Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η μαγκιά του να μένεις πιστός στην φιλοσοφία σου

Η μεγαλύτερη μαγκιά και συνάμα δυσκολία στο ποδόσφαιρο – και φυσικά και στην ζωή, αλλά δεν είναι η κατάλληλη ώρα και το σωστό μέρος για να το φιλοσοφήσουμε αυτό – είναι να παραμένεις πιστός στις ιδέες και τα πιστεύω σου ανεξαρτήτως της θέσης και της δυσκολίας της κατάστασης στην οποία βρίσκεσαι. Φυσικά, είναι εύκολα αντιληπτό ότι αυτό το επίπεδο μαγκιάς μπορούν να το πλησιάσουν ελάχιστοι εκλεκτοί σ’ ένα παιχνίδι γεμάτο συμβατικές συμπεριφορές χρόνων και πλήρως εμπορευματοποιημένο, το οποίο μάλιστα κουβαλάει στις πλάτες του την πίεση των απαιτήσεων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ανθρώπων-οπαδών.

Απειροελάχιστοι λογικοί άνθρωποι θα ζητούσαν από τον Νίκο Νιόπλια να κατέβει στο (ακολουθεί κλισέ της Ανατολικής Ευρώπης) “παγωμένο και αφιλόξενο Καζάν” με φουλ επιθετικό σχήμα από το πρώτο λεπτό αγνοώντας όλες τις δυσχερείς συνθήκες που είχε να αντιμετωπίσει. Κάτι τέτοιο θα ήταν σχεδόν παράλογο και ένδειξη άγνοιας των δυνατοτήτων της ίδιας του της ομάδας, όπως τουλάχιστον αυτή έχει παρουσιαστεί ως τώρα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Η τακτική όμως “φουλ επίθεση γιατί δεν γίνεται πιο κάτω από ‘δω” απέχει απίστευτα από το σύστημα “όλοι προσέχουμε την εστία μας και ο Σισέ βοηθός” που παρακολουθήσαμε βαριεστημένα απόψε, σύστημα που άλλαξε (ελαφρώς φυσικά, μην ξεφύγουμε από την πεπατημένη) κάπου στο 80ο λεπτό με την κρυφή Ελληνική ελπίδα ότι 10 λεπτά αρκούν για να γίνει η μια φάση που θα κλέψει το ματς και θα μας κάνει ήρωες/πρέσβεις πίσω στην μικρή μας χώρα. Αλλά θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα κι ας σκάσανε τόσες μπόμπες σήμερα στην Ελλάδα, στέλνοντας αρκετούς προληπτικούς στα πρακτορεία για να ποντάρουν συνειρμικά στο διπλό.

Για πολλοστή φορά λοιπόν, αποδεικνύεται ότι όταν είσαι έξω από τον χορό μπορείς να γίνεις πολύ εύκολα πρώτος μάγκας σχολιάζοντας δημόσια την αδυναμία κάποιων άλλων να σταθούν πιστοί στα πιστεύω τους ότι για να κερδίσεις ένα παιχνίδι “πρέπει να βγεις και να κυνηγήσεις κι εσύ το γκολ”.

Γιατί όπως πολύ σοφά είχε πει ο Laurence Fishburne στο μεγαλύτερο πόνημα των αδερφών Wachowski (aka “The Matrix”): “There is a difference between knowing the path , and walking the path“. Συμφωνείς Νίκο Νιόπλια;

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η μόνη ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ που δεν γνώριζες

Συνηθίζουμε στο ποδόσφαιρο όταν αναφερόμαστε σε περιπτώσεις μικρών ομάδων που εμφανίζονται από το πουθενά και δηλώνουν παρών σε κάποιο μεγάλο γεγονός να χρησιμοποιούμε την έκφραση «η ταπεινή Σταχτοπούτα της διοργάνωσης». Τις περισσότερες φορές ο χαρακτηρισμός αυτός ταιριάζει άψογα, αφού συνήθως η ομάδα αυτή έχει καταφέρει κάτι σημαντικό έχοντας στη διάθεση της ελάχιστα οικονομικά εφόδια σε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια μικρή ιστορία εκδίκησης

12 Απριλίου 2012, έξι λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα Ντόρτμουντ-Μπάγερν και με το σκορ στο 1-0 ο Ρόμπεν αστοχεί σε πέναλτι, χαρίζοντας ουσιαστικά το πρωτάθλημα στους γηπεδούχους (που με τη νίκη αυτή ξέφυγαν με 6 βαθμούς) και ο Σούμποτιτς τρέχει και χώνει το κεφάλι του μπροστά στο πρόσωπο του Ολλανδού αραδιάζοντας του διάφορες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Η μαγκιά του να μένεις πιστός στην φιλοσοφία σου”

  1. Ο/Η bladerunner82 λέει:

    η κορη του lawrence fishburne γυρισε τσοντα

  2. Ο/Η Chris λέει:

    xaxaxxaxaxaxaxaxaxa egrapse o bladerunner. Oso gia ton Nioplia, kserei poly mpala o an8rwpos. ton exw akousei polles fores k einai poly swstos sthn analysh. to 8ema einai opws leei o Lawrence, allo na eisai parathrhths k na les to logiko k allo na eisai proponhths k na prepei na ftiakseis mia omada, na epiti8etai k na amynetai swsta. Sto teleytaio o Nioplias menei eksetasteos..
    PS. Eleos me tis efhmerides(plhn ligwn eksairesaiwn) k to Mega. Se ligo 8a mas poun oti htan a8los to X tou Pao x8es,k pws h emfanish tou htan megaleiwdhs.

  3. Ο/Η Chris λέει:

    *aneksetasteos

  4. Ο/Η Chris λέει:

    *meteksetasteos diaole

  5. Ο/Η balkou λέει:

    Θα μας τα πεις το Σεπτέμβρη Κρις, μη διορθώνεις από τώρα…:)

  6. Ο/Η Chris λέει:

    xaxaxaxax

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *