Αυτή λέγεται «δίκαιη νίκη» κυρ-Νίκο

  [12 Σχόλια]

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (el sombrero): Έξοδο – έστω και προσωρινή – από την Ελληνική μιζέρια πραγματοποίησε απόψε το βράδυ στο Καμπ Νου ο Παναθηναϊκός. Ο πρωταθλητής Ελλάδος, παρόλο που ταξίδεψε στην Ισπανία χωρίς τον Γιώργο Δαλούκα που ξαφνικά ανακοίνωσε σήμερα την – προσωρινή – αποχώρηση του από την ενεργό δράση για λόγους που σχετίζονται μ’ αυτό που ο ίδιος έχει στο μυαλό του ως αξιοπρέπεια, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έκλεισε την Μπαρτσελόνα στα καρέ του και χτύπησε «στην αντεπίθεση», έκφραση που δεν χρησιμοποιείται μεταφορικά, καθώς κυριολεκτικά έγινε μόνο μια αντεπίθεση. Σε όλο το παιχνίδι!

Δυστυχώς γι’ αυτόν η συνέχεια ήταν αναπόφευκτα μαρτυρική αφού και ο Θεός κάποια στιγμή ξυπνάει, σε αντίθεση με τον Νίκο Νιόπλια που άφησε τον Λέτο στο παιχνίδι και στην αμυντική αδιαφορία του, αναγκάζοντας τον Λουκά τον Βύντρα να φτάσει στα όρια της τρέλας, ..νιώθοντας συνέχεια δεξιά του, αριστερά του και πίσω του επαφές και κινήσεις. Το τελικό 5-1 αποτελεί σαφέστατα μαγική εικόνα και για το ’5′ και για το ’1′, αφού οι Καταλανοί επιδόθηκαν σε οργασμό φλυαρίας και αστοχίας ακριβώς στις στιγμές εκείνες που το «πωωωωΩΩΩ» των θεατών και τηλεθεατών από τις ενέργειες που είχαν προηγηθεί, έφτανε στο ζενίθ του. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα περισσότερες από 5 φορές νούμερο σχεδόν κολακευτικό με βάση την απόδοση των δυο ομάδων και τα στατιστικά ρεκόρ στις πάσες που κατέγραψαν οι μετρητές της UEFA, που παραλίγο να βγουν σε αχρηστία στην φάση του τρίτου γκολ.

Στο μοναδικό σημείο που ατύχησαν οι ‘πράσινοι’ ήταν ότι πέτυχαν τους Καταλανούς σε φάση εκτόνωσης μετά την εντός έδρας ήττα του Σαββάτου και το γκολ από το πουθενά (όπου πουθενά=εξαιρετική φαντασία του Σισέ) του Γκοβού, κατάσταση που μπορεί να παρομοιαστεί με το να δίνεις σ’ έναν πιτσιρικά Ολυμπιακό που έχει αυξήσει την μυωπία του και έχει λιώσει τα δάχτυλα του στο Playstation, να παίξει Pro μετά από αρκετό καιρό τιμωρίας κι αυτός να επιλέγει στο πιο εύκολο επίπεδο να παίξει Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός. Ο κομπλεξικός.

Το λυτρωτικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους πάντες στην Ελλάδα ευχαριστημένους καθώς η πλειοψηφία των αντιπάλων οπαδών (κίτρινων, κόκκινων και μαύρων) απόλαυσε την 5αρα για ευνόητους λόγους που δεν χρίζουν ανάλυσης – όπως και πέρσι με μοναδικές αλλαγές στα χρώματα -, οι απλοί και αγνοί φίλοι του ποδοσφαίρου που το Σάββατο στο Χαριλάου είδαν «ανθρώπινο λάθος» στο σφύριγμα του πέναλτι παρακολούθησαν ένα χορταστικό παιχνίδι, με αμέτρητες φάσεις και 4/5 πανέμορφα γκολ και οι φίλοι του Παναθηναϊκού έμειναν τουλάχιστον με την ικανοποίηση ότι το 5 δεν είναι 7.

Όλα φυσικά θα ήταν πολύ καλύτερα, αν το Mega-λο κανάλι έβρισκε τρόπο να μας προσφέρει μια φυσιολογική μετάδοση από τον μεγαλύτερο αγωνιστικό χώρο της Ευρώπης, χωρίς περικοπές και αλλαγές στο σήμα που μας ανάγκαζαν να φανταστούμε τι στο διάολο γίνεται πέρα από τα άκρα της τηλεόρασης μας, εκεί που αρκετές φορές βρισκόταν και η μπάλα.


12 Σχόλια μέχρι τώρα

  • 1 bladerunner82 // 15 Σεπτεμβρίου, 2010 στις 01:28

    ΚΕΝΤΗΣΕ…ΤΑ ΛΕΛΟΥΔΑ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ

  • 2 RED WHITE STAYROS // 15 Σεπτεμβρίου, 2010 στις 01:33

    Όλα φυσικά θα ήταν πολύ καλύτερα, αν το Mega-λο κανάλι έβρισκε τρόπο να μας προσφέρει μια φυσιολογική μετάδοση από τον μεγαλύτερο αγωνιστικό χώρο της Ευρώπης, χωρίς περικοπές και αλλαγές στο σήμα που μας ανάγκαζαν να φανταστούμε τι στο διάολο γίνεται πέρα από τα άκρα της τηλεόρασης μας, εκεί που αρκετές φορές βρισκόταν και η μπάλα.

    Αριστα κανεις και το αναφέρεις. Μου θύμισε κάτι μεταδόσεις στο γήπεδο της Προοδευτικής. Οταν πήγαινε η μπάλα κοντά στο κόρνερ, η κάμερα δεν μπορούσε να πιάσει τη φάση, οπότε…ολοι περιμέναμε να ξαναμπεί η μπάλα στο πλάνο, με το ερώτημα αναπάντητο «Τι να έγινε εκεί στο κόρνερ» ?

    Στα του ματς, δεν υπάρχει λόγος να σταθούμε πολύ. Ηταν άνισο. Οσο για τη Μπαρτσελόνα, τι να πω. Δεν την παρακολουθώ συχνά, πέρσι είδα κάποια ματς στο ΣΚΑΙ, όποτε την βλέπω, ευχαριστιέμαι πραγματικά. Καλλιτεχνες οι τυποι, προ ολιγου στο ΜΕΓΚΑ μέτραγαν τις πάσες από το πλάγιο άουτ ως το 3-1. Τις εβγαλαν 11 αν θυμαμαι καλά, χωρίς να ακουμπήσει την μπάλα πράσινο πόδι.

    Μια που λέμε για το MEGA, ο Στράτος Αποστολάκης βρήκε την ευκαιρία να πει οτι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν αυτός που έπρεπε, οτι φοβήθηκε, ότι δεν είχε πάθος και ότι κάποιες επιλογές θα έπρεπε να ήταν διαφορετικές. Γεια σου ρε Στράτο, εσύ που στο 1-4 στη Λεωφόρο είχες δώσει ρεσιτάλ προπονητικής, τώρα βγήκες να αφήσεις υπονοούμενα για την ομάδα και για τον προπονητή, που έφαγαν 5 από τέτοιο αντίπαλο. Μπράβο ρε Στράτο, με συγκίνησες.

  • 3 bladerunner82 // 15 Σεπτεμβρίου, 2010 στις 01:41

    αποστολακης,1-4,λεωφορος,ξαναελα την φανελα,προοδευτικη…ολα στο μπλεντερ…

    το παραδειγμα με προοδευτικη ειναι ατυχεστατο πρωτον γιατι φταει το γηπεδο και η θεση της καμερας κατ επεκταση και δευτερον,εδω γινονταν συνεχεια και οχι σε ενα συγκεκριμενο σημειο.

    απορω ποσο πρωτογονοι ειμαστε.
    οταν ολη η ευρωπη βλεπει full hd και εμεις εχουμε ακομα οριζοντα 10ετιας.
    και αντι να κανουν μια μετατροπη στο σημα και ας εχει πανω και κατω μπαρες μαυρες,αυτοι το κοβουν!!!!
    να μην βλεπουμε καν την μπαλα.
    μεγκαλο καναλι,γραφειο τυπου της κυβερνησεως.
    κρατικο καναλι,ας παρουν καμμια επιχορηγηση να αλλαζουν το σημα.

  • 4 RED WHITE STAYROS // 15 Σεπτεμβρίου, 2010 στις 01:51

    Για το μπλέντερ, αν δεν σου αρέσει μη διαβάζεις.

    Εγω λέω τι μου θύμισε η μετάδοση. Δεν λέω ότι ήταν το ίδιο πραγμα, ειναι προφανές που οφειλοταν αυτό που βλέπαμε (ή μάλλον αυτό που δεν βλέπαμε).

    Οσο για αυτό:

    «μεγκαλο καναλι,γραφειο τυπου της κυβερνησεως.»

    ειναι σωστό και οφείλω να συμφωνήσω.

  • 5 charlie // 15 Σεπτεμβρίου, 2010 στις 02:55

    Πραγματικά, τι χάλι ήταν αυτό με την εικόνα;;;
    Αν είναι δυνατόν στα περισσότερα πλάνα να μη βλέπουμε αρχικά τον παίκτη που έχει την μπάλα (παίζανε και αλάργα ο ένας από τον άλλο… οι άτιμοι)
    Τριτοκοσμικές καταστάσεις.

  • 6 GiannisIce // 15 Σεπτεμβρίου, 2010 στις 03:14

    Μεγάλη στιγμή όταν στο πλάνο υπάρχει μια μπάλα να πετάει στον αέρα με άγνωστο αποστολέα, και χωρίς παραλήπτη στο πλάνο.
    Κατάφεραν να χάσουν και τους 2.

  • 7 Darth Soccerius // 15 Σεπτεμβρίου, 2010 στις 04:09

    ‘Η σε ενα φαουλ που δεν φαινοταν ουτε η εκτελεση του ουτε το τερμα! :P

  • 8 Chris // 15 Σεπτεμβρίου, 2010 στις 04:59

    xortasame mpala epitelous..krima pou htan o Pao to 8yma

  • 9 casu // 15 Σεπτεμβρίου, 2010 στις 05:08

    Συντριβή. Αναμενόμενη. Όλοι οι βάζελοι περιμένανε την πρώτη 5άρα στα πρώτα 15 λεπτά.

    «πωωωωΩΩΩ» ;;;; Δηλαδή τι θα έλεγες αν έπαιζε η Μπάρτσα με την Ρεάλ; Ξέρω, ξέρω.. όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλος σήμερα, σημασία είχε να χάσει ο βάζελος.

    «Ο κομπλεξικός»:
    «ο απλός και αγνός φίλος του ποδοσφαίρου» που περιμένει την εκδίκηση στη μισητή ομάδα για το «ανθρώπινο λάθος» από τη Μπάρτσα. Έλεος. Σα να περιμένει 50 ευρώ ελεημοσύνη από κάποιον σαν αυτόν...Κι εμένα λίγα μου φάνηκαν τα 5(0).

    «οι φίλοι του Παναθηναϊκού έμειναν τουλάχιστον με την ικανοποίηση ότι»
    πανηγύρισαν ένα εντελώς μη αναμενόμενο γκολ. Ευχόμαστε τα ίδια και σε εσάς την Πέμπτη
    και καλύτερα :)

  • 10 duendes // 15 Σεπτεμβρίου, 2010 στις 11:59

    @casu, την Πέμπτη έχει άλλο Ελληνοισπανικό πάρτυ. Θα το ‘απολαύσουμε’ κι αυτό όπως πρέπει. Έχουμε συνηθίσει άλλωστε στις σφαλιάρες. :D

    Το «πωωω» φυσικά θα το έλεγα σε κάθε περίπτωση και έχει σχέση με το θέαμα που πρόσφερε η Μπαρτσελόνα μέχρι να φτάσει στο τελικό σουτ και όχι με τον αντίπαλο της.

    @Για τα περί μετάδοσης: Ήταν τόσο τραγική η κατάσταση με τα κομμένα άκρα, που στο γκολ του Παναθηναϊκού ο Γκοβού ήταν εκτός πλάνου μέχρι την στιγμή που πλάσαρε! Ξεφτίλα.

  • 11 versus // 15 Σεπτεμβρίου, 2010 στις 16:22

    Συνήθως δεν παρακολουθώ τα μετά-παιχνιδιού αναλυσεις αλλά τι πράγμα είναι αυτο με το mega-λο κανάλι που φέρνει τον Οικονομεα να μιλήσει για μπαλα..Ε ΟΧΙ ρε φιλε..καλα στα ελεγε ο Γεωργιου στην εκπομπη σου.

    Και για να επανέλθω..Α ρε Μουρινιο που θέλετεεεε!
    Γατάκι θα στον κάνει τον Πεπ!

    ΥΓ:Δεν βρισκω το βιντεο με την εκπομπή του οικονομεα κ του γεωργιου για να το κανω post.

  • 12 bladerunner82 // 15 Σεπτεμβρίου, 2010 στις 17:34

    βαρκελωνη—ανταποκριτης el sombrero….αχαχαχαχαχαχαχαχχαχα.εχω λιωσει…

    οσο για το MEGLA CHANNEL, ας κανει τον δικαιο αγωνα του μνημονιου και ας αφησει το ch.league σε κανα αλλο καναλι γιατι με απολιθωμενο σωτηρακοπουλο και whatever σπυροπουλο,δεν βγαινει η χρονια.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>