Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Σουτ με το αριστερό στην δεξιά γωνία

Αν για οποιονδήποτε λόγο ξεκίνησες να παρακολουθείς ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, πιθανόν να αγνοείς ότι υπήρχε μια εποχή, όχι τόσο βαθιά στο παρελθόν, που το νούμερο στην φανέλα των ποδοσφαιριστών υποδήλωνε αυτόματα και τη θέση τους στο γήπεδο στα αριστερά έπαιζαν πάντα οι αριστεροπόδαροι και στα δεξιά χρησιμοποιούνταν οι δεξιοπόδαροι. Τόσο φυσικά, τόσο απλά, μη ρωτάς γιατί και πως. (Μετά οι αριστεροί πήγαν δεξιά, οι δεξιοί αριστερά και σαν την πολιτική μπλέχτηκε το θέμα, με αποτέλεσμα να μπερδεύονται οι παππούδες και να μην ξέρουν ποιος είναι δεξιός και ποιος αριστερός, κατάσταση που οδηγεί συνήθως στην απαξιωτική ατάκα “Παλιά ήταν πιο απλά και όμορφα τα πράγματα”).

Βλέποντας το Σάββατο το βράδυ τον Βιθέντε να μπαίνει αλλαγή στο Καμπ Νου, αφού εντυπωσιάστηκα για πολλοστή φορά από το πως κάποιοι τραυματισμοί στέλνουν έναν ταλαντούχο παίκτη από την παγκόσμια ελίτ στην γενικότερη αφάνεια, προσπάθησα να ανακαλέσω στο μυαλό μου τις τελευταίες φορές που είδα έναν κλασσικό αριστεροπόδαρο χαφ να κάνει κούρσα από τα αριστερά, με τον αντίπαλο κολλημένο στα δεξιά του, να μπαίνει στην περιοχή και με το αριστερό πόδι να σημαδεύει την απέναντι γωνία του τέρματος. Δυσκολεύτηκα πολύ αλλά ευτυχώς πριν από το ημερολόγιο σβηστούν πέντε μέρες, ο 21χρονος Γκάρεθ Μπειλ της Τότεναμ – το νέο next big thing της Πρέμιερ Λιγκ – μου θύμισε με χαρακτηριστική ακρίβεια στην εκτέλεση, τον τρόπο με τον οποίον μπαίνουν αυτά τα γκολ. Και μάλιστα δυο φορές σ’ ένα ημίχρονο, για να σιγουρευτεί ότι τον εμπέδωσα καλά.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Άγγλοι – Έλληνας σημειώσατε διπλό

6/1/2013, Κύπελλο Αγγλίας: Μάνσφιλντ-Λίβερπουλ 15/01/2012, Super League: Aτρόμητος-Άρης … Λίγο ακόμα να σηκωθούμε. Λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα. Λίγο ακόμα να σηκωθούμε. Λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα. (Γεώργιος Σεφέρης)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το βλέμμα

“It’s sad it happened and it’s a shame You want it all but you can’t have it It’s in your face but you can’t grab it What is it? It’s it What is it?” Faith No More – Epic Η παραπάνω φωτογραφία του Κινέζου Μπάο Ταιλιάνγκ της Τσενγκντού Εκονόμικ Ντέιλι κέρδισε το πρώτο βραβείο στην […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

9 σχόλια σχετικά με το “Σουτ με το αριστερό στην δεξιά γωνία”

  1. Ο/Η Εξύμνος λέει:

    Γι αυτο γουσταρω με τρελα το Αγγλικο ποδοσφαιρο!

  2. Ο/Η Chris λέει:

    kai na fantasteis eixe enan poly sovaro traymatismo, eleipse gia kana xrono k vale. epishs exw thn entypwsh(den polyparakoloy8w aggliko prwta8lhma) sthn arxh ths karieras tou epaize aristero back.

  3. Ο/Η bladerunner82 λέει:

    ΓΚΟΛΑΡΕΣ ΟΛΚΗΣ

  4. Ο/Η balkou λέει:

    Κι ακόμη μπορεί να παίξει αρ.μπακ… Παιχτάρα! Θα σφαχτούν στα πόδια του όλοι το καλοκαίρι…

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Κι ας μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησε κάπως έτσι:
    http://www.sombrero.gr/2009/05/%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b1/

  6. Ο/Η duendes λέει:

    @εξύμνος, εγώ πάλι έχω αγαπήσει το μπαχαλεμένο σύστημα με τους επιθετικογενείς παίκτες που αλλάζουν συνεχώς θέσεις και τους ακραίους με το αντίθετο πόδι που συγκλίνουν (ελεω Μπάρτσα φυσικά) αλλά παρ’ όλα αυτά μου είχε λείψει η συγκεκριμένη κίνηση σε τόσο κλασσική μορφή ειδικά.

    Απ’ τα ματς που τον έχω πετύχει στην Πρέμιερσιπ πάντως ο Μπειλ φαίνεται μεγάλο παικτάκι και με την τεχνική που έχει μου φαίνεται τελείως παράδοξο το πως έπαιζε (ή μπορεί να παίξει) αριστερό μπακ! Νομίζω ότι τον χαραμίζεις απίστευτα όταν βάζεις έναν τέτοιον παίκτη πίσω.

  7. Ο/Η formerly known λέει:

    Επαιζε αριστερό μπακ μέχρι να ξεμεθύσει ο κρασοπατέρας και να καταλάβει ότι μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα ως αριστερός χαφ. Εβαλε πίσω του τον Ασού-Εκότο and the rest is history.

    ΥΓ. Μάξγουελ-Αμπιντάλ πουλήστε, φύγετε. Πρόεδρε Σάντρο, ξέρεις καλά ότι ο Γκάρεθ είναι ο full back της ομάδας για την επόμεηη δεκαετία.

  8. Ο/Η A+Art_itos λέει:

    @bladerunner82: μόνο μία λέξη

    Ουστ

    (το Π στην αρχή της λέξης προαιρετικό)

  9. Ο/Η bladerunner82 λέει:

    μωρο μου εσυ απο πανω καταλαβαινω οτι σε πληγωσε ο ανδρεας για αυτο μπαινεις με nick a+a οπως στα παγκακια απο α σχολεια αλλα σου ειπα,δεν πηδαω αγορακια.
    ελπιζω να καταλαβαινεις και να βρεις τον ερωτα α+α=l.f.e.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *