Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο ηλεκτρονικός παίκτης

Στην εποχή της πληροφορίας όπου με ένα πάτημα του κουμπιού βρίσκεις πολλά για πολλούς, είναι αρκετά εύκολο μερικά από τα πολλά να μην ισχύουν ή ακόμα χειρότερα μερικοί από τους πολλούς να μην υφίστανται. Οι παλαιότεροι και φανατικότεροι από εσάς ίσως θα θυμάστε την γκάφα στην οποία είχαν υποπέσει οι Times, μια καλοστημένη ιντερνετική φάρσα που διογκώθηκε από στόμα σε στόμα και από σάιτ σε σάιτ.

Κάτι παρόμοιο συνέβη ξανά, αφού από ότι φαίνεται χρειάζεται ένα πισί, μια σύνδεση στο Ίντερνετ και αρκετός ελεύθερος χρόνος. Η είδηση κυκλοφόρησε και διαδόθηκε. “Η Βιγιαρεάλ έκλεισε τον νεαρό Ουρουγουανό Νέστορ Κορατέγια για 3 εκατομμύρια Ευρώ”. Ο 18χρονος παίκτης το επιβεβαίωσε στην σελίδα του στο Facebook δηλώνοντας ότι μετά από διαπραγματεύσεις η συμφωνία έκλεισε κι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να αρνηθεί. “Συμπαίκτες, οικογένεια και οπαδοί της Ντανούμπιο, θα σας έχω πάντα μέσα στην καρδιά μου”. Στην σελίδα του υπήρχε και ένα screenshot από άρθρο της εφημερίδας “Observa” το οποίο αναφερόταν στην μεταγραφή. Ο Κορατέγια γνωστός με το παρατσούκλι “το κολιμπρί” (δεν μπορείς να μην παραδεχτείς ότι έχουν φαντασία τα παιδιά) αγωνίζεται στις μικρές ομάδες της Ντανούμπιο.

Το τηλέφωνο στην εφημερίδα του Μοντεβιδέο “Observa” χτύπησε και Ισπανοί δημοσιογράφοι ήθελαν πληροφορίες για το ταλέντο που φαίνεται να τσίμπησε η Βιγιαρεάλ σύμφωνα με την είδηση που υπήρχε πλέον σε σάιτ γνωστά όπως και η ισπανική έκδοση του goal.com. Οι Ουρουγουανοί δημοσιογράφοι, προφανώς ανήμποροι να συγκεντρώσουν βασικές πληροφορίες και καθώς το “άρθρο” ήταν μαϊμού και φωτοσοπαρισμένο, επικοινωνούν με τον πρόεδρο της Ντανούμπιο που τους ενημερώνει ότι φυσικά δεν υπάρχει τέτοιος παίκτης.

Μια αναζήτηση στο γκούγκλ βγάζει πληροφορίες για τον παίκτη (βέβαια τώρα αν ψάξει κανείς θα βρει αναφορές στην ίδια την πλάκα) όπως βίντεο με γκολ του παίκτη (!!) το οποίο φυσικά είναι θολό (εντάξει είπαμε παίζει στις μικρές ομάδες) και φαίνεται αρκετά ερασιτεχνικό για να είναι πιστευτό. Οι φαρσέρ έφτιαξαν μέχρι και ένα σάιτ που υποτίθεται ασχολείται με τις μικρές ομάδες της Ντανούμπιο, φυσικά έδωσαν και πρόσωπο στον παίκτη με φωτογραφία του (αυτή που βλέπουμε) αλλά και ένα στοιχειώδες βιογραφικό που φέρνει τον Νέστορ μέχρι τις μικρές Εθνικές της Ουρουγουάης.

Ο πρόεδρος της Ντανούμπιο με τις δηλώσεις του έβαλε τέλος στο θέμα, αν και δήλωσε ότι 3 εκατομμύρια Ευρώ θα ήταν ευχής έργο για την ομάδα του, και οι φαρσέρ που προέρχονται από ένα φόρουμ ισπανικό που αν δεν κάνω λάθος ασχολείται κυρίως με αυτοκίνητα (!!) παραδέχτηκαν τον ρόλο τους και έδωσαν συγχαρητήρια στους δημοσιογράφους της “Observa”.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δώσε μου μεταγραφές, Ισπανικό πρωτάθλημα, Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σαν την ομάδα φάντασμα, μες τη νύχτα θα χαθώ

Κάθε ομάδα που πηγαίνει να παίξει στο υψόμετρο της Βολιβίας ταξιδεύει υποψιασμένη, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά. Στην Αργεντινή άλλωστε οι μνήμες είναι νωπές από το τεράστιο ναυάγιο του 2009 όταν και η εθνική τους ομάδα δέχτηκε 6 γκολ από τους συμπαθείς Βολιβιανούς. Μόλις τρεις φορές κατάφερε η Αργεντινή να δραπετεύσει από τα περίπου […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όμαρ Σίβορι: ο πρώτος Αργεντίνος που λατρεύτηκε στην Ιταλία

Όταν ο Χατέμ Μπεν Αρφά ανέφερε, ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που θαυμάζει – Κρόιφ, Μαραντόνα, Ροναλντίνιο, Ρονάλντο – τον Όμαρ Ενρίκε Σίβορι, πολλοί το απέδωσαν στην εμμονική τάση των χίπστερ συνανθρώπων μας να διαφοροποιούνται από ό,τι θεωρείται συνηθισμένο, μέινστριμ. Υποψιάζομαι όμως ότι όταν ο μελετηρός Χατέμ διάβασε την ιστορία του εκνευριστικά ταλαντούχου αριστεροπόδαρου Αργεντινο-ιταλού συναδέλφου του, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Ο ηλεκτρονικός παίκτης”

  1. Ο/Η 4minister λέει:

    Πιάνομαι από την ευκαιρία να ρωτήσω, μια και γνωρίζετε, σαν ιστότοπος, τα λατινοαμερικάνικα θέματα, τι γνώμη έχετε για τον Αργεντίνο Nicolás Hernán Otamendi της Vélez.

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν το είχα δει αυτό, συγγνώμη που δεν απάντηση νωρίτερα. Προσωπικά μου αρέσει ο παίκτης. Απλά πρέπει να βρει την θέση του γιατί άλλο κεντρικός αμυντικός σε τριάδα δεξιά και άλλο δεξί μπακ. Δεν ξέρω αν θα κάνει μεγάλη καριέρα, αλλά είναι αξιόλογος παίκτης.

  3. Ο/Η 4minister λέει:

    Ευχαριστώ για την απάντηση.

    Φαντάζομαι σε αμυντική τετράδα δεν θα πάει δεξί μπακ, αλλά μέσα στην περιοχή. Το ότι είναι ταχύς δεν τον πάει απαραίτητα στον ασβέστη. Άνετα όμως σε άμυνα στην ευθεία, με κάποιον παρτεναίρ ανάλογα γρήγορο.

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Ναι, αυτό που εννοώ είναι ότι ο Μαραντόνα στην Εθνική τον έβαζε δεξί μπακ που δεν είναι η θέση του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *