Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Βαρέα και ανθυγιεινά

Το σημερινό είπα-ξείπα ξέσπασμα του κόουτς Νίκου Νιόπλια, έρχεται σε συνέχεια αποτυχημένων δηλώσεων και λόγων. Προσωπικά και ανθρώπινα μου βγάζει μια λύπηση. Ο άνθρωπος νιώθει τρομερή πίεση. Το βλέπεις. Με τα γουρλωμένα μάτια, τα ξεσπάσματα, τις σημερινές δηλώσεις στυλ Αλέφα “κερδάω την Προοδευτική, κερδάω τον Ηρακλή κ.ο.κ.” και γενικά ένα άγχος που βγάζει ο άνθρωπος που λίγους μήνες πριν ήταν καβάλα στο άλογο σαν νταμπλούχος.

Το έχουμε στην Ελλάδα, να αποθεώνουμε ανθρώπους πολύ εύκολα και να τους σταυρώνουμε ακόμα πιο εύκολα. Δεν ξέρω αν το περσινό πρωτάθλημα ήταν έργο Τεν Κάτε ή ο Νιόπλιας έβαλε τη δική του σφραγίδα, βλέπω όμως ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού αρπάζει υπό συγκινησιακή φόρτιση το μικρόφωνο της Νόβα και αρχίζει και μιλάει για λεπτά υπερασπιζόμενος τον εαυτό του σαν να βγαίνει στις ειδήσεις του Άλτερ.

Ανθρώπινα αυτό με αγγίζει. Δείχνει όμως αδυναμία. Είτε δικαιολογημένα, είτε αδικαιολόγητα τα παράπονα δεν γίνεται να βγαίνεις να τα λες με αυτόν τον τρόπο. Και την αδυναμία που δείχνεις, οι καρχαρίες τριγύρω τις αντιλαμβάνονται. Και αν σήμερα σε κρατάνε/μένεις, στην επόμενη φορά θα σε τελειώσουν. Είναι δύσκολος ο πάγκος των μεγάλων ελληνικών ομάδων:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ελληνικό ποδόσφαιρο, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο

Ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα είναι αυτό του να ανακαλύπτεις νέα πράγματα. Νέα πράγματα με την κανονική έννοια του όρου. Για παράδειγμα, όχι ας -πούμε- να ανακαλύπτεις τον Μπέλα Ταρ, και τις ταινίες του, ενώ ασχολείσαι όμως με τον κινηματογράφο, αλλά να ανακαλύπτεις το σινεμά. Σκεφτείτε πως θα ήταν αν δεν ξέρατε τίποτα για το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν δεν θέλεις να πας στα πέναλτι

Τι γίνεται όταν η καλύτερη ομάδα της φάσης των ομίλων αντιμετωπίζει την χειρότερη; Στο Λιμπερταδόρες φέτος η χειρότερη ήταν αυτή που πέρασε από την φάση των 16. Μιλάμε για το ζευγάρι της Βέλεζ Σάρσφιλντ απέναντι στη Νασιονάλ της Παραγουάης. Μετά το πρώτο ματς στην Ασουνσιόν όπου η Νασιονάλ κέρδισε με 1-0, οι Αργεντίνοι έπρεπε να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Βαρέα και ανθυγιεινά”

  1. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Χεχε! Πού το ξέθαψες το βίντεο με τον Αλμπέρτο;

    Εγώ ήξερα ότι όταν παραιτείσαι, παραιτείσαι. Μόνος σου το αποφασίζεις. Δεν περιμένεις να το δεχτεί ή να μην το δεχτεί κάποιος “από πάνω”.

    Ο Νιόμπλιας γενικά είναι συμπαθής τύπος, χαμηλών τόνων, άπειρος ίσως σε συλλογικό επίπεδο και τώρα βλέπει τι σημαίνει πρωταθλητισμός in Greece. Ας ξεκαθαρίσει πρώτα με τον εαυτό του αν αυτό θέλει να κάνει και στο μέλλον.

    Τα υπολοιπα έπονται.

  2. Ο/Η bladerunner82 λέει:

    Ειτε παιρνει μεσκαλινη ειτε τα εχει χασει…δεν εξηγειται τετοιο…ρεταρισμα που λεει και ενας γνωστος του συγγραφεα.

  3. Ο/Η DiChatz0707 λέει:

    Πρωτο μου σχολιο στο μπλογκ επειδη το παραχεσαν: Ρε σεις (αυτοι του τιτλου του βιντεο – δε πειραζει που το γραφω εδω, ε;) ΝΙΟΠΛΙΑΣ λεγεται ο ανθρωπος…οχι Νιομπλιας, ουτε Νιομπλας ουτε Νιοπλας ουτε Νομπλιας ουτε τιποτα,…ΝΙΟΠΛΙΑΣ τομπελαμουμεσα, Νιοπλιας, δεν ειναι τοσο δυσκολο!!!

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Τσιάρτας ή Τσάρτας;
    Discuss

    😛

  5. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Νταρακλίτσης ή Νταρακλίτσας?

    Ζέεντορφ, Ζίντορφ, Σέντορφ?

    Ντε Μπουρ, Ντε Μπερ ?

    Βαζέχα, Βαρζίχα?

    Ντέρμπισιρ, Ντερμπισάιρ?

    Ερωτήματα αναπάντητα εις τον (ποδοσφαιρικό) αιώνα.

  6. Ο/Η versus λέει:

    Νταξει ρε παιδια δεν ειναι κ τοσο τραγικο αυτο που εγινε..ανθρωπος ειναι κι αυτος κ δειχνει τις αδυναμιες του.Τι θελετε ολα να ειναι μια βιτρινα?

    Κ για να ρωτησω κι εγω με την σειρα μου :

    Κάουτ, κούιτ ή Κόιτ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *