατάλαβα καλά, υπάρχει διασταση αποψεων ΠΑΕ και Ερασιτεχνη Πανιωνιου. Δεν θέλω να πω περισσότερα σε αυτο, το αφηνω στη λογική ολων, μόνο να συγχαρώ τον ερασιτεχνη Πανιώνιο. Καιρός είναι να τελειώνει η πιο χαζή κόντρα μεταξύ συλλογων τα τελευταία χρόνια. Μακάρι η αποφαση αυτή του Πανιωνίου να συμβάλλει σε αυτο. Το μπαλάκι τώρα είναι στους οπαδούς της ΑΕΚ. Να σεβαστούν αυτούς που τους έδωσαν το γήπεδο. Αλλιώς, θα δικαιωθούν οι καταληψίες του παραπάνω λινκ και φυσικά ο Ολυμπιακός, που φοβοταν να δώσει το γήπεδο με κόσμο στις εξεδρες.

    Εχω ομως και άλλες απορίες:

    Προ ημερών, στο Περιστέρι, Ατρόμητος – ΠΑΟ 1-1 σε φιλικό. Εκεί, η Πυροσβεστική δεν είχε ενστάσεις; Στα φιλικά δεν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας για τον κοσμάκη που είναι στο γήπεδο; Μόνο στα επίσημα;

    Αν δεν κινδύνευε η ΑΕΚ με μηδενισμό και το ελληνικο ποδοσφαιρο με το κάζο της χιλιετίας (ξυστά πέρασε η …σφαίρα αν δεν το κατάλαβαν κάποιοι), θα γελούσα με την ψυχή μου με το καραγκιοζιλίκι που ειδαμε τις τελευταίες μέρες να κάνει παρέλαση.

  19. Ο/Η ΠιΖήτα λέει:

    Κι εκεί που αναρωτιόμουν γιατί τόσα σχόλια για ένα τέτοιο θέμα…ε,είδα τα όσα συνέβησαν πριν λίγο στη Ν.Σμύρνη κ αναρωτιέμαι έως πότε θ’αντέξουμε ν’ασχολιόμαστε!
    Ο πάτος βέβαια έχει κι άλλο βάθος-το δυστύχημα είναι πως η καταστολή έρχεται και κάποια στιγμή θα είναι ολοκληρωτική.Όσοι βγάζουν τα ματάκια μόνοι τους,να ξέρουν πως παίρνουν στον λαιμό τους κι άλλους πολλούς.

  20. Ο/Η Dimitris λέει:

    Ειλικρινα, δεν ξερω πια τι να γράψω. Ειμαι εκπληκτος, θυμωμενος, απογοητευμενος. Να πάει το ματς στο Φάληρο, έστω χωρίς κοσμο. Αυτο που έχει πια σημασια είναι να μην χαθεί με 3-0 στα χαρτιά. Αφού κάποιοι συνεχίζουν να δηλητηριαζουν τις σχέσεις Πανιωνιου και ΑΕΚ, ας αποκαταστησουν τις σχέσεις τους ΑΕΚ και ΟΣΦΠ. Τωρα που δεν υπάρχει Κοκκαλης και ο Ολυμπιακος άλλαξε διοικηση, ολα είναι πιο ευκολα. Ας δειξει ο Μαρινακης κατανόηση και ηθος. Ειναι και πρόεδρος της Σουπερλιγκα, ένας λογος παραπάνω να λειτουργησει με ευρυ πνεύμα. Ασχετα αν η ΑΕΚ δεν τον ψήφισε. Προεχει η προστασια του ελληνικου ποδοσφαιρου, ότι απέμεινε δηλαδη να προστατέψει κανείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *