Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

‘Αφησε υποσχέσεις…

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (el sombrero): Τα αποκαλυπτήρια του στο Ελληνικό κοινό έκανε εχθές στο γήπεδο του Περιστερίου, ο νέος Ατρόμητος. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ενθουσίασε τους οπαδούς της με την εμφάνιση της στο πρώτο ημίωρο του αγώνα όταν και εκμεταλλευόμενη την ποιότητα των επιθετικών της και τα αμυντικά κενά του αντιπάλου, κυριάρχησε στο παιχνίδι και έχασε αρκετές ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα τέρματα. Τις εντυπώσεις έκλεψε ο Σενεγαλέζος, Ανρί Καμαρά που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των αντιπάλων, συνδυαζόμενος άψογα με τους επίσης ταλαντούχους Περόνε και Φαβάλι και τον πιτσιρικά Καραγκούνη, που έδειξε ότι έχει προοπτικές ικανές να αντέξουν το ..βάρος του ονόματος που κουβαλάει.

Εκτός από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, γρήγορη ανάπτυξη και αρκετές ωραίες ατομικές εμπνεύσεις στην επίθεση, ο Ατρόμητος κυριάρχησε και στον χώρο του κέντρου. Εκεί, ο αεικίνητος Σαρμιέντο και ο Oompa-Loompa του ποδοσφαίρου, Κώστας Νεμπεγλέρας έκλειναν υποδειγματικά όλους τους χώρους, μην επιτρέποντας στους αντιπάλους να κάνουν παιχνίδι. Δυστυχώς για τον Γιώργο Δώνη μια ενόχληση που ένιωσε ο Καμαρά μετά το 1-0 και προκάλεσε την αντικατάσταση του, επηρέασε αρνητικά την λειτουργία όλου του συνόλου, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να βρει από εκείνο το σημείο και μετά κάποιους ελεύθερους χώρους για να απειλήσει. Εκτός αυτού, σε μια ανύποπτη φάση μια λάθος πάσα και μια ολιγωρία της άμυνας επέστρεψε στον αντίπαλο να ισοφαρίσει, εκνευρίζοντας τον τεχνικό του Ατρομήτου, που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τα νεύρα του χτύπησε το κεφάλι του στον τοίχο.

Το τελικό 1-1 δεν απασχολεί κανέναν, καθ’ ότι το παιχνίδι ήταν φιλικό και στα φιλικά όταν δεν κερδίζεις όλα δικαιολογούνται (εκτός αν οι δημοσιογράφοι/παράγοντες έχουν προηγούμενα με τον προπονητή, άρα η ήττα μπορεί να λάβει διαστάσεις τραγωδίας), αλλά η απόδοση της ομάδας του Περιστερίου αφήνει σίγουρα υποσχέσεις για μια πετυχημένη χρονιά.

Εναλλακτικοί πρωτότυποι τίτλοι: “Ατρόμητος να τον πιεις στο ποτήρι” / “Ενθουσίασε” / “‘Ατρόμητος να τον Καμαρ-ώνεις”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ατρόμητος, ελληνικό ποδόσφαιρο, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τάκης Λουκανίδης: Ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα

Τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 υπήρχαν ένα σωρό ποδοσφαιριστές που έπαιζαν σε πολλές -και διαφορετικές- θέσεις με αρκετή μάλιστα επιτυχία. Ο πλάγιος μπακ άλλαζε θέση και πήγαινε στην επίθεση ως εξτρέμ, ο στόπερ ανέβαινε στο κέντρο και ο κεντρικός χαφ γίνονταν δεύτερος (και τρίτος πολλές φορές) σέντερ φορ. Όλα αυτά μοιάζουν να έχουν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

11 Έλληνες που έγιναν (ή θα θέλαμε να γίνουν) χαρτάκια της Πανίνι

Πάει πάνω από ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησε η Πανίνι σάγκα του σομπρέρο. Γνωστοί ή λιγότερο γνωστοί, αλλά πλέον λατρεμένοι, ποδοσφαιριστές σε υπέροχα γραφικά ενσταντανέ στα όρια του pop icon. Ωστόσο χιλιάδες ήταν οι επιστολές που πλημμύρισαν το γραμματοκιβώτιο του σομπρέρο και απαιτούσαν την αποκατάσταση μιας τεράστιας αδικίας. Το “Θέλουμε Έλληνες σε χαρτάκια Πανίνι” εξελίχθηκε σε να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *