Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο Κριστιάν Νασούτι στην ΑΕΚ

Ο Κριστιάν Χαβιέρ «Τάνο» Νασούτι γεννήθηκε το 1982 στο Σαν Μαρτίν του Μπουένος Άιρες. Το παρατσούκλι «Τάνο» ή «Τανίτο» σημαίνει «ο Ιταλός». Έκανε ντεμπούτο στην Ατλέτικο Πλατένσε σε ηλικία 19 ετών στη Β’ Εθνική σε μια κακή σεζόν για την ομάδα η οποία τελικά υποβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική της Αργεντινής.

Το 2003 πηγαίνει στην Ρίβερ Πλέιτ και κάνει ντεμπούτο υπό τις οδηγίες του Πελεγκρίνι παίζοντας μαζί με τους υπόλοιπους αναπληρωματικούς της Ρίβερ βασικός στα 4 τελευταία παιχνίδια της Απερτούρα καθώς οι βασικοί ξεκουράζονταν για το Κούπα Σουνταμερικάνα. Στην Κλαουζούρα της ίδιας σεζόν αγωνίζεται 11 φορές και στα 22 του χρόνια σηκώνει το πρώτο του πρωτάθλημα στην Αργεντινή με προπονητή τον Αστράδα. Παράλληλα, η Ρίβερ κάνει καλή πορεία και στο Κόπα Λιμπερταδόρες φτάνοντας ως τα ημιτελικά του θεσμού. Εκεί αντιμετωπίζει την μισητή Μπόκα και στον επαναληπτικό, και ενώ όλα μοιάζουν χαμένα, ο Νασούτι σκοράρει στις καθυστερήσεις και βάζει ένα από τα γκολ που έχουν πανηγυριστεί περισσότερο στην ιστορία της Ρίβερ στέλνοντας το ματς στα πέναλτυ, όπου τελικά η Μπόκα επικρατεί.

Ο Νασούτι αγωνίζεται και στην Απερτούρα όπου η Ρίβερ καταλαμβάνει την 3η θέση, αλλά φεύγει τον Δεκέμβριο δανεικός για το Μεξικό για ένα χρόνο αποχαιρετώντας με δάκρυα την αγαπημένη του Ρίβερ (παρ’ ότι ως παιδί ήταν οπαδός της Ιντεπεντιέντε). Η Μονάρκας Μορέλια βγαίνει πρώτη στο γκρουπ της και στη γενική βαθμολογία έχοντας την καλύτερη άμυνα, αλλά αποκλείεται στα πλέι-οφς και έτσι δεν παίρνει το πρωτάθλημα.

Στην Απερτούρα του 2005 αγωνίζεται σε 16 αγώνες συνολικά, αλλά η Μορέλια δεν τα πηγαίνει τόσο καλά. Οι Μεξικάνοι πετυχαίνουν να επεκτείνουν τον δανεισμό του και ο Νασούτι μένει και για την Κλαουζούρα 2006. Το καλοκαίρι του 2006 οι Μεξικάνοι αδυνατούν να πληρώσουν τη ρήτρα και έτσι ο Νασούτι μετά από 1,5 χρόνο επιστρέφει στη Ρίβερ του Πασαρέλα και παίζει 13 ματς στην Απερτούρα με τη Ρίβερ να βγαίνει 3η. Οι εμφανίσεις του μειώνονται σταδιακά στη Ρίβερ με αποκορύφωμα το 2ο μισό του 2008 που παίζει μόλις σε ένα ματς παρακολουθώντας από τον πάγκο την πορεία της Ρίβερ προς το πρωτάθλημα.

Έτσι, το καλοκαίρι του 2008 φεύγει για 2η φορά από τη Ρίβερ. Ενδιαφέρονται γι’ αυτόν η Ράσινγκ, η Ιντεπεντιέντε και η Σπόρτινγκ Χιχόν, αλλά τελικά πηγαίνει δανεικός στην Μπάνφιλντ όπου και παίζει συνολικά σε 29 αγώνες σε όλη τη σεζόν με πολύ καλές εμφανίσεις. Το καλοκαίρι του 2009 μετακομίζει για πρώτη φορά στην Ευρώπη και παίζει δανεικός στον Άρη.

Ο Νασούτι είναι ένα δυναμικό σέντερ μπακ που προσπαθεί να βγει πρώτο στην μπάλα. Έχει συνήθως καλές τοποθετήσεις, παίζει με πάθος και τα δίνει όλα στο γήπεδο και γι’ αυτό ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους οπαδούς της Ρίβερ, ενώ έχει φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στους Μιλλιονάριος. Δεν διακρίνεται ιδιαίτερα για το ψηλό του παιχνίδι και την τεχνική του, ενώ όπως φαίνεται και από τους αριθμούς παίρνει αρκετές κίτρινες κάρτες.

2003-04 Ρίβερ Πλέιτ: Απερτούρα 4(0) – 0 γκολ, 1 κίτρινη /  Κλαουζούρα 9 (2) – 0 γκολ, 3 κίτρινες, 1 κόκκινη

2004-05 Ρίβερ Πλέιτ: Απερτούρα 14 (0) – 0 γκολ, 4 κίτρινες / Μορέλια Μονάρκας 14 (1) – 1 γκολ, 8 κίτρινες, 1 κόκκινη

2005-06 Μορέλια Μονάρκας: Απερτούρα 15 (1) – 1 γκολ, 5 κίτρινες, 1 κόκκινη / Κλαουζούρα 18 (1) – 1 γκολ, 5 κίτρινες, 1 κόκκινη

2006-07 Ρίβερ Πλέιτ: Απερτούρα 13 (1) – 1 γκολ, 5 κίτρινες, 2 κόκκινες / Κλαουζούρα 7 (0), 0 γκολ, 3 κίτρινες

2007-08 Ρίβερ Πλέιτ: Απερτούρα 3 (0) – 0 γκολ, 0 κίτρινες / Κλαουζούρα 1 (0) – 1 γκολ, 0 κίτρινες

2008-09 Μπάνφιλντ: Απερτούρα 12 (1) – 0 γκολ, 3 κίτρινες / Κλαουζούρα  16 (0) – 0 γκολ, 5 κίτρινες

2009-10 Άρης: 23 – 1 γκολ, 10 κίτρινες

Γκολ του Νασούτι:

Κόντρα στην Σαν Μαρτίν (στο 4.00 περίπου)

Κόντρα στην Εστουδιάντες

Κόντρα στον Ατρόμητο

Φάσεις από το Μεξικό και γκολ κόντρα στην Κρουζ Αζουλ και τους Τέκος

  • Ο Νασούτι έχει ένα μοναδικό ρεκόρ. Σε όσα κλάσικο Ρίβερ-Μπόκα έχει παίξει, η Ρίβερ δεν έχει χάσει ποτέ.
  • Ήταν ο πρωταγωνιστής σε μια από τις πιο επιτυχημένες αθλητικές διαφημίσεις της Αργεντινής.
  • Θα μπορούσε να είναι συμπαίκτης του παίκτη που θα αντικαταστήσει στην ΑΕΚ, καθώς η Βασιλεία ενδιαφέρθηκε γι’ αυτόν τον Ιανουάριο του 2008 τελευταία σεζόν του Μαϊστόροβιτς στην Ελβετία με ένα ποσό που θα έφτανε περίπου τα 2,5 εκατομμύρια.
  • Γνώρισε τη γυναίκα του το 2002 στο Σαν Κλεμέντε. Ο Νασούτι ήταν για προετοιμασία εκεί με την Πλατένσε και η γυναίκα του για διακοπές με την οικογένειά της.
  • Χαρακτηρίζεται ως παίκτης χαμηλών τόνων που δεν δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα. Το 2008 ο Σιμεόνε τον είχε σχεδόν μονίμως εκτός αποστολής. Πριν από ένα παιχνίδι στο οποίο παρά τις απουσίες στην άμυνα άφησε το Νασούτι στο ξενοδοχείο, τον κάλεσε για να του εξηγήσει γιατί δεν τον βάζει. Ο Νασούτι στη συνέχεια σε δηλώσεις του είπε: “Ο προπονητής πάντα έχει δίκιο, ο ποδοσφαιριστής πρέπει να δουλεύει και να κοιτάει μπροστά”. Μόνο αφού έφυγε ο Σιμεόνε ο Νασούτι δήλωσε απλά ότι ένιωσε αδικημένος και ότι ο προπονητής δεν τον σεβάστηκε.
  • Ο ίδιος σε συνέντευξή του έχει πει για τον εαυτό του: “Είμαι ο παίκτης που σε κάθε αγώνα δίνω το μάξιμουμ και ιδρώνω τη φανέλα. Δεν είμαι ο ποδοσφαιριστής της ποιότητας, είμαι ο ποδοσφαιριστής της θυσίας”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, Δώσε μου μεταγραφές, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κι αν τελικά δεν σου αρέσει πραγματικά το ποδόσφαιρο;

Κλασσική μέρα που αρχικά όλοι συμφωνούν ότι το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο και μετά μαλώνουν για το ποιανού θα είναι το κόκκαλο. — el sombrero (@sombrerogr) February 25, 2015 Έφτασε για μια ακόμα χρονιά αυτή η περίοδος που κάτι άσχημο έχει συμβεί και όλη η χώρα είναι απογοητευμένη με το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπουδήποτε κι αν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ας φιλοσοφήσουμε…

Υπάρχουν κάποιες ανθρώπινες ανάγκες οι οποίες δεν έχουν αλλάξει εδώ και πολλούς αιώνες. Μια εξ αυτών είναι η ανάγκη του ατόμου να φιλοσοφεί. Για τα πάντα. Για τις σχέσεις των ανθρώπων, την αγάπη, τα όνειρα, τη φιλία, τον θάνατο, την τρέλα και για τη ζωή γενικότερα. Όπως είναι φυσικό το ίντερνετ βοηθάει σημαντικά στην προώθηση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Ο Κριστιάν Νασούτι στην ΑΕΚ”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    “Γνώρισε τη γυναίκα του το 2002 στο Σαν Κλεμέντε. Ο Νασούτι ήταν για προετοιμασία εκεί με την Πλατένσε και η γυναίκα του για διακοπές με την οικογένειά της.”

    Αρα καλά έκανε η ΑΕΚ και τον πήρε μετά τη λήξη της προετοιμασίας 🙂

  2. Ο/Η dentaris λέει:

    Πολυ καλη κινηση για την ΑΕΚ,περασε στα ψιλα ομως λογω του παταγου της αποκτησης του Πατσα!:)

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    E, ναι. Άλλο Μουντιαλικός πολυεργαλείος και άλλο ένας φτωχός σένδερ μπακ…

  4. Ο/Η HitMan λέει:

    Πάντα καλή λύση τον είχα στο Football Manager (2009 και πίσω ). Τώρα δεν χρειάζεται να τον αγοράζω!

    Πάντως δεν ξέρω αν θα δέσει με τον Μανωλά. Και στους 2 αρέσει να βγαίνουν πρώτα στην μπάλα, και δεν τους λες ψηλούς. ( τύπου Μαϊστρο )

    Πάντως τον θεωρώ παίχτη που μπορεί να πετύχει στην ΑΕΚ, αν δεν μας φανούν πολλά τα 900.000 του χρόνου.

  5. Ο/Η balkou λέει:

    για να μην τον έβαζε ο Τσόλο, κάτι ήξερε…

  6. Ο/Η Elaith λέει:

    O Τσόλο έφυγε νύχτα πάντως…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *